lauantai 1. toukokuuta 2021

Nauti keväästä ja suojaudu uv-säteilyltä

Hyvää vappua kaikille asiakkaille ja lukijoille! Taas on talvi selätetty ja menossa on kevään ensimmäinen juhla. Tämä tuntuu vieläkin paremmalta kuin muut keväät, koska nyt on jo toivoa koronan väistymisestä ja vapaasta liikkumisesta.

Erityisesti keväisin kasvot kannattaa suojata tarpeeksi tehokkailla uv-suojallisilla päivävoiteilla.

Iho voi reagoida nyt erilailla

Näin keväällä ihmisten ulkoilu lisääntyy ja ihot altistuvat auringon säteilylle. Nämä kevään ensimmäiset aurinkoiset viikonloput ovat salakavalia ja moni kertoo polttaneensa kasvonsa vahingossa. Iho on hyvin suojaton talven jälkeen ja keväisin uv-säteily on poikkeuksellisen voimakasta. Tänä keväänä suojattomuutta lisää myös se, ettei kukaan ole tehnyt etelänmatkoja eikä saanut aurinkoa talvella. Pitkin talvea tehdyt matkat aurinkoon auttavat paljon siihen, miten äkkiä uv-säteily polttaa ihon näin keväällä. Nyt iholla ei ole mitään omaa suojaa, joten auringon polttava vaikutus on hyvin nopea. Jo puoli tuntia aurinkoisessa paikassa saa nenän ja poskipäät punoittamaan, joten suojaus on välttämätöntä. 
Paras on viidenkympin suojakerroin ja Dermalogican DYNAMIC SKIN RECOVERY SK50 (69€) on paras kuivalle, vanhenevalle ja ohuelle iholle. Kaikille ihotyypeille sopii iS Clinicalin ECLIPSE SK50 (54€), jota saa kevyesti värillisenä ja värittömänä. 
Jos vartalon ihoa pääsee jo paljastamaan, niin suojaukseen kannattaa hankkia Dermalogican PROTECTION SPORT SK50 (39€). Tämä Protection Sport sopii kasvoille sekä vartalolle ja koko perhe voi sitä käyttää.


Pigmenttiläiskät kuriin

Pigmenttiläiskät harmittavat monia, kun ne loppukesästä alkavat olla tummia ja näkyviä. Paras hetki niiden estämiseen on juuri nyt, kun niitä ei vielä ole näkyvissä. Epäilen myös, että tänä kesänä pigmenttiläiskätkin ovat tavallista voimakkaampia, koska iho on niin suojaton uv-säteilyä vastaan.
Myös suusuojan käyttö on suojannut ihoa ulkoilmalta sekä auringolta ja siksikin kasvot ovat nyt poikkeuksellisen herkät.
Samalla, kun ihoa suojaa uv-säteilyltä, kannattaa käyttää tuotteita, jotka vähentävät pigmenttiläiskien syntymistä. iS Clinicalin WHITE LIGHTENING SERUM (15ml 89€ ja 30ml 155€) ja WHITE LIGHTENING COMPLEX (169€) on seerumin ja voiteen yhdistelmä, joka estää pigmenttisolujen kasautumisen ihossa ja väri pysyy tasaisempana. Itse olen monena kesänä käyttänyt näitä White Lightening tuotteita, vaikka minulla ei nykyisin olekaan pigmenttiläiskiä. Ne ovat muutenkin ihon sävyä kirkastavia vaikutukseltaan ja tuovat heleyttä sekä raikkautta kasvoille. 
Mielestäni mikään ei vanhenna ulkonäköä niin paljon kuin auringon kirjavoittama iho. Kesällä, kun katselee ympärilleen, varmaankin puolet yli viisikymppisistä naisista ovat kasvoiltaan ihan läiskikkäitä. Suurin osa vielä pitää sitä rusketuksena ja kokee sen kauniiksi. Minulle on täysin mysteeri, miten jotkut näkevät auringon vaurioittaman kirjavan ihon kauniin ruskettuneena.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti