tiistai 12. helmikuuta 2019

Kasvohoitoihin ei voi jäädä koukkuun

Pitkän työurani aikana olen vastannut lukuisiin kysymyksiin ihonhoidosta ja vähän sen vierestäkin. Jotkut kosmetologit kammoavat kyseleviä asiakkaita, mutta minä nautin, kun saan laittaa ammattitaitoni koetukselle. Kuitenkin on yksi kysymys mihin en osaa tyhjentävästi vastata ja pyydänkin lukijoilta apua siihen.

Uskomukset siirtyy äidiltä tyttärelle

Olen tästä kysymyksestä kirjoitellut ennenkin, mutta sen merkitys ei aukea minulle. Nyt, kun kerron uudesta Dermatude-kasvohoidosta niin uudet asiakkaat lähes aina kysyvät voiko sitä enää koskaan lopettaa, jos ottaa tuon sarjahoidon. Samasta asiasta kysytään myös, että romahtaako iho täysin, jos lakkaakin käymästä Dermatude-hoidossa. Ihmiset ilmeisesti pelkäävät sitä, että jos hoidot lopettaa iho menee entistä pahempaan kuntoon. Minä en ymmärrä mihin nämä luulot ja mielikuvat perustuu. Mikä hoito voisi saada aikaan tällaisen koukun, että sitä olisi pakko jatkaa maailman tappiin asti? Siksi pyydänkin lukijoiden apua. Tiedättekö mistä tällainen kummallinen pelko voi johtua? Jos tietäisin luulon alkuperän pystyisin siihen perusteellisemmin vastaamaan. Nyt koen etten osaa näihin kysymyksiin kunnolla vastata, koska koko ajatus on täysin absurdi. Näillä ihmisillä on jokin uskomus mitä en tiedä ja haluaisin antaa siihen tyhjentävän ja perustellun vastauksen, että tuo uskomus jäisi pois kokonaan. 


Iho on osa ihmisen elimistöä

Vastatakseni tuohon kysymykseen yritän käyttää kuntosalilla käyntiä esimerkkinä. Jos ihminen treenaa kuntosalilla viisi kertaa viikossa niin hän saa upeat lihakset. Sitten, kun lopettaa tuon treenaamisen lihakset hiljakseen kuihtuu ja kaikki palautuu ennalleen. Eihän tässäkään kohtaa ihminen ajattele, että jos treenaamisen lopettaa kunto romahtaa paljon huonommaksi kuin se aloittaessa olikaan. Niinhän siinä ei käy vaan elimistö palaa siihen tilanteeseen mikä oli ennen treenaamisen aloittamista. Miksi kasvohoidon kohdalla epäillään, että hoitojen loputtua iho on pahempi kuin koskaan ennen? Tämä pelko estää joitakin tulemasta Dermatude-kasvohoitoon ja koska en osaa kunnolla perustella vastaustani, kun en kysymystä ymmärrä niin he eivät usko vastaustani. Heille selvästi jää epäilys, että puhun vaan myyntipuheita, kun kerron ettei tällainen romahdus ole edes mahdollista. Saman asian voin kertoa käyttämällä esimerkkinä hampaiden hoitoa. Jos ihminen käy tunnollisesti kerran vuodessa hammaskiven poistossa ja lopettaakin käynnit niin eihän ne hampaat millään voi mennä huonompaan kuntoon kuin koskaan ennen. Joka tapauksessa on ollut terveydelle plussaa, että edes tuon ajan hampaat ovat olleet hyvässä kunnossa. Samoin ihon vanheneminen hidastuu, jos on edes muutaman kerran ottanut elvyttäviä kasvohoitoja. Ihon tilanne on lopun ikää parempi kuin jos nuo hoidot olisi jääneet väliin. 

4 kommenttia:

 1. Voisiko uskomus johtua siitä, että nykyään on paljon esim. pistoshoitoja, joihin voi jäädä koukkuun ja joissa teho lakkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa ja tuota en olekaan keksinyt. Täyteaineethan poistuvat noin 3-4 kuukauden aikana ja ellei niitä laita uudestaan ilme voi olla entistä pahempi. En tullutkaan ajatelleeksi, että näissä pistoshoidoissa ja kauneuskirurgiassa voi käydä niin ettei mikään enää riitä. Uudemmat asiakkaat ehkä epäilevät minun tarjoavan jotain mikä voi myöhemmin koitua iholle haitaksi. Tietysti on erittäin järkevää, että asiakas kysyy ja selvittää kasvohoitojen perusteita eikä lähde kokeilemaaan ihan mitä tahansa.
   Meillä on selkeä toimintatapa ettemme koskaan tee hoitoja jotka nyt tai myöhemmin voivat koitua asiakkaalle haitaksi. En voisi tarjota sellaista hoitoa mitä en itse kokisi turvalliseksi ja järkeväksi.

   Inkeri

   Poista
 2. Arvelen uskomuksen liittyvän yleisemmin siihen, että ihonhoitoon - kauneudenhoitoon, hui kamala! - liitetään niin paljon kielteisiä uskomuksia.

  Esimerkiksi vakavasti sairastuneelle sanotaan: Kyllähän nyt lopetat nuo kaikki? Viitataan siis ihonhoitoon ja meikaamiseen. Niin - miksi ihmeessä pitäisi lopettaa?

  Meikit ovat pakkeleita, vaikka pakkelimeikki on itse asiassa epäonnistunut meikki eikä suositeltava. Ja aineet ovat nykyään niin paljon kevyempiä.

  Voiteet ovat myrkkyjä - sisältävät sitä samaa kuin maalit!

  YLipäätään vallalla on mitä kummallisimpia uskomuksia oli elämänala mikä tahansa.

  Leena

  VastaaPoista
 3. Olet valitettavan oikeassa. Ihonhoito ja meikki on vielä nykyisinkin joidenkin mielestä täysin turhaa ja itsekeskeistä. Kuka näin ajattelee on todella suppea ja rajoittunut ajatusmaailmaltaan.
  Törmäsin itse tällaiseen jyrkkään ja tuomitsevaan ajatteluun yrittäjänaisten facebookryhmässä. Nostin esiin yritysten ympäristösuunnitelman joka on pakollinen yli kymmenenhengen yrityksissä. Kyselin mitä muut pienet yrittäjät ovat tehneet ympäristösuunnitelman eteen. Sain tosi loukkaavan ryöpytyksen, että kaikki kauneushoitolat pitää lopettaa ja kosmetiikkaa ei saa käyttää. Ruokaöljy oli kommentoijan mielestä riittävä ihonhoitotuote. Lopuksi vielä minua syytettiin eläinkokeista ja yleisestä ympäristötuhosta. Olin todella järkyttynyt, että joku voi vastata asialliseen kyselyyn tällaisella tavalla.
  Koko työurani ajan olen joutunut kokemaan sen, että osa ihmisistä paheksuu työtäni ja myös asiakkaitani. On vaikea uskoa, että vielä 2000-luvullakin ihmiset ovat näin suvaitsemattomia.

  Inkeri

  VastaaPoista