lauantai 12. helmikuuta 2022

Ystävänpäivätunnelmia

En yleensä kovin paljon välitä näistä jenkkien luomista juhlapäivistä kuten ystävänpäivä ja halloween, mutta viimeisen vuoden aikana olen pohtinut hyvin paljon ystävyyden merkitystä. Ilman hyviä ystäviä moni asia näyttäisi paljon pahemmalta.


Ystävät ovat todella tärkeitä, mutta ole myös itsesi paras ystävä ja hoida sekä kehoasi että mieltäsi.


Turvaa ja tukea ystävistä

Erityisesti olen miettinyt ystävyyttä ikäihmisten näkökulmasta eli äitini ikäisten ihmissuhteita. Nyt, kun äitini 80v. asuu yksin neljän kissansa kanssa isäni ollessa hoivakodissa, hänen ystäväpiirinsä merkitys on korostunut. 
Ostin äidilleni ja anopilleni joululahjaksi pehmeän pörröisen torkkupeiton, mihin äitini ihastui erityisesti. Kuitenkin hän vei omansa isälleni hoivakotiin, kun siellä oli välillä aika viileää. Ajattelin ostaa hänelle itselleen uuden, kun se oli ollut niin mieleinen. Äitini oli omaansa edelleen tosi ihastunut ja käytti siitä nimitystä turvapeitto. Sen peiton alle, kun meni, paha maailma ei kuulemma päässyt lähelle ja hän ottaa aina päivätorkut kissojensa kanssa turvapeiton alla. 
Sitten hän jossain vaiheessa tammikuussa keksi, että haluaisi antaa myös ystävilleen turvapeiton lahjaksi. Suurin osa hänen ystävistään on nykyisin yksin asuvia leskiä ja lämpö sekä turva on erityisen tärkeää. Ostin niitä peittoja useita ja nyt hän on suunnitellut ystävänpäiväksi tapaamisia, missä turvapeitot menevät jakoon. 
Jotenkin äitini toiminta konkretisoi sen, miten suunnaton merkitys ystävillä on. Äidistä ei tullut yksinäistä vanhusta isäni siirryttyä pois kotoa, vaan hänellä on runsaasti ihmiskontakteja. Hän on myös pitänyt tietoisesti yllä näitä ihmissuhteita ja on aktiivinen toimija tapaamisten ja puheluiden tekijänä. Olen saanut häneltä hyvän mallin, miten itsekin haluan toimia, etten jää vanhempana yksinäiseksi. Pitää olla itse aktiivinen, eikä vaan odottaa, että joku muu olisi. 


Olet itse paras ystäväsi

Sitäkään tosiseikkaa ei pidä unohtaa, että ole itse itsesi paras ystävä ja kohtele itseäsi hyvin. Moni nainen laiminlyö itseänsä työikäisenä ja ruuhkavuosina ja on sitten katkera ikäihminen. Ihmisellä on oikeus ja velvollisuuskin kohdella itseään hyvin. 
Itse ajattelen usein vartalovoidetta levittäessäni, että minun velvollisuuteni on pitää tästä kropasta huolta, koska sitä ei tee kukaan muu. Siksi laitoinkin Ystävänpäivätarjoukseen iS Clinicalin BODY COMPLEX & CCS JALKAVOIDE NYT 69€ (98€) yhdistelmän. Body Complex on erityisen hoitava vartalovoide ja estää kuivuutta, kutinaa ja atooppista ihottumaa. CCS jalkavoide estää kovettumien ja halkeamien syntymistä ja pitää jalkojen ihon terveenä. Näin talvella on välttämätöntä terveyden hoitoa voidella jalat useamman kerran viikossa.
Toinen terveellinen Ystävänpäivälahja itselle on Dermalogican BIOLUMIN-C GEL MOISTUREZER & INVISIBLE PHYSICAL DEFENSE SK30 NYT 79€ (124€) voideyhdistelmä. BioLumin-C Gel Moisturizer -hoitovoide on ohut ja hyvin imeytyvä geeli, joka sisältää runsaasti ihon vanhenemista hidastavaa C-vitamiinia. Sitä voi käyttää yö- ja päivävoiteena ja aamuisin sen päälle kannattaa laittaa Invisible Physical Defense SK30 päivävoide, joka on myös hyvä aurinkosuoja. Invisible Physical Defense sopii päivävoiteeksi yksinäänkin, mutta se on hyvin ohutta, joten näin talvella on sen alle hyvä laittaa hoitovoide. Näihin aurinkosuojallisiin voiteisiin kannattaa suhtautua kuin terveysvakuutukseen. Kukaan ei tiedä, saako joskus ihosyövän, mutta tietää ainakin, että on yrittänyt estää sen syntymistä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti