sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Ripsiväreissä riittää vaihtoehtoja

Eniten käytetty meikkituote on huulipuna, mutta ripsiväri on hyvänä kakkosena. Ripsiväriä on käytetty jo reippaasti yli satavuotta ja tällä hetkellä niitä on myynnissä varmaankin satoja erilaisia ja eri merkkisiä.

Ripsiväri on yksilökohtainen valinta

Ripsiväreistä on mahdoton sanoa mikä niistä olisi paras, koska jokainen tykkää niin erilaisista ominaisuuksista. Yleensä, kun on löytänyt yhden hyvän merkin sitä ei enää halua vaihtaa. Itse käytin kymmenisen vuotta Youngbloodin ripsiväriä (38€), mutta viime kesänä kokeilin pitkästä aikaa jotain muuta ja se oli Xtremen ripsiväri (42€). Kumpikin ovat nyt meillä myynnissä ja en pysty sanomaan onko toinen parempi toista. Kummallakin ripsivärillä on vakiokäyttäjät. Nyt Youngbloodille on tulossa tuon perinteisen lisäksi tuuhentava ja vahvistava ripsiväri. Yritän saada sen myyntiin jo Pimeän Kaupan illaksi pe 22.2. Ripsivärin tärkeimmät ominaisuudet ovat hyvä pysyvyys ja helposti poistettava laatu. Mikään ei ole niin harmittavaa kuin ripsiväri joka päivän mittaan leviää ympäri luomia. Varsinkin vanhemmiten näyttää ikävältä, jos ripsivärivalumat korostaa luomien ryppyisyyttä. Muistutan myös, että ripsiväri pitää uusia tarpeeksi usein. Ripsivärin pehmeä massa on oikea bakteerien elatusalusta ja silmien tulehdusriski lisääntyy. Suositus onkin, että ripsiväri uusitaan kuukauden välein.


Helposti poistettava ripsiväri on paras

Erittäin tärkeää on, että ripsiväri poistetaan kunnolla ennen nukkumaan menoa. Pelkään kuitenkin ettei läheskään kaikki tee sitä. Välillä näen, että aamun ensimmäisellä asiakkaalla on vielä edellispäiväiset ripsivärit ainakin osittain poistamatta. Olen myös työssäni poistanut satoja eri ripsivärilaatuja ja joskus vastaan tulee väri joka istuu kuin kitti ripsissä. Joskus asiakkaat ovat tähänkin tyytyväisiä, kun aamuisin ei tarvitse kuin hiukan lisätä ripsiväriä. Itselleni olisi kauhistus ellei ripsiväri liukene helposti poisottovaiheessa. Hylkään heti sellaisen ripsivärin. En myöskään pidä näistä lämpimällä vedellä poistettavista ripsiväreistä, koska ne murenevat pitkin kasvoja ja kuluttavat ripsiä. Moni on joutunut hylkäämään nämä lämpimällä vedellä poistettavat ripsivärit, koska nuo kuitumurut ärsyttävät silmiä. Varsinkin kuivasilmäisten kannattaisi välttää niitä. Kosmetologin velvollisuus on poistaa meikki kasvohoidon alussa. Valitettavasti olen kuullut tapauksista joissa asiakasta on moitittu miksi hän tulee meikkeineen kasvohoitoon, tai on annettu puhdistusmaitopullo käteen ja käsketty menemään itse vessaan pesemään meikit pois. Tämä kuulostaa järkyttävän huonolta palvelulta. Dermalogican Soothing Eye Make-up Remover (46€) on kaikkien aikojen paras silmämeikinpoistoaine. Se ei kirvele ja siinä on runsaasti hoitavia ja kosteuttavia vaikutuksia. Yleensä sillä lähtee lähes kaikki ripsivärit, mutta ellei lähde niin Precleanse NYT 45€ (68€) on takuuvarma poistaja tiukimpaankin meikkiin. Kannattaa myös huomioida, että mitä enemmän joutuu ripsiä ja silmäluomia hankaamaan poistovaiheessa sitä enemmän ripset kuluu ja ohut silmänympärysiho ärsyyntyy. Suosittelen, että Pimeän Kaupan iltana kannattaa tulla meikkiostoksille ja kokeilla YB:n uutuus ripsaria ja tutustua uusiin Joan Collins huulipunasävyihin (33€). 

1 kommentti:

  1. Anonyymi21:46

    En ole vielä kokeillut extremen ripsaria, mutta extremen silmärajaukset ovat olleet käytössä koko syksyn ja talven. Niistä pitää sanoa etten ole ennen käyttänyt mitään niiden veroista. Väritkin on ihania varsinkin golden olive.

    VastaaPoista