torstai 2. helmikuuta 2017

Minustako kirjabloggaaja?

Ajellessani kotiin päin yksi ilta kuuntelin uutisia missä kerrottiin kirjabloggaajien tärkeydestä ja heidän merkityksestään kirjamarkkinoille. Koin uutisen aika ärsyttäväksi, kun toimittaja kertoi jutusta, kuin suurestakin ihmeestä.

Kirjabloggajia on Suomessa kuulemma noin pari sataa ja toimittajan mielestä se oli huikea määrä. Itse taas ihmettelin, että kuulinko oikein. Netti on täynnä blogeja ja olisin veikannut, että kirjablogejakin olisi ainakin pari tuhatta. En viitsi asiaa itse alkaa tutkimaan joten luotan toimittajan taustatyöhön. Sitten toimittaja hämmästeli, kuinka pahimmat lukutoukat bloggaajista saattavat lukea, jopa sata kirjaa vuodessa. Sitä vasta ihmettelin että, eihän sitä tarvitse olla, kuin ihonhoitobloggaaja, niin kummasti menee sata kirjaa vuodessa.

Taas minuun iski laskemisen tarve ja tilastojen tekemisvimma. Eihän sata kirjaa vuodessa tee, kuin pari kirjaa viikossa. Sen verran vähintään luen tosi kiireenäkin viikkona eihän siihen tarvita, kuin yksi sunnuntaipäivä. Se olisi jo erikoisempaa, jos joku työssä käyvä ihminen lukisi 250 kirjaa vuodessa. Se tietäisi vähintään viittä kirjaa viikossa ja sellaiseen lukutahtiin pystyminen joka viikko olisi jo mainitsemisen arvoista. Toisaalta eihän lukemisessa tavoitella luettujen kirjojen määrää. Sillähän ei ole mitään merkitystä. Ainoastaan se merkitsee mitä iloa, hyötyä tai viihdykettä lukija niistä saa. Aika usein käy niin ettei vaan löydy mitään mieleistä luettavaa ja se on itselleni suorastaan ahdistava tilanne. Olen kerännyt itselleni sellaisen kirjojen vaarmuusvaraston sekä paperikirjoina, että e-kirjoina mistä hädän hetkellä viimeistään löytyy luettavaa. Itselläni kuluu 2-7 kirjaa viikossa riippuen muista tekemisistäni ja työpäivien pituudesta.

Mielenkiinnosta minun piti vielä laskea, kuinka monta kirjajuttua olen tähän blogiin kirjoittanut kuluneen kuuden vuoden aikana. Kokonaismäärä tilastojen mukaan on noin 180 juttua ja se tekee noin kolme juttua kuukaudessa. Silläkin määrällä jo voisi kutsua itseään kirjabloggaajaksi, vähän laiskaksi tosin. Yleensä hyvä tahti bloggaajalle on vähintään 1-2 juttua viikossa. Täytyisiköhän minua  hankkia ansaitsematonta arvon nousua ja kutsua itseäni kirjabloggaajaksi. Heitä kuulemma kutsutaan kustantamoiden vieraiksi ja muihin pippaloihin. Minua ei ole vielä ikinä kutsuttu mihinkään, vaikka bloggaan joka päivä intoa piukassa. No, ehkei juttuni ole tarpeeksi trendikäitä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti