lauantai 23. heinäkuuta 2016

Mökkisaunassakin voi hoitaa ihoa

Kesäloma ja mökkikausi jakaa ihmiset kahtia ihon hoidon suhteen. Noin puolet asiakkaista aktivoituu hoitamaan ihoaan eniten juuri kesällä. Moni ehtii kasvohoitoihin, vain loma-aikaan ja kotihoitoonkin käytetään enemmän aikaa. Toinen puoli ei kesällä muista koko ihonhoitoa ja hyvä iltapesukin jää väliin.

Aina välillä asiakkaat vetoavat siihen ettei mökillä ole muuta pesupaikkaa, kuin sauna ja juoksevaa vettä ei ole. Ymmärrän sen vallan hyvin ja tiedän miten peseydytään ilman juoksevaa vettä. Olen itse ollut 12-vuotias, kun kotiini on tullut vesijohdot. Kuivaihoiset kestävät paremmin heikkoa ihon puhdistusta, mutta muille ihotyypeille alkaa tulla tukkeumia ja näppyjä. Iho on puhdistettava kunnolla ettei hiki, ihotali ja aurinkovoiteen rippeet jää tukkimaan huokosia. Parasta olisi käyttää vähintäänkin ihon lämpöistä vettä. Järvivesi on sen verran viileämpää ettei se liota iholta talia. Lämmin vesi ja puhdistusaine tarvitaan kasvojen pesuun aina. Kaikille sopiva on Special Cleansing Gel (500 ml 60€, 250 ml 42€) joka sopii kaikille ihotyypeille.

Ihon kuorintaan ja naamion käyttöön ei vettä tarvita paljoakaan yksi pesuvadillinen riittää hyvin. Multivitamin Thermofoliant (75 ml 82€) on helppo ja nopea käyttää.  Kasvot kannattaa pestä ensimmäiseksi saunaan tullessa ettei hiki ja lika jää lillumaan ihon pinnalle löylyjen aikana. Saunomisen loppupuolella kannattaa tehdä kuorinta, koska saunan lämpö ja vesihöyry on pehmittänyt ihon hyvin. Multivitamin Thermofoliant levitetään iholle ja pestään melkeinpä  saman tien pois sen vaikutusaika on vain pari minuuttia. Uusi Charcoal Rescue Masque (75 ml. 69€) sopii saunaan erinomaisesti. Se on savipohjainen eikä lähde heti valumaan silmiin. Se on myös hyvä puhdistamaan mökkielämän tuomia epäpuhtauksia ja näppyjä.

Multivitamin Power Recovery Masque ( 75 ml 69€) on parempi levittää vasta sitten, kun tulee löylyistä pois. Se ei kestä lämmintä vesihöyryä, vaan alkaa valumaan pitkin ihoa. Kun se tehdään vasta saunasta pois tullessa sen vaikutukset toimivat paremmin ja samalla tavoin, kuin muulloinkin sen voi jättää yöksi vaikuttamaan. Näitä kuorintaa ja naamiota kannattaa käyttää vähintään kaksi kertaa viikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti