torstai 5. huhtikuuta 2018

Hiustenhoitotuotteet rasittavat kasvojen ihoa

Harvoin asiakkaat tulevat ajatelleeksi miten paljon hiuksiin käytettävät tuotteet osuvat kasvoille ja vaikuttavat ihoon. Kasvojen ihon herkistymisiin on hiustenhoitoaineet yhtä suuri syy kuin ihonhoitotuotteetkin.

Hiustenpesu rasittaa kasvojen ihoa

Kosmeettisten tuotteiden käyttö lisääntyy vauhdilla koko maailmassa, mutta monessa maassa hiustenhoitotuotteisiin käytetty raha on suurempi kuin ihonhoitotuotteisiin käytetty. Uskoisin, että lähes joka naisella on kotona useampi tuote hiuksia varten, mutta Suomessa on vielä paljon naisia jotka käyttävät kasvoilleen vaan vettä ja saippuaa. Toivon, että työurani lopussa reilun kymmenenvuoden päästä Suomen naiset hoitavat hiuksia ja ihoaan tasavertaisesti. Tiedon jakamisessa on siis vielä paljon tehtävää. Joka kerta, kun hiukset pestään shampoovaahto ja hoitoaineet valuvat myös kasvoille. Monet pesevät hiuksensa joka päivä ja silloin kasvojen iho joutuu alttiiksi aineille jotka ei ole tarkoitettu siihen. Näiden hiustenpesuaineiden haittavaikutusten kompensoiminen vaatii ihonhoitotuotteilta paljon. 

Puhdista shampoojäämät pois kasvoilta

En aina tule ajatelleeksi miten suuri rasite kasvoille hiustenpesu on, koska omaa pitkää tukkaani pesen vain 2-3 kertaa viikossa. Joka pesukerralla koen kasvojen ihon olevan huomattavasti kuivemman, kuin pelkän ihon puhdistuksen jälkeen. Suosittelenkin, että hiustenpesukerroilla tehtäisiin kasvoille myös kuorinta pesun jälkeen. Kuivalla iholla on aina hilseilyä ja siihen imeytyy jonkin verran shampoota ja hoitoaineita jotka eivät pelkällä vesipesulla lähde pois. Nämä hiustenhoitoaineiden jäämät pitäisi lopuksi pestä pois vähintään puhdistustuotteilla, mutta tehokkaampia on Daily Microfoliant (80€) ja Daily Superfoliant (96€). Niiden jälkeen kannattaa käyttää tehokkaat kosteuttavat hoitotuotteet. Kasvoille kannattaa levittää hoitotuotteet ensin ja sitten vasta suihkutella hiuksiin omat aineet. Nämä hiustenhoitotuotteet eivät ole hyväksi, jos ne pääsee imeytymään suoraan puhtaalle iholle.

Kasvojen ihottumiin voi olla syynä hiustenhoitoaineet

Silloin, kun kasvojen iho alkaa oireilemaan epämääräisillä ihottumilla kannattaa miettiä läpi myös käyttämiensä hiustenhoitoaineiden koostumukset. Monissa hiustuotteissa on todella voimakkaita hajusteita, tai väriaineita ja ne ovat aina ensiksi epäiltäviä allergeeneja. Shampoissa on vielä nykyään usein säilöntäaineita parabeenejä mitkä ovat yleisempiä ärsytyksen aiheuttajia. Harmillista on, että Dermalogica ei enää tee hiustenhoitotuotteita, koska ne sopivat monelle allergiselle hyvin. Yritän nyt etsiä niiden tilalle jotain hiustenhoitotuotteita joita voi pahasti herkistynytkin käyttää. Itse tykkään, jos shampoossa on hyvät tuoksut ja sellainen on mahdollista ilman erillisiä tuoksuainetakin. Eiköhän nyt kevään mittaan siltäkin alueelta löydy jotain mikä vastaa meidän laatuvaatimuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti