sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Ketään ei saa pakottaa kasvohoitoon

Kasvohoito ja kosmetologilla käynti on rentouttavaa ja erinomainen tapa huolehtia hyvinvoinnistaan ja itsestään. Kuitenkin on otettava huomioon, ettei kaikki ajattele ja koe samalla tavoin, eikä puolisoaan tai iäkästä sukulaistaan kannata pakottaa kosmetologille.

Kasvohoito voi olla vanhukselle rasittava kokemus.

Miehet kokevat kasvohoidon erilailla

Yleisemmin törmään siihen, että mies on pakotettu tai taivuteltu vasten tahtoaan kasvohoitoon. Tilanne ei ole mukava minulle eikä asiakkaalle. Ymmärrän hyvin, että puoliso on halunnut miehensä parasta ja houkutellut hänet kasvohoitoon, mistä itse suunnattomasti nauttii.
Vielä nelikymppisenä ajattelin itsekin, että on se nyt kumma, kun kasvohoito on mitä ihanin tapa rentoutua ja mies vaan laskee minuutteja kestääkö tämä touhu vielä kauan. Nykyisin ymmärrän sen paremmin ja osaan ajatella, ettei kaikki ihmiset pidä samoista asioista. Parta on yksi syy siihen, ettei kasvohoito välttämättä tunnu miehistä mukavalta. Miehille ei voi tehdä samaa kasvohierontaa kuin naisille, koska parran alueella ei klassinen kasvohieronta onnistu. Heille ei voi juurikaan tehdä hierontaa kuin kasvojen yläosaan, missä parran kasvua ei ole. 
Naisilla kertyy elimistöön turvotusta ja nestettä hormonitoiminnan myötä ihan erilailla kuin miehille ja siksi heille kasvohieronta sekä kasvohoito antavat huomattavasti näkyvämpiä tuloksia. Naiset ovat myös tottuneita erilaisiin kosmeettisiin aineisiin ja kasvojen käsittelyyn, kun taas monelle miehelle se on ihan vierasta. Joillekin miehelle kasvohoito saattaa aiheuttaa vaan suurempaa stressiä, kun he koko ajan kuulostelevat mitäköhän seuraavaksi kasvoille lätkäistään. Toivonkin, että hyvää tarkoittavat vaimot ja tyttöystävät miettivät toisenkin kerran kannattaako puolisoa painostaa kasvohoitoon.


Vanhus ei jaksa maata kasvohoidossa

Olen myös kokenut sen, että iäkäs sukulainen tuodaan kasvohoitoon hyvää tarkoittaen, mutta se voikin olla vanhukselle rasitus. Ikäihminen, joka ei aikaisemmin ole ollut kasvohoidossa, voi kokea sen hyvinkin rasittavana. Jo riisuutuminen on työläs ja iso operaatio iäkkäälle ihmiselle, vaikka kuinka yritän olla siinä avuksi. Joillekin selällään olo on asentona mahdoton ja työ kaatuu jo siihen, ettei vanhus voi pitää päätään kuin sivuttain tai olla istuvassa asennossa. 
Silloin, kun itse on vielä nuori, ei tule ajatelleeksi, ettei vanha kankea kroppa enää taivu kaikkiin asentoihin ja pitkällään olo onkin enemmänkin kidutusta. Moni vanhus ilmaisee myös aivan suoraan, ettei olisi jaksanut millään lähteä kotoa mihinkään, mutta kun nuori sukulainen vaati. Lahjan antaja ajattelee iäkkään läheisensä parasta ja olettaa uuden ympäristön välillä tuovan virkistystä, mutta joillekin se voi olla jo liian rasittavaa. Näissä tapauksissa kannattaa kuunnella herkällä korvalla, mitä vanhus oikeasti sanoo ja ottaa hänen kieltonsa tosissaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti