lauantai 26. kesäkuuta 2021

Vesi on puhtauden perusta

 Hyvää juhannusta kaikille lukijoille. Suomen kesä on parhaimmillaan ja lämpöä on tarpeeksi. Viimeiset työpäivät hoitolassa tuntuivat jo tosi tukalilta . Onneksi nyt on muutama päivä vapaata ja jokainen saa nauttia Suomen suvesta. 

Kraanavesi vastaan kaivovesi

Mökkikautena keskustelen asiakaiden kanssa usein kumpi on parempaa kaupungin vesi ja heidän mökkikaivon vesi. En ole biologi joten en pysty tieteellisesti vertailemaan näitä vesiä, mutta kuulemani tarinat kertoo jotain.
Itse tunnen vastenmielisyyttä jotain kaivovettä kohtaan mitä käytetään muutamana viikonloppuna kesän aikana ja muuten se saa muhia omassa rauhassaan.  Juomaan en sitä ainakaan menisi. Yleensä kuulen eniten siitä miten ihanan silkkiset hiuksetkin ovat, kun pesee ne mökillä. Jotkut kehuu mökin järvivettä ja jotkut kaivovettä pääasia kuitenkin on siinä, että mökillä peseytyminen tuntuu paremmalta kuin kaupungissa. Olenkin ajatellut, että tässä keskustelussa asian ydin ei ole tässä vedessä vaan kaikessa muussa mitä mökkielämä tuo mieleen. 
Sadevettä ylistetään myös, mutta se on ollut aikana ennen meitä. Nykyään sadevedessä on ties mitä saasteita joten en sitäkään suostuisi pesuvetenä käyttämään. 


Joka kaupungissa vesi on erilaista

Kyllä vedellä on suuri merkitys siinä miltä hiukset tuntuu ja miltä iho tuntuu pesun jälkeen. Hyvin herkkä ihoiset saattavat reagoida siihen, että he vaihtavat paikkakuntaa ja vesi on erilaista. Se ei tarkoita sitä, että vesi olisi jotenkin huonompaa vaan se on erilaista ja herkkä iho ei pidä muutoksista. 
Veteen liittyy myös suorastaan taikauskoa, koska olen joskus kuullut, että joku pesee kasvonsa vain keitetyllä vedellä. Jotkut siis keittävät vettä ja jäähdyttävät sen ja säilyttävät pulloissa jääkaapissa. Sitten kasvojen pesun viimeinen huuhtominen tehdään tällä keitetyllä vedellä. 
Ihonhoidon kannalta tässä ei ole mitään järkeä ja kovastihan siitä on vaivaa, mutta jos niin haluaa välttämättä tehdä ei siitä kai haittaakaan ole. 
Pääasia kuitenkin on, että pesee itsensä joskus ja juo paljon ainakin näin helteellä. 
Sellainen vanha juhannustaika on olemassa, että jos juhannusyönä menee puolen yön tienoilla kurkistamaan laiturin päähän niin vedessä näkee tulevan kumppaninsa kasvot. Tätähän kannattaa kokeilla näkyykö laiturin päässä joku, mutta olkaa varovaisia, että ette tipahda veteen itsekin. 

1 kommentti:

  1. Olen samaa mieltä siitä, että vedellä on suuri merkitys siihen, miltä iho ja hiukset tuntuvat pesun jälkeen. Me olemme itse asiassa harkinneet vedensuodattimen asentamista, koska vetemme tuntuu todella kalkkiselta. Etsitäänkin juuri sopivaa vedensuodatinta. https://jalovesi.fi/vedensuodatuslaitteet/

    VastaaPoista