keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Kosmetologikin tarvitsee kasvohoitoa

Hyvin usein asiakkaat kysyvät käynkö itse kasvohoidossa, kuka sen minulle tekee, vai teenkö itse itselleni kasvohoidon. Tottakai teemme Marin kanssa toinen toisillemme hoitoja, koska ei iho pysy kunnossa pelkällä kotihoidolla. Nautin myös kovasti olla hoidettavana ja kasvohoidon rentouttava vaikutus on meille kummallekin tärkeä keino pysyä terveenä ja hyvin voivana. Kasvohoitoa ei myöskään pysty mitenkään tekemään itselleen. Esimerkiksi kasvohieronnan vaikutus on lähes olematon, jos sitä tekisi omiin kasvoihinsa. Painopistesuuntaa on mahdoton saada oikeaan kohtaan omilla kasvoillaan ja käsien liike tukkii imusolmukkeet ja verenkierron.

Silloin, kun kasvohoidosta alkaa olla jo pitempi aika ei omat kotihoitotuotteet imeydy enää parhaalla mahdollisella tavalla. Itse huomaan, että 5-6 viikkoa on maksimi minkä ajan pystyn pitämään rutikuivan ihoni siedettävässä kunnossa Nanolift hoidon jälkeen. Valitettavasti meillä käy Marin kanssa usein, niin ettei "suutarin lapsilla ole kenkiä" ja joudumme lykkäämään omia kasvohoitoaikojamme. Välillä voi mennä jopa pari kuukautta ettemme ehdi hoitoja tekemään ja silloin ihoni on jo aika huonossa kunnossa. Varaamme kasvohoitoajat itsellemme kuukauden välein, mutta jos joku vakioasiakas tarvitsee juuri sen ajan luovumme niistä aina asiakkaan hyväksi.

Toisillemme tehdyillä hoidoilla on myös työn tason takia suuri merkitys. Jokaisella toisillemme tehdyllä hoitokerralla tarkistamme toistemme työtapaa ja vastaavasti opimme toisiltamme jotain uutta. Ellemme tätä tekisi voisi helposti käydä niin, että alkaisi "oikomaan" eri työvaiheita ja kasvohoidon laatu kärsisi. Kokeilemme myös kaikki uudet aineet ja hoitomenetelmät toisillemme. Kyllä kosmetologin pitää tietää miltä hoito tuntuu ennen, kuin tekee sitä asiakkaalle. Käymme hyvin perusteellisesti keskustelua keskenämme kaikista uutuuksista tulee ne sitten kotihoitotuotteisiin, tai kasvohoitoihin. Meillä on jo kummallakin pitkä työkokemus ja monia koulutuksia käytynä ja onkin suuri rikkaus, että voimme keskustella työstä keskenämme. Moni kosmetologi tekee yksinään työtä ja tämä keskustelukumppani puuttuu.

Haluan myös kasvohoitoja ihan sen takia etten halua olla ryppyinen rusina ennen aikojani. Totta kai omalla ulkonäölläni ja hyvinvoinnillani on minulle suuri merkitys. Ihan outoa olisikin, että neuvoisin ja kannustaisin toisia hoitoihin ja itse jättäisin ne väliin. Sehän kertoisi siitä etten itse uskoisi työhöni. Haluan vanheta mahdollisimman hitaasti ja kauniisti ja toimin sen suhteen omien neuvojeni mukaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti