lauantai 17. joulukuuta 2016

Silmänympärykset kärsivät eniten talvesta

Onneksi alkutalvi on ollut hyvin ihoyställinen eikä pahempia kuivattavia pakkasjaksoja ole ollut. Silmänympärysihon vointia kannattaa kyllä tarkkailla, koska se on ohuin ja herkin alue kasvoilla. Silmäluomilla on yksi ihokerros vähemmän, kuin muualla kasvoilla ja sekin tekee silmäluomet helposti reagoiviksi. Silmänympärillä ei ole myöskään hiki-ja talirauhasia joten silmäluomille ei erity mitään ihon omia hoitavia aineita.

Atooppinen ihottuma alkaa yleensä silmien ympäriltä, mutta ihan terveelläkin iholla silmäluomet oireilevat ensimmäisinä, kun talven säätila muuttuu rasittavaksi. Aika yleistä on, että yli viisikymppisenä silmien limakalvot alkavat kuivua ja tarvitaan kostutus tippoja. Joillekin ne sopivat ihan hyvin, mutta osa kärsii vielä pahemmasta silmäluomien kuivuudesta. Varsinkin jos joutuu ajamaan pitkiä matkoja autonilmastointi on aivan mahdoton kuivattaja silmätippojen käyttäjille.

Ihan näitä silmäluomiongelmia silmällä pitäen meillä onkin Tähtitarjouksena tehokkain silmänympärystuote eli UltraSmoothing Eye Serum NYT 68€ (85€). Sen mukana saa Daily Microfoliant mikrokuorintajauheen (arvo 26€), joka on ainoa kuorinta jota voi käyttää silmienympärille hyvin kevyesti hieroen. Tuo kevyt kuorinta on erittäin tarpeellinen silmäluomille, koska silmänympärysihoon jää paljon meikkijäämiä ja ihon oma hilseilykään ei kovin helposti irtoa. Ultrasmoothing Eye Serumin mukana saat myös näytteet silmämeikinpoistoaineesta, joka edes auttaa myös silmänympäryksen hoitoa. Suosittelen lämpimästi varsinkin näin talvella, että meikki poistettaisiin Eye make-up Removerilla (50ml 42€), koska sekin lisää kosteutta ohuelle silmäluomelle.

Toinen tarjous tuote meillä on Antioxidant Hydramist NYT 53€ (62€) hoitosuihke joka sopii loistavasti myös silmäluomille lisäämään kosteutta. Silmänympärystenkin kohdalla pitää muistaa, että on aina helpompi ennalta ehkäistä iho-ongelmia, kuin poistaa jo syntyneitä rasituksia. Tuon Antioxidant Hydramistin mukana saat myös Special Cleansing Gel puhdistusgeelin matkakokoisena.  

2 kommenttia:

 1. Hei! Löysin blogisi etsiessäni lisää tietoa Dermalogican tuotteista.

  Koitin selailla blogiasi, mutta en löytänyt ihan hakemaani tietoa. Asuinseudullani ei myöskään ole Dermalogican kosmetologia, joten paikanpäälläkään en voi käydä konsultoimassa.

  Olen siis 23v ja taustalla on hormonaalista aknea jo lukioajoista lähtien. Koskaan ei ole ollut sellaista tulehtunutta, punoittavaa ja pahaa aknea ympäri kasvoja, mutta ihonalaisia, pieniä koholla olevia tukkeumia (otsassa ja leuassa), mustapäitä (nenässä) ja yksittäisiä ihonalaisia paukamia (satunnaisesti leukaperissä ja joskus otsassa) sen sijaan on. En tiedä johtuuko nuo ihonalaiset tukkeumat (ei varsinaisesti finnejä, vaikka puristaessa saattaa tulla talia ulos) siitä, että on aiemmin pessyt liian voimakkailla tuotteilla ja käyttänyt liian kevyitä voiteita, mutta eroon niistä ei tunnu pääsevän... Epäpuhtauksista huolimatta ihoa myös kiristää etenkin näin talviaikaan helposti.

  Mitkähän tuotteet voisivat tälläiselle ongelmaiholle toimia? Toisaalta ei saisi olla liian peseviä/kuivattavia tuotteita, mutta toisaalta ei varmaan saisi olla liian paksua/rasvaista ja ihoa tukkivaa kosteutusta.

  Noita Dermalogican akneihon tuotteita selailinkin, mutta pelkään, että ne olisivat juurikin niitä liian voimakkaita ja turhan kuivattavia tuotteita, jotka vain pahentavat tukkeumatilannetta.

  Suurkiitos jos osaisit jotenkin auttaa!

  VastaaPoista
 2. Lisäyksenä vielä edelliseen kommenttiini, että viimeksi kosmetologilla käydessäni kosmetologi (ei Dermalogican) totesi ihohuokosteni olevan pienet ja ennen puhdistusta jouduttiinkin tovi höyryttelemään huokosia auki. Voiko tämäkin olla syynä epäpuhtauksiin, että jos iho on kosteusköyhä eikä tali ja rasva pääse itsestään huokosista ulos?

  VastaaPoista