tiistai 5. helmikuuta 2019

Yhdistä sauna ihonhoitoon

Vuosikymmenet on keskusteltu siitä tekeekö sauna hyvää vai huonoa iholle. Oma mielipiteeni on, että sauna kuuluu suomalaiseen elämän menoon eikä sitä saa kieltää. Hyvällä ihonhoidolla sauna ei aiheuta ongelmia ja siellä on hyvä tilaisuus hoitaa itseä enemmänkin.

Kotikylpylä

Sisustuslehdissä kirjoitellaan kotikylpylästä ja mukana on ihania kuvia uusien talojen saunaosastosta. Saunominen ja peseytyminen kauniissa ympäristössä on stressiä poistavaa ja tukee ihmisen hyvinvointia. Monille perheille saunominen on koko porukan sosiaalinen tapahtuma ja parantaa myös  yhteenkuuluvuutta. En halua nähdä mitään huonoa saunomisessa, vaikka jotkut kosmetologit julistavat sen ihan pannaan. Normaaali-kuiva-tai sekaiho selviää saunasta ilman ihmeenpiä kommervenkkejä. Tavallinen iltahoito yleensä riittää saunan jälkeen paitsi nyt kovilla pakkasilla, kun iho on muutenkin jo liian kuiva. Couperosaiho, atooppinen iho ja ruusufinni-iho eivät tykkää saunan kuumuudesta, lämmönvaihteluista ja veden kuivattavasta vaikutuksesta. Silloin, kun ruusufinni on jo hoidossa eli antibioottilääkitys on menossa saunominen harvoin on pahentava tekijä, jos iho kosteutetaan hyvin saunan jälkeen. Atooppinen iho tarvitsee tuplarasvauksen ja naamion kasvoille yöksi. Samoin on couperosaihon kanssa sekin selviytyy hyvin kunhan se tehohoidetaan saunan jälkeen.


Sauna tehostaa hoitoaineiden vaikutusta

Saunan yhteydessä kannattaa ihoa kuoria ja käyttää naamioita, koska ne tehoavat paremmin lämpimällä iholla. Saunan yhteydessä kannattaa käyttää aina jotain kuorivaa tuotetta. Jos saunoo
päivittäin saunalla voisi olla miedommat kuorinnat esimerkiksi iS Clinicalin Warming Honey Cleanser (49€) tai Dermalogican Daily Microfoliant (80€) ja Daily Superfoliant (94€). Muutaman kerran viikossa käyttöön sopii Dermalogican Multivitamin Thermofoliant tai iS Clinicalin Tri-Active Exfoliant (70€). Tämä Tri-Active Exfoliant on saanut suuren suosion asiakkaiden piirissä, kun netistä seuraa tilannetta. Me emme vielä ole Marin kanssa siihen erityisesti tykästyneet, mutta tutustumme siihen vielä lisää. Kuorinta on parasta tehdä saunomisen loppupuolella, kun iho on hyvin lämminnyt ja huokoset auki löylyttelyn jälkeen. Lähes kaikkia ihotyyppejä voi kuoria kunhan kuorintatuote on oikein valittu ja kaikki ihot hyötyvät kuorinnasta. Kuorinnan jälkeen naamio imeytyy parhaiten ja ne voi levittää yötä vasten, kun on jo saunomisen lopettanut. iS Clinicalin Hydra Intensive Cooling Masque (95€) on erittäin kosteuttava ja viilentävä. Se on couperosaiholle erinomainen saunan jälkeen, koska viilentävä vaikutus supistaa hiusverisuonia. Dermalogican Multivitamin Power Recovery Masque (78€) sopii atooppiselle ja kuivalle iholle parhaiten ja sekin kompensoi saunan kuivattavan vaikutuksen. Ne jotka kokevat ihonsa tarvitsevan suojaa saunassa niin siihen on paras Dermalogican Barrier Repair (69€) tai iS Clinicalin Shield Reparative Balm (79€).
Kuorinta tehoaa paremmin saunan pehmentämällä ja 
lämpimällä iholla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti