sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Ripsien kestotaivutukseen varataan aikaa puolitoista tuntia

Nyt kosmetologit elävät kevätsesongin parhaita hetkiä ja ajanvaraus on yhtä täynnä kuin aikaisempinakin keväinä. Sesongista huolimatta jokaiseen hoitoon menee määrätty aika ja myös asiakkaalla pitää olla aikaa, jotta työt pystytään tekemään kunnolla.

Ripsien kestotaivutukseen menee aina puolitoista tuntia, koska aineiden vaikutusaikoja ei voi muuttaa.

Kysy hoidon pituutta jo ajanvarausta tehdessä

Tällä hetkellä ripsien kestotaivutus on sen verran uutta, että moni tulee siihen ensimmäistä kertaa. Yritän joka välissä kertoa ja kirjoittaa, että siihen menee aikaa puolitoista tuntia eli 90min. Jostain syystä se koetaan hyvin pitkäksi ajaksi ja joudun usein perustelemaan, miksi aikaa menee niin paljon. Välillä käy edelleen niin, että asiakkaalla on aikaa vain puoli tuntia ja siinä tapauksessa hoitoa ei kannata edes aloittaa, vaan tehdään uusi ajanvaraus. Ripsien kestotaivutuksessa on kolme kemiallista ainetta, joiden pitää vaikuttaa 10-20 minuuttia ripsien laadusta riippuen. Nuo aineet eivät vaikuta sen nopeammin, vaikka vieressä rukoilisin. Voisin verrata tätä esimerkiksi kananmunan keittämiseen, jos halutaan kymmenen minuutin muna, se ei onnistu viidessä minuutissa, vaikka tanssisi hellan ympärillä. 
Tässä aikakeskustelussa nousee aina myös esiin ajatus, että olenko minä jotenkin hidas tekemään työtäni. Se ei pidä paikkaansa, vaan tiedän tekeväni työni ripeästi ja tehokkaasti, mutta esimerkiksi hyvän kasvohieronnan kriteerinä ei ole nopeus. Kosmetologin työssä kaikki hosuminen ja turha kiireisyys heikentää työn laatua. 


Kasvohoidossa ajan taju katoaa

Pahimpia tilanteita ovat sellaiset, kun asiakas sanoo puolessa välissä kasvohoitoa, että hänen pitää päästä lähtemään viiden minuutin kuluttua. Siinä onkin vitsit vähissä, kun työ pitää lopettaa kesken ja hoidon vaikutus jää puolitiehen. Minua se harmittaa varmaan eniten, koska en haluaisi jättää keskeneräistä työtä käsistäni. 
Miehiltä jos kysytään, miten kauan kasvohoidossa menee, niin vastaus on puoli tuntia. Heille on mysteeri, miksi vaimo on kasvohoidossa puolitoista tuntia, kun he selviävät parturista vartissa. Kyse onkin ihan eri asioista. Silloinkin koen, että kasvohoidosta menee paljon hukkaan, jos puoliso soittaa vartin välein kysyäkseen meneekö vielä kauan. 
Parasta olisikin kysyä heti hoidon alussa paljonko aikaa menee ja ilmoittaa se odottajalle. Näin hoito ehditään tekemään rauhassa, asiakas saa rentoutua ja kukaan ei odottele turhaan. Minähän en voi tietää, että asiakasta odotetaan tunnin päässä jossain, ellei sitä minulle kerrota. Hyvin usein vakioasiakkaat sanovat, ettei heillä ole mitään käsitystä paljonko heillä menee aikaa kasvohoidossa. Yleensä asiakas on niin muissa maailmoissa, että ajantaju katoaa ja se on minusta onnistuneen hoidon merkki. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti