sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Iho ja ilman saasteet

Ilman saasteet ovat vakava ongelma iholle ja ihmisen muulle terveydelle. Tänä talvena on yhtenään uutisoitu Kiinan kaupunkien saastepilvistä ja Euroopankin suurkaupungit kärsivät samasta ongelmasta. Mikäli Donald Trump saa rauhassa huseerata neljä vuotta, niin olemme kohta vieläkin pahemmassa tilanteessa ympäristöongelmien kanssa. Onneksi meillä Suomessa saasteongelmat ovat vielä aika lieviä.

Ilman saasteet vaikuttavat monella tapaa ihoon. Meillä Suomessa pahin ajankohta on keväisin, kun katupöly ja siitepöly hiertää kasvoja. Katupöly aiheuttaa mekaanisen ihon ärsytyksen ja siitepöly lähinnä allergiareaktioita iholla. Mekaaninen ärsytys näkyy kuivuutena, punoituksena ja ihon ohentumisena. Allergiareaktiot ovat taas ihottumaa, punakkuutta, kutinaa ja kirvelyä. Kaikki nämä oireet nopeuttavat ihon vanhenemista ja rypistymistä. Todellisissa suurkaupungeissa esimerkiksi Tokiossa, Shanghaissa ja Los Angelesissa hengityksen kautta verenkiertoon pääsevät erilaiset myrkyt aiheuttavat pintaverisuonten laajentumista eli couperosaa. Hoitamaton couperosa muuttuu helposti ruusufinniksi joka on yleisin ilman saasteiden aiheuttama ihotauti. Lääketiede ei vielä edes tiedä mitä kaikkea eri myrkyt aiheuttavat, kun ne pääsevät elimistöön hengityksen kautta, tai ihon läpi.

Tärkeintä on ennalta ehkäistä saasteiden vaikutukset ettei iholle edes syntyisi ongelmia. Dermalogica on kärkiryhmässä kehittämässä uutta kosmetiikkaa millä pystytään vähentämään ympäristösaasteiden vaikutukset ihoon. Loppuvuodesta myyntiin tullut Phyto Replenish Oil (98€) on ensimmäinen Dermalogican tuote jonka tärkein tehtävä on suojata ihoa ulkoiselta rasitukselta. Aasiassa ja Amerikassa suojaudutaan ilman saasteilta ja meillä Suomessa ensisijaisesti tuulelta, pakkaselta ja kuivalta sisäilmalta. Keväällä kannatttaa muistaa ottaa käyttöön Phyto Replenish Oil, koska silloin meilläkin tarvitaan saastesuojaa.

Toinen uutuus tulee olemaan Daily Superfoliant, joka tulee myyntiin 10.2.-17. Siinä olevat vaikutusaineet poistavat saastejäämiä jotka ovat takertuneet ihon pintaan. Barrier Repair (62€) on ollut myynnissä jo viitisentoistavuotta ja myös se parantaa ihon omaa suojabarrikaadia. Tähän vuoden aikaan Suomessa se suojaa talvisäältä, mutta keväällä se estää katupölyn haittavaikutuksia. On aika järkyttävää, että ihminen joutuu suojautumaan ulkoilmalta ja en usko siihen tulevan muutoksia pitkään aikaan. Ihmiskunnan pitää kyllä viisastua ja lopettaa maapallon saastuttaminen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti