perjantai 21. toukokuuta 2021

Kasvohoidot hidastavat ihon vanhenemista

Toivoisin, että tämän hetken nelikymppiset ymmärtäisivät ennalta ehkäistä ja hidastaa ihon vanhenemista jo hyvissä ajoin. Se ei kovin paljon vaadi, mutta kuusikymppisenä voi harmittaa, ellei ole panostanut itseensä tarpeeksi. 

Helpoin tapa löytää itselle sopiva ihonhoitosysteemi on hakeutua pätevälle kosmetologille.

Uv-säteily ja estrogeenin väheneminen veltostuttavat ihon

Olen omassa työssäni nähnyt vakioasiakkaillani, miten he näyttävät noin 10-15-vuotta nuoremmilta kahdeksankymppisenä kuin ikätoverit, jotka eivät ihoaan hoida. Moni näistä lähes yhdeksänkymppisistä vakioasiakkaistani on aloittanut säännölliset kasvohoidot noin nelikymppisinä ja tulokset ovat näkyviä. 
Estrogeenin väheneminen on vääjäämätöntä ja se aiheuttaa ihon ohenemista ja veltostumista. Toinen merkittävä ihon vanhentaja on uv-säteily ja hyvä aurinkosuojavoide on nelikymppisen paras kaveri. 
Estrogeenin vähenemisen oireet saadaan hidastumaan ihoa vahvistavilla ja kosteuttavilla kotihoitotuotteilla, joten tehokas seerumi ja hoitovoide kuuluu nelikymppisen jokapäiväiseen ihonhoitoon. Mitään suurta satsausta ei tarvita, vaan 4-8 viikon välein tehty kasvohoito ja oikein suunniteltu kotihoito-ohjelma riittää. 
Moni alkaa keski-iän kynnyksellä kiinnostumaan terveistä elämäntavoista, liikunnasta ja ravinnosta. Aika usein hankintaan oma personal trainer, joka suunnittelee liikuntaohjelman, mutta tuo ihonhoito yleensä unohtuu. Liikunnan lisääminen tuo helposti iholle lisärasitteita ja elämäntavan muutos pitäisi näkyä myös panostuksena ihonhoitoon.

Hanki vakiokosmetologi

Helpoin ja halvin tapa löytää oikea ihonhoitosysteemi on hakeutuminen pätevän kosmetologin hoitoon. Kasvohoidon yhteydessä saadut neuvot ja kotihoitotuoteet säästävät monen turhan putelin ostolta. Asiakkaan on todella vaikea löytää itselleen parhaat ja taloudellisestikin järkevät tuotteet ilman asiantuntijan apua. 
Itse pyrin työssäni hakemaan asiakkaalle myös rahallisesti parhaan ratkaisun. Tekemällä oikeita ostoksia säästää helposti satasia vuodessa, kun tuotteet voi käyttää loppuun, eikä hyllyyn tule turhia purkkeja.
Ellei kosmetologi itse tajua antaa kotihoito-ohjeita asiakkaan pitää niitä pyytää, koska kyllä kasvohoidon hintaan kuuluu myös jatkohoito-ohjeet. Tietysti se vaatii vaivannäköä kosmetologilta, mutta asiakkaalla on oikeus vaatia vastinetta rahoilleen.
Tähän vuodenaikaan kannattaa ensisijaisesti panostaa aurinkosuojavoiteisiin. Ihon hyvä suojaaminen uv-säteilyltä vaikuttaa suoraan ihon vanhenemisprosessiin hidastavasti. C-vitamiinipitoiset hoitotuotteet myös vähentävät uv-säteilyn tuhoavaa vaikutusta, joten esimerkiksi Dermalogican BIOLUMIN-C SERUM (78€) ja BIOLUMIN-C EYE SERUM (75€) ovat hyvät tuotteet kotikäyttöön. Sekin kannattaa muistaa, että kosmetologin myymissä ammattilaistuotesarjoissa vaikutusainepitoisuudet ovat moninkertaisia verrattuna markettikosmetiikkaan. 





Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!



1 kommentti:

  1. Itse täytän tänä vuonna 45 v ja kun on nuorena kärsinyt finneistä ja atopiasta samaan aikaan, on onnellinen, että ihoni elää parasta aikaansa nyt. Ja se pelkästään siksi, että löysin Inkerin blogin ja sitä kautta Dermalocigan ja IS Clinicalin tuotteet.

    VastaaPoista