perjantai 2. joulukuuta 2016

Liikuntaharrastus vaatii paljon ihonhoidolta

Nykyisin on muodikasta hankkia oma personal training, jonka tukemana liikunta sujuu paremmin. Terveyden hoito ohjeita on aivan joka paikassa ja kaikki tietää liikunnan merkityksen omalle hyvinvoinnilleen. Liikuntamuotoja on, vaikka millä mitalla ja jokainen löytää niistä omansa. Se on todella hyvä asia, että ihmiset pitävät huolta omasta ruumiistaan, mutta uusi liikunnallinen elämän tapa vaatii entistä tehokkaampaa ihonhoitoa.

Moni viisikymppinen asiakkaani on innostunut uusista liikuntalajeista mitä ohjaajat tarjoavat. Onkin ilo nähdä miten reippaita ja energisiä he ovat, kun liikunta on tullut osaksi arkipäivää ja painokin on pudonnut. Ainoa negatiivinen asia on ihon reagointi ja ongelmat kasvoilla. Liikunnan lisääntyessä myös hikoilu lisääntyy ja se taas lisää talineritystä, jos iho vielä tuottaa talia. Monella viisikymppisellä on jo talin tuotanto aivan nolla ja heillä ei tule rasvoittumista hikoilun myötä, mutta iho kuivuu, kun hiki huuhtoo kaiken kosteuden pois. Ongelmat voivat siis ilmetä eri ihmisillä erilailla. Myös peseytyminen lisääntyy liikunnan myötä ja moni alkaakin käymään suihkussa aamuin, illoin ja se vasta kuivattaa meidän talvisäässä.

Niillä yli nelikymppisillä joilla on vielä jäljellä talinerintystä liikunta ja hikoilu voi aiheuttaa voimakkaankin finni-ja tukkeumareaktion. Monelle tämä on järkytys, koska iho on ollut hyvässä kunnossa teini-iän rasvaisuudesta päästyä. Siinä kohtaa moni lähtee onneksi hakemaan apua kosmetologilta ja se onkin tärkeä päätös. Olisi järkevintä hakeutua kasvohoitoon heti, kun muuttaa elämän tapaansa liikunnalliseksi. Joillakin tämän elämäntapamuutoksen takana on muitakin muutoksia eli avioero, työn menetys, tai lasten pois muuttaminen kotoa. Henkinen stressi yhdistettynä lisääntyneeseen hikoiluun ja suihkussa käyntiin aiheuttaa helposti ihon suistumisen epätasapainoon. Silloin, kun on ollut hiukankin taipumusta finneihin ja rasvoittumiseen kannattaa lisätä kuorinnan ja kosteutuksen määrää. Daily Microfoliant (71€) on ehdottomasti ensimmäinen lisäys ihonhoitoon. Uusi Charcoal Rescue Masque (69€) on myös erinomainen imemään liiallista rasvaa iholla ja sitä voi käyttää paikallisestikin esimerkiksi, vaan leuan alueelle. Finnit voi syntyä myös vartalolle selkään ja rintaan ja erinomainen hoito on käyttää suihkuvaahtona Special Clensing Geliä (250 ml 42€, 500ml 60€), joka ei kuivata, mutta vähentää tulehdusta aiheuttavia bakteereita.

Paljon yleisempää, kuin rasvoittuminen liikunnan lisääntyessä on ihon kuivuminen ja rypistyminen. Kasvot eivät ollenkaan heijasta sitä hyvinvointia mikä elimistössä on, vaan iho hilseilee, näyttää harmaalta ja rypistyneeltä. Tähän, jos vielä lisätään useamman kilon painon pudotus saattaa kasvot vanheta hetkessä. Silloin, kun tarkoitus on pudottaa painoa lisäämällä liikuntaa kannattaa ehdottomasti ottaa kasvohoidot ohjelmaan mukaan. Lisääntynyt suihkussa käynti ja hikoilu liuttaa kaiken suojapinnan ihosta ja se on alttiimpi ulkoiselle rasitukselle. Se saattaa altistaa ihon myös couperosalle. Tuo Daily Microfoliant kuorinta poistaa hiseilyä ja kuivuudesta johtuvia ryppyjä. Skin Hydrating Booster (94€) on tehokas estämään kuivumista ja sitä käytetään aina aamuisin pesun jälkeen ja myös silmien ympärille. Overnight Repair Serum (98€) hidastaa ihon rypistymistä ja kuivumista ja se on erinomainen Skin Hydrating Boosterin rinnalla yöksi. Myös kuuri Overnight Retinol Repairia (148€) toimii erittäin hyvin laihtumisesta johtuvaan rypistymiseen.

Sanon hyvin painokkaasti, että kannattaa hakeutua ammattinsa osaavalle kosmetologille laihtumisen ja liikunnan lisääntymisen yhteydessä. Kertokaa tästä myös ystävillenne. On niin paljon helpompi ennalta ehkäistä rypistymistä, kuin yrittää poistaa sitä jälkikäteen.

2 kommenttia:

  1. kuinka usein suosittelet käyttämään daily microfoliantia? onko päivittäinen käyttö liikaa.. ja onko selän iholle jotain hyvää kurinta-ainetta, vai voinko käyttää daily microfoliantia myös kasvojen lisäksi koko vartalolle ? :)

    VastaaPoista
  2. Daily Microfoliant on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön, mutta meidän talvisäässä ohuelle ja kuivalle iholle on parempi noin joka toinen, tai kolmas päivä. Ellei ihosi tunnu kuivalta päivittäisen käytön jälkeen voit kuoria Daily Microfoliantilla päivittäin. Sitä voi käyttää myös vartalolle. Ainakin rintakehän ja selän voi sillä kuoria, mutta säärissä on yleensä niin paksu kuollut solukko kerros ettei mikrokuorinta tehoa siihen. Dermalogican vartalokuorinta Body Scrub 52€ on tehokas ja miellyttävä ja sitäkin voi käyttää päivittäin. Silloin, kun käyttää Body Scrubia ei tarvitse käyttää muuta suihkuvaahtoa.
    Kokeilen välillä muita vartalotuotteita, kuin Dermalogicaa ja olen tänä syksynä kohdannut pari sellaista vartalokuorintaa, että ne lensi heti roskiin. Jos sellaista kuorinta-ainetta kokeilee ensimmäistä kertaa elämässään, niin ei tee mieli vartalokuorintoja käyttää. En edes ymmärtänyt, että sellaisia kittejä voi löytyä ja, että vartalokuorinnoissakin voi olla niin suuret erot. Sitä suuremmalla syyllä suosittelen Dermalogican Body Scrubia, koska se on helppo ja miellyttävä pesutuote.

    Inkeri

    VastaaPoista