maanantai 28. helmikuuta 2022

Meikki on iholle hyväksi

Ihmettelen, miten kovasti ihmisten päähän on iskostunut, että meikki tekee jotain pahaa iholle. Olen levittänyt tietoa meikin suojaavasta ja hoitavasta vaikutuksesta koko ikäni ja yhä vaan törmään tähän vanhaan käsitykseen.


Nykyiset laadukkaat meikit suojaavat ihoa ulkoiselta rasitukselta, joista pahin on uv-säteily.


Meikki suojaa ihon terveyttä

Minusta tuntuu, että käsitys meikin haitallisuudesta on peräisin jo niinkin kaukaa kuin 1700-luvulta, kun ihmiset kuolivat käytettyään lyijyn valkoista ihollaan. Tosin on vaikea uskoa, että parisataa vuotta vanha kaunistusmenetelmä on jättänyt tällaisia epäluuloja. Ehkä seuraavalla kerralla, kun minulle vakuutetaan meikin huonoja vaikutuksia, minun pitää kysyä, mitkä ne haittavaikutukset oikein ovat. Koen tämän käsityksen myös arvosteluksi omaa työtäni kohtaan. Ihan kuin minä olisin kymmeniä vuosia myynyt tuotteita, millä ihmiset tuhoavat ihoaan.
Nykyiset meikit ovat hyvälaatuisia ja ne hoitavat ihon pintakerroksia. Ennen kaikkea ne suojaavat ihoa ulkoiselta rasitukselta, joista pahin on uv-säteily. Meikeissä oleva väripigmentti vähentää uv-säteilyn osumista suoraan iholle ja näin se suojaa ihoa ihosyövältä. Viimeisten syöpätilastojen mukaan Suomessa on huulisyövän määrä nousussa, mutta vain miehillä. Naisten käyttämä huulipuna suojaa herkkää limakalvoa uv-säteilyltä ja niin myös huulisyövältä.


Youngbloodin jauhemeikki on suursuosikki

Hoitolani kaikkien aikojen suosituin meikkituote on YB:n NATURAL MINERAL FOUNDATION ja KABUKI-siveltimen kanssa ne ovat NYT yht. 79€ (114€). Tuuhea lyhytvartinen Kabuki-sivellin on paras jauhemaisen meikin levitykseen. Liian pienellä siveltimellä meikkivoide ei levity kunnolla, vaan jää kasoihin. 
Tämä TÄHTITARJOUS on nyt niin edullinen, että se kannattaa käyttää, koska harvalla on liikaa hyvälaatuisia meikkisiveltimiä. Muistakaa myös hoitaa laadukkaat siveltimet hyvin ja pestä ne säännöllisesti shampoolla. 
Youngbloodin meikit ovat mineraalipigmenttimeikkejä, jotka ovat laadullisesti huomattavasti parempia kuin synteettiset meikit. Ero on siinä, että mineraalipigmentti on litteä ja läpikuultava, kun taas synteettinen väripigmentti on pyöreä eikä yhtään läpikuultava. Litteät mineraalipigmentit asettuessaan päällekäin on iholla paljon ohuempi kerros kuin pallomaiset väripigmentit päällekäin. Mineraalipigmentin läpikuultavuus tekee meikistä luonnollisemman ja kevyemmän näköisen. Tämän lisäksi mineraalipigmenttimeikeissä on hoitavampi voidepohja kuin ns. vanhanaikaisissa synteettisissä meikeissä.
Youngbloodin meikkisarjaa suosittelee myös Allergia-, iho ja astmaliitto ja ne sopivat myös herkistyneelle iholle. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti