sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Nyt ihosi tarvitsee aurinkosuojavoidetta enemmän kuin koskaan ennen!

Tämän koronatalven jälkeen harvalla on kasvoissa jäljellä mitään luontaista suojaa edellisistä auringonsäteistä. Suusuoja on myös pitänyt suuren osan kasvoista niin piilossa, että iho on nyt tavallista herkempi kaikille ulkoisille ärsykkeille.

Aurinkosuojallisen voiteen lisäksi on syytä pysytellä varjossa ja suojata ihoaan myös vaatteilla.

Tarkista luomesi

Basaliooma eli tyvisolusyöpä on koko ajan lisääntymässä ja luin erään suomalaisen ihotautilääkärin lausunnon, että 60% yli kahdeksankymppisistä sairastaa ihosyöpää. Ihosyöpiä on monenlaisia ja melanooma on niistä kaikista hengenvaarallisin. Tyvisolusyöpä onneksi on harvoin kuolemaksi, mutta vaatii koko ajan tarkkailua ja hoitoa.
Allekirjoitan omasta kokemuksestani tuon ihotautilääkärin lausunnon, koska ainakin puolet yli kuusikymppisistä asiakkaistani sairastaa tyvisolusyöpää. Tyvisolusyöpä on yleisintä juuri kasvoissa, koska  iho on jatkuvasti alttiina uv-säteilylle. 
Ensimmäinen asia, mitä kasvohoitoa aloittaessani teen, on tarkistaa, onko iho terve. On paljon ihottumia, joista asiakas itse ei ole tietoinen, mutta vähiten asiakkaat tunnistavat solumuutokset ihossaan. Yleensä tyvisolusyöpä on maallikon silmään täysin viaton kohta ihossa, jota he eivät ole mitenkään huomioineet. 
Kaikki luomet koko vartalolla pitää tarkistaa sillä silmällä, ovatko ne muuttuneet lähiaikoina. Nykyään on helppo ottaa valokuva epäilyttävästä luomesta ja katsoa muutaman kuukauden kuluttua, onko se muuttunut. Kasvohoidon yhteydessä voin vilkaista jotain epäilyttävää kohtaa muualtakin vartalolta, jos asiakas sitä pyytää. Tietenkään minä en pysty tekemään mitään diagnoosia, mutta sen voin kertoa kannattaako lähteä lääkäriin heti vai vasta vuoden päästä. 
Kaikki kosmetologit eivät toimi kuten minä ja kerron vain omista työtavoistani. Se, että on käynyt kasvohoidossa, eikä kosmetologi ole neuvonut lääkäriin, ei tarkoita sitä, etteikö ihossa voisi olla jotain ongelmaa. Oma kiinnostukseni ja pitkä työkokemukseni on tehnyt minusta aika hyvän havainnoijan solumuutoksissa ja toivoisinkin, että olisin useammin väärässä. Valitettavasti nyt ei heti tule mieleen, milloin olisin lähettänyt asiakkaan turhaan lääkäriin. 


Älä luota pelkkään aurinkovoiteeseen

Sen lisäksi, että käyttää aina aurinkosuojallista päivävoidetta, pitää aurinkoa välttää muutenkin. Aina kannattaa olla varjossa ja pois keskipäivän auringosta ja sen lisäksi suojautua vaatteella ja aurinkovoiteella. 
Harva on viime talven aikana käynyt etelän auringossa, joten ihon oma suojakerros on nolla. Se tarkoittaa sitä, että lähes kaikkien iho palaa alle puolessa tunnissa suorassa auringossa. Moni luottaa siihen, että heidän iho ruskettuu nopeasti, eikä yleensä pala helposti. Nyt tähän ei pidä luottaa ja jokaisen on oltava varovainen ihon palamisen varalta ainakin alkukesällä.
Selvästi ohjeet aurinkosuojavoiteista ovat menneet perille, koska niiden myynti on lisääntynyt huimasti. Tämä valitettavasti tarkoittaa myös sitä, että jotkut voiteet pääsevät loppumaan Suomesta. Nyt tämän kevään suosituin aurinkosuojavoide iS Clinicalin ECLIPSE SK50 beige (54€) on Suomesta loppu ja sitä arvioidaan tulevan lisää 24.5. alkavalla viikolla. Värittömänä voiteena Eclipse SK50 on toistaiseksi saatavilla ja suosittua Dermalogican DYNAMIC SKIN RECOVERY SK50 (69€) voidetta on saanut vielä riittävästi. 
Nämä tuotteiden yllättävät loppumiset johtuvat siis logistiikan vaikeuksista, eivätkä tuotannosta. Laivarahti toimii niin hitaalla, että täydennyserien kestää tulla useita viikkoja, jos jotain pääsee maahantuojalta loppumaan. Viime keväänä 2020 Kaliforniassa oli kosmetiikkatehtaat jonkin aikaa kiinni koronan vuoksi, niin kuin muutkin isot tehtaat, mutta tänä vuonna sellaista ei toivottavasti enää tapahdu.




Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti