sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

Upeat vanhat naiset

Minua välillä ärsyttää, kun sanaa vanha ei ihmisen yhteydessä oikein saisi käyttää, ihan kuin vanhana olemisessa olisi jotain vikaa. Aina pitäisi keksiä joku kiertoilmaisu ja seniori sana se minua vasta ärsyttääkin.


Kaikki vanhenevat

Se mitä vanhalla ihmisellä tai vanhuksella tarkoitetaan riippuu hyvin paljon sanojan näkökulmasta. Omalla kohdallani tulee mieleen parikin tapausta, jotka kertovat enemmän sanojasta. Työelämäni alussa 80-luvulla minulla kävi paljon teini-ikäisiä ihonpuhdistuksessa ihan niin kuin nytkin. Yksi kaksitoistavuotias asiakas oli ihan innoissaan musiikista, joten juttelimme siitä ja sitten hän kysyi mitä musiikkia minä kuuntelin, kun olin nuori. Olin silloin noin 22-vuotias ja ihan jauhot kurkussa asiakkaan kysymyksestä, joka antoi ymmärtää etten olekaan enää nuori. Tämä jäi mieleeni lopuksi ikää, koska käytännössä koin, että syy kysymykseen johtui kysyjän iästä. 
Toinen vastaava tapaus oli, kun erään tuttavani parikymppinen poika totesi minun olevan mukava vanha nainen ollessani noin 45-vuotias. Nämä tuntuvat nyt huvittavilta tapauksilta ja kertovat siitä, miten iän merkitys muuttuu riippuen omasta iästä. Siksi minua saa sanoa ihan rauhassa vanhaksi ja kosmetologinakin olen jo ihan antiikkia, jos niin haluaa sanoa tai ajatella. Oman ajatusmaailmani mukaan pitkä kokemus ei ole huono asia, vaan päinvastoin suuri voimavara työtä tehdessä. Tietysti ammatissaan pitää seurata aikaansa, mutta tieto jo menneistä asioista on työssä rikkaus, eikä taakka, niin kuin moni nuorempi ajattelee. 


Upea kuningatar Elisabet

Parempaa esimerkkiä upeasta vanhasta naisesta ei ole kuin Englannin kuningatar Elisabet. Hän on aina tyylikäs, hyvin meikattu ja kammattu, eikä ole koskaan suu mutrussa. Ihailen sitä, että hän on jaksanut istua meikattavana ja kammattavana ennen jokaista esiintymistään, eikä ole laiminlyönyt ulkonäön merkitystä hetkeksikään. 
Viikonlopun uutiskuvissa oli paljon valtiomiehiä vaimoineen G7-maiden kokouksen vuoksi. Voin sanoa, että ulkonäöllään USA:n nykyisen presidentin vaimo Jill Biden hakkasi mennen tullen edellisen presidentin Melania-rouvan. Tämä seitsemänkymppinen Jill Biden oli upean näköinen punaisessa mekossaan ja iloisessa hymyssään. 
Tässä on mielestäni hyvä esimerkki siitä, miten ihmisen persoona vaikuttaa hänen ulkonäköönsä. Jill Biden ei ole ollut mallimarkkinoilla, mutta hänen hymyilevä ja rento olemus tekee hänestä heti kauniimman kuin ilmeetön Melania Trump. Toinen upea vanha nainen on Ranskan presidentin rouva Brigitte Macron. Minusta on hienoa, että esille on noussut näitä fiksuja ja hyvännäköisiä seitsemänkymppisiä, jotka antavat hyvää esimerkkiä nuoremmille sukupolville.
Pakko on myös tässä yhteydessä kysyä missä on naiset Venäjän politiikasta? Milloin Venäjällä on ollut naisministeri tai edes joku nainen valta-asemassa? Tilanne on aivan sama kuin Brezhnevin aikaan eli naiset ovat täysin taka-alalla. Tämä on huolestuttavaa, mutta naapurimaassa on tosin paljon muutakin huolestuttavaa. 




Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!


1 kommentti:

  1. Anonyymi08:36

    Minusta on tullut nyt Jill Biden -fani. Viimeistään sen teki ihana pyöräilyvideo muutaman viikon takaa, kun Jill täytti 70 vuotta.
    Jill ei ole tyhjä vaateripustin vaan voimaa ja sisältöä täynnä - hänhän vielä tekee opetustyötäkin yliopistossa.

    Leena

    VastaaPoista