torstai 15. joulukuuta 2016

Ehkäise ihon ohentuminen ja samalla hidastat rypistymistä

Ihon ohentuminen ja rypistyminen kulkee käsikädessä. Mitä enemmän iho ohenee sitä helpommin se rypistyy. Rypistymistä ehkäisevän kosmetiikan vaikutus perustuu juuri siihen, että se vähentää ihon ohenemista.

Ihon paksuus riippuu ihotyypistä ja kuiva ja atooppinen iho on jo alunperinkin yhden solukerroksen ohuempi, kuin rasvainen iho. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kuiva iho automaattisesti rypistyisi nopeammin, kuin rasvainen iho vaan hyvällä hoidolla voidaan siihen vaikuttaa paljonkin. Estrogeeni säätelee ihon paksuutta ja noin nelikymppisenä estrogeeni alkaa vähenemään sen verran, että se vaikuttaa jo ihon paksuuteen. Pahiten ihon ohenemista aiheuttavat ulkoiset olosuhteet, väärä hoito, tai hoitamattomuus, liiallinen aurinko ja kosteuden puute. Näen hyvin usein kasvohoidon yhteydessä, kuinka uudelta asiakkaalta puuttuu kokonaan yksi ihokerros poskipäiltä ja kasvojen keskiosalta. Rankka ilmasto, aurinko ja hoitamattomuus kuluttaa pois ihon omaa suojakerrosta ja samalla kuluu pois myös päälimmäinen solukerros. Näin ohentunut iho yleensä punoittaa, kiristää, hilseilee ja rypistyy.

Tilanne voidaan vielä jälkikäteenkin korjata, mutta parasta olisi ellei ohentumista pääsisi ollenkaan tapahtumaan. Iho tarvitsee suojaavia hoitoaineita pystyäkseen torjumaan ilmaston ohentava vaikutus. Dermalogican uutuustuote Phyto Replenish Oil (98€) on suunniteltu ehkäisemään tätä ihon ohenemista. Sen raaka-aineet imeytyvät ihon omaan kosteus-ja rasvakerrokseen ja vahvistavat sitä. Phyto Replenish Oil estää kuivan sisäilman ihoa ohentavaa vaikutusta ja parantaa ihon omaa kosteuden sitomiskykyä. Phyto Replenish Oil on koostumukseltaan öljy, mutta täysin erilainen, kuin öljy yleensä on. Lähinnä se on täyteläinen neste, joka imeytyy hetkestä. Se sopii myös rasvaiselle iholle ja meikkikin pysyy sen päällä täysin kiiltämättömänä. Phyto Replenish Oil on 30 ml pullo ja se riittää joka aamu käytettynä noin 8-12 viikkoa.

Toinen ihon ohentumista vaikuttava tuote on Barrier Repair (62€) joka on talvitakki iholle. Se sulaa ihon pintaan ja vähentää pakkasen, tuulen ja kuivan sisäilman ahavoittavaa vaikutusta. Barrier Repair ei ole yhtään rasvainen, vaan meikki pysyy sen päällä mattapintaisena ja se sopii kaikille ihotyypeille. Jo pelkästään nämä kaksi tuotetta ehkäisevät ihon rypistymistä oleellisesti. Kaikista tehokkainta on ennalta ehkäistä ihon ohentuminen ja kuivuminen. Jälkikäteen jo rypistynyttä ihoa on paljon hankalampi hoitaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti