perjantai 28. toukokuuta 2021

Hyvinvointia vai pahoinvointia?

Sotahistorian kautta seuraan aika paljon erilaisten ääriliikkeiden toimintaa, kuten äärioikeisto tai rokotusvastarinta. Tietysti google heittääkin näitä sivuja eteeni, kun olen kerran sen tyyppisillä sivuilla käynyt.


Korona

Olen huolestuneena seurannut miten hyvinvointipalvelujen tuottajat, joihin itsekin kuulun, ovat menneet mukaan erilaisiin ääriajattelua kannattaviin ryhmiin. Pelkään, että se alkaa leimaamaan entistä enemmän kosmetologien ammattikuntaa. Kosmetologeja on tähänkin asti pidetty jotenkin tyhminä tai ainakin olen itse tällaiseen törmännyt. Samantyyppisiä hyvinvointialoja ovat erilaiset hieronnat, fysikaaliset hoidot sekä jooga ja liikuntapalvelut. 
Koronan myötä Suomeenkin on levinnyt erilaisia rokotusta vastustavien ryhmiä ja niitä, jotka tarjoavat jotain muuta rokotteen tilalle. Aika usein tähän rokotevastarintaan liittyy myös uskonnollisia yhdistyksiä. Minä en ota kantaa siihen pitääkö rokottaa vai mitä pitää tehdä, koska en omaa sellaista tietomäärää, mitä mielipiteen luomiseen tarvitaan. Jokainen saa tehdä niin kuin parhaaksi näkee, mutta kritisoin sitä, että omaa kantaa tyrkytetään aivopesun kaltaisesti. 
Olen itse ollut aina hyvin ”jalat maassa” enkä usko mihinkään, mitä ei ole tieteelliesti todistettu. Itse otin koronarokotteen heti, kun sen sain eikä mieleeni ole edes tullut muuta vaihtoehtoa. Nyt iltapäivälehdissä ja nettisivustoilla näkee juttuja, että kauneushoitolan pitäjä, hieroja tai joogaopettaja on kovaan ääneen viemässä eteenpäin rokotevastarintaa. Katsoin muutaman videon sekä selailin nettisivuja ja suorastaan järkytyin, kun tajusin miten valtavasta ihmismäärästä on kysymys. Ihan nopeastikin haettuna löytyy useampia ryhmiä, joilla on hyvät nettisivut ja houkuttelevia tarinoita ”paremmasta elämästä”.


Salaliittoteorioita

Tiedän, että omassa ammattikunnassani on paljon todella kilttejä ihmisiä, jotka haluavat vilpittömästi auttaa muita. Olen vuosikymmenien aikana nähnyt, miten erilaiset kauppiaat aivopesevät kosmetologeja ostamaan ties mitä humpuukia. He haluavat vain rahat pois ja myyvät puoliväkisin jonkin kalliin laitteen ja sen jälkeen katoavat, joten ostoksen tehnyt saa pärjätä omillaan. Moni kosmetologi on ihan hyvässä uskossa lähtenyt tekemään jotain hoitoa asiakkailleen, kun heidät itsensä on aivopesty uskomaan vähän epämääräisiä lupauksia. Jostain syystä nämä tyypit aina kiertävät minut. :)

Samalla tapaa ilmeisesti toimii nämä rokotevastarintaporukat, että ensin saadaan yksi uskomaan asiaan ja hän sitten vie sanomaa lähipiiriinsä tai kosmetologien tapauksessa asiakkaille. Useammalla sivustolla oli joku papin tyyppinen saarnaaja, joka hurmasi joukkoja uskomaan asiaansa. Ne sivut, mitä itse vilkaisin, oli käännetty englannista ja liikkeen pääorganisaattorit olivat Amerikasta tai muualta Euroopasta. Kuitenkin mukana oli ihan kotikutoisiakin salaliittoteorioita. Tyypillinen tarina, mitä monilla sivustoilla kerrottiin oli se, että rokotteen mukana meihin laitetaan mikrosiru ja valtaapitävä eliitti pääse sen avulla hyötymään meistä tavallisista tallaajista. Eräs suomalainen yrittäjä jakoi videoita, missä hän kertoi, että vuonna 2025 ei Suomessa synny enää oikeita lapsia, vaan ne ovat geenimanipuloituja tuon mikrosirun avulla. Tietysti uhka on aika karmea, mutta miten ihmeessä joku uskoo tätä puppua? Joka paikassa syytettiin tuota vallanhaluista eliittiä, joka alkaa kontrolloimaan meitä, mutta missään ei kerrottu, mikä tämä eliitti on ja mistä sellainen porukka oli eksynyt pieneen Suomeenkin. Ymmärrän hyvin, että nämä skenaariot ovat niin järkyttäviä, ettei mielenterveysongelmainen pysty niitä sivuuttamaan. Se on hyvin julmaa heikoilla olevien ihmisten hyväksikäyttöä. Hämmästyttävää tässä on, miten pian nämä ryhmät ovat ottaneet haltuunsa ihmisiä, jotka haluavat saarnata heidän ajatuksiaan. Koko korona on niin uusi asia, ettei kukaan tiennyt siitä mitään reilu vuosi sitten eli vuodessa on luotu nettisivut ja saatu satojatuhansia katsojia suomenkielisille sivuille. Hämmentävintä on, että tähän rokotevastaisuuteen sekoitetaan myös holokaustin kieltäminen, mikä on suoraan äärioikeiston johtoteemoista tullutta. En yhtään ymmärrä miten korona, rokote ja holokausti liittyvät toisiinsa, mutta ehkä se selviää minulle joskus tulevaisuudessa. Pidän näitä ryhmiä erittäin huolestuttavina ja voin taas myöhemmin kirjoitella, miten nämä ääriliikkeet etenevät. Toivon sydämestäni, ettei kukaan joutuisi näiden huijausten uhreiksi. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti