lauantai 9. heinäkuuta 2016

Ihon punoitus ja couperosa pahenee helleaikaan

Tyypillisin suomalaisten ongelma on ihon punoittelu ja pintaverisuonten laajentuminen eli couperosa. Talven voimakkaat lämmönvaihtelut ja muut rankat ilmasto olosuhteet on siihen syynä. Monilla suomalaisilla on niin vaalea iho, että se ei rusketu, vaan tulee ainoastaan punaiseksi auringossa.

Ohut ja punakka iho enteilee yleensä couperosan syntymistä ja olisi järkevää hoitaaa iho kuntoon jo tuossa punoitus vaiheessa ja sillä ennalta ehkäistä couperosa. Punakalle ja herkälle iholle syntyy myös helposti acne rosacea eli ruusufinni. Kevät ja kesä on tyypillisin ajankohta ruusufinnin puhkeamiselle. Aurinko on pahin myrkky ruusufinniä sairastaville ja jos ihonhoito laiminlyödään nousee ihottuma näkyviin joka kesä. Tämä on myös asia mitä olen vuosikymmenet yrittänyt selittää asiakkaille. Vanhemmilla ihmisillä on kummallinen käsitys, että heidän ruusufinni-ihottuma paranee auringossa. Asia on ihan päinvastoin. Ruskean kirjavilla kasvoilla ei tuo helakan punainen näppyläihottuma näy niin selvästi. Minä näen, että asiakkaan ruusufinni on pahentunut moninkertaiseksi, mutta he itse ovat tyytyväisiä, kun se ei ruskettuneelta iholta näy. Näillä konsteilla hankitaan vielä ruusufinnin lisäksi aurinkokeratoosi ja ihosyöpä.

Dermalogican Ultra Calming hoitolinja on tarkoitettu herkistyneelle ja punoittavalle iholle. Tehokkain tuote on Ultra Calming Serum Concentrate (76€) tehotippa, joka tehostaa ihon vastustuskykyä allergeeneille. Se estää ihon ohentumista ja vähentää couperosaa ja punoitusta. Ultra Calming Serum Concentrate levitetään aamuin illoin ensimmäisenä puhtaalle iholle. Sen vaikutukset alkaa näkyä ja tuntua noin kolmen viikon kuluttua. Ellei iho ole kovin kuiva voi tehotipan päälle laittaa suoraan Rednes Relief Primer sk20 (74€) meikinpohjustusaineen, joka on myös suojaava ja hoitava. Se on vihreää väriltään ja tämä väri tulee raaka-aineista eli se ei ole väriainetta. Vihreys neutralisoi punakkuutta ja samalla se vahvistaa ihoa ja estää sen ohentumista ja couperosaa. Kuivalle iholle voi laittaa päivävoiteen tehotipan päälle ja vasta sen jälkern tämä vihertävä primer. Ultra Calming linjassa on kaksi päivävoidetta eli Super Sensitive Shield sk 30 (86€) ja Ultra Calming Tint sk 30 (69€). Ultra Calming Tintissä on kevyt tasoittava väri ja se laitetaan tuon primerin päälle.

Couperosaihoisten kannattaa myös välillä perehtyä meikkituotteisiin. Moni haluaa käyttää erittäin peittävää meikkiä ja ne voivat hikoillessa tukkia ihoa pahastikin. Punakalla ruusufinni -ja couperosa iholla meikkivoiteen laatu merkitsee paljon. Suosittelen ehdottomasti mineraalimeikkejä, koska synteettinen pigmentti voi ärsyttää ruusufinniä. Meikkivoiteen puhdistukseen pitää myös olla oikeat tuotteet ettei ihonpuhdistus ole liian voimallista ja kuivattavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti