keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Täyteaineilla taivaaseen

Jaksan nykyisin hyvin harvoin lukea lehtien ja netin kauneuspalstoja, koska ne ovat niin kaukana siitä, mitä itse teen työkseni. Voi olla, että jonkun pääkaupunkiseudun muotikosmarin työ on sellaista, mutta ne jutut ovat todella kaukana minun maailmastani.


Painavaa asiaa pistoshoidoista

Nettijuttujen pääpaino tuntuu olevan näissä pistoshoidoissa eli täyteaineissa, joita tökitään sinne tänne fiiliksen mukaan. Jutuissa annetaan ymmärtää pistoshoitojen olevan yhtä arkipäiväistä, kuin hiusten leikkuu. Näin se ei todellakaan ole, koska puhutaan ihon alle menevästä injektiosta, joka vaatii steriilit olosuhteet. Ruotsissa on tulossa voimaan laki, missä kielletään pistoshoitojen tekeminen muilta kuin lääketieteen ammattilaisilta. Se tarkoittaa, että pistoshoidot jäisivät lääkärin työkentäksi tai sairaanhoitaja voisi tehdä niitä lääkärin valvonnassa. 
Toivoisin todella, että vastaava laki tulisi myös Suomeen. Tässä kohtaa koen itse aina vähän kaksijakoista mielialaa, koska pääasiassa olen sitä mieltä, että erilaisia lakeja ja valvontoja pitäisi vähentää ja keventää. Kuitenkin oma työalani on sellainen sirkus, että tarvittaisiin todellakin selkeyttäviä lakeja ja ohjausta kuka mitäkin saa tehdä. 
Sitäkään en kannata, että kuka tahansa sairaanhoitaja voisi pistää putiikin pystyyn ja alkaa tökkimään hyaluronia ihon alle. Kauneuden hoidossa ei riitä pelkkä steriili neula, vaan pitää olla muoto-oppia ja ymmärrystä, mihin se pullistus tarvitaan. Se vaatii hyvin pitkällisen kokemuksen siitä, miten kasvolihakset toimivat ja lähteekö täyteaine, yleensä hyaluroni, valumaan kasvojen liikkeen mukana mihin päin. 


Botoxia poskeen

Yleisin käsitys kuluttajilla on, että näissä pistoshoidoissa käytetään botoxia. Se pitää unohtaa nyt kokonaan, koska botox on hermomyrkky, jota saa käsitellä vain lääkärit. Näillä täyteaineilla eli pistoshoidoilla ei ole mitään tekemistä botoxin kanssa ja se vasta soppa olisikin, jos maallikot hosuisivat botoxin kanssa. 
Botox on erinomainen aine lääketieteen käytössä, jota käytetään kivun hoidossa ja monessa sairaudessa. Hämeenlinnalaisen plastiikkakirurgi Terhi Järvisen mukaan hän käyttää hyvin harvoin botoxia omassa työssään. Joten toivoisinkin, että toimittajat eivät enää sotkisi näitä asioita keskenään ja ymmärtäisivät botoxin ja täyteaineiden olevan kaksi aivan eri asiaa.
Itselläni on työvuosia jäljellä kymmenkunta ja kuvittelisin, etten itse koskaan alkaisi tarjoamaan asiakkailleni injektiohoitoja. Ajattelen nykyään vanhenemiseen liittyvät hoidot itseni kautta ja en itse halua omiin kasvoihini täyteaineita. Ellen niitä itse halua, miksi sitten tarjoisin niitä toisillekaan. En ymmärrä, mihin juonnekohtaan se täyttäminen auttaisi, kun vieressä on toinen juonne? Itse näen ihmisen kokonaisuutena, enkä usko yhden rypyn poistumisella olevan suurtakaan merkitystä ikääntyvän naisen hyvinvoinnissa. 



Tähtitarjoukset 24.5. asti



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti