sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Nuoren ihon hoito

On hyvin tyypillistä, että nuoren iholla on finnejä, mustapäitä ja tukkeutumia hormonitoiminnan käynnistyessä. Nykynuorilla teini-ikä alkaa huomattavasti aikaisemmin kuin esimerkiksi työelämäni alussa 1980-luvulla.

Nuorenkin kannattaa käydä kosmetologilla ihonpuhdistuksessa ja hoitaa ihoaan oikein esim. Dermalogican Clear Start -tuotteilla

Ihonpuhdistus ennen kesää

Nuoren ihonhoitoon kannattaa paneutua kunnolla, jottei hän joudu kärsimään arvista lopun ikäänsä. Usein kysytään pitääkö nuoren ihoa ensin näyttää ihotautilääkärille vai kosmetologille. Minä suosittelisin, että ensin käydään kosmetologilla ja hän sitten neuvoo eteenpäin. Itse vedän tarkan rajan siihen saadaanko kosmetologin hoidoilla tuloksia vai tarvitaanko lääkärin hoitoa. En koskaan lähde tarjoamaan pelkästään ihonpuhdistuksia, jos näen, etteivät ne riitä.
Nykyään on kosmetiikassakin erittäin hyviä tuotteita, joilla saadaan rasvoittuminen rauhoittumaan. Esimerkiksi Dermalogican Clear Start -hoitolinjassa on omat tuotteet nuoren ihon hoitoon. Ne tasapainottavat talineritystä, mutta eivät kuivata liikaa. 
Kannattaa olla hyvin varovainen valitessaan hoitotuotteita nuorelle ja missään tapauksessa ihoa ei saa kuivattaa liikaa. Jokaiselle nuorelle tekisi hyvää käydä Teinipuhdistuksessa (45€-68€) näin alkukesästä. Iholle olisi hyväksi puhdistaa se kunnolla ennen kesän aurinkoa ja hikoilua. Jos tukkeutumat ja mustapäät saavat hautua koko kesän ajan, ne on huomattavasti vaikeampi poistaa myöhemmin ja ne ehtivät myös tulehtua sekä aiheuttaa isompia ongelmia.


Älä puristele mustapäitä itse

Erittäin suurta haittaa iholle saadaan aikaan omalla puristelulla ja vääränlaisella ihonpuhdistuksella. Samalla, kun jotain mustapäätä puristetaan, sen ympärillä oleva iho rikotaan ja tuloksena on tulehdus sekä pigmenttiläiskä. Yleensä puristellessa rikotaan ihoa juuri pigmenttisolukerroksessa ja se saa aikaan aurinkoisena aikana tumman värin kasautumista. Mustapää tai finni saadaan ehkä pois, mutta tilalle tulee pigmenttiläiskä. Näitä puristelusta syntyneitä pigmenttiläiskiä näen hyvin usein aikuisillakin naisilla, kun he ovat itse hoitaneet ihoaan hyvin kovakouraisesti. 
Ihon rasvoittumiseen vaikuttaa kaikista eniten perintötekijät ja perittyä ihotyyppiä ei voi muuttaa. Nuoren ihon rasvoittumiseen ei pysty vaikuttamaan ruokavaliolla tai elämäntavoilla, vaan apua pitää hakea kosmetologilta tai ihotautilääkäriltä. 





Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti