perjantai 13. huhtikuuta 2018

Säännöllisyys on tehokkaan ihonhoidon perusta

Suomalaiset naiset ovat edelleen hiukan noviiseja itsensä hoitamisessa verrattuna esimerkiksi ranskalaisiin, italialaisiin tai venäläisiin naisiin. Vieläkin on erilaisia pelkoja kosmetologin käsittelyjä kohtaan ja epäillään hoitotuotteiden vaikutuksia. Joillakin on myös outo luulo, että jos aloittaa hyvän ihonhoidon ja sitten, jos sen jostain syystä lopettaa ihon romahtaa entistä huonommaksi. Tässä ei ole mitään perää.

Ihonhoito on kuin kuntosalilla käynti

En ymmärrä mistä on tullut käsitys, että kasvohoitoihin jäisi jotenkin koukkuun ja, että kerran aloitettuaan niitä ei voi lopettaa. Ihonhoitoa ja kosmetologin hoitoja voi hyvin verrata kuntoiluun ja kuntosalilla käyntiin. Kasvot koostuu lihaksista, luista ja ihon muodostavista ihosoluista aivan kuin ihmiskeho muutenkin. Kuntosalilla käydessä vahvistetaan lihaksia, vilkastutetaan elimistön toimintaa ja vaikutetaan koko kehoon positiivisesti. Sama tapahtuu kasvohoidoissa ja ihonhoidossa yleensäkin. Ihonhoito pitää olla säännöllistä niin kuin kuntoilukin. Kuntoa ei juurikaan kohota kuntosalilla käynti pari kertaa vuodessa, mutta sillä hetkellä ihmiselle tulee hyvä olo. Sama tapahtuu kasvohoidossa, jos kosmetologilla käydään pari kertaa vuodessa ja ihoa ei mitenkään hoideta kotona ei kasvohoidoista ole juurikaan muuta vaikutusta kuin mielihyvä ja 3-4 viikon hehkeys kasvoilla. Silloin, kun ihminen käy säännöllisesti 3-4 kertaa viikossa kuntoilemassa ja sitten lopettaa sen täysin alkaa lihaskunto romahtamaan viikko viikolta enemmän. Sama käy ihonhoidon kanssa. Jos säännöllisen ihonhoidon lopettaa ihon kunto heikkenee ja tulee iho-ongelmia muutaman kuukauden kuluttua. Mitään sen kummempaa romahdusta ihossa ei voi tapahtua. Tietysti tuon hoitamattomuuden tuntee ja näkee selvemmin, kun on kokenut miltä hyväkuntoinen iho tuntuu ja näyttää. Silloin, kun ei ole ihoaan koskaan hoitanut, tai ollut muuten hyvässä fyysisessä kunnossa ei edes tiedosta ihon, tai fysiikkansa huonoa tilaa. Tästä ilmeisesti on kysymys tuossa pelossa, että ihonhoitoa on jotenkin pakko jatkaa.

Kasvohoitojen vaikutusta pidetään yllä kotihoidolla

Se on hyvin ymmärrettävää, että jokainen käy kasvohoidoissa taloudellisen tilanteensa mukaan. Harvoistakin kasvohoidoista saa paljon enemmän hyötyä, kun niiden vaikutusta jatketaan oikealla kotihoidolla. Koitihoito suunnitellaan aika taloustilanteeseen sopivaksi. Meiltä voi aina kysyä suoraan mikä tuote on välttämättömin ja mitä kannattaa ostaa. En todellakaan luule, että asiakkaiden rahat kasvaa puussa, kun se ei ole itsellänikään niin. Kaikista suurinta harmitusta tunnen, kun asiakas käy parikertaa vuodessa kasvohoidossa ennen lomamatkalle lähtöä ja kertoo ostavansa lentokentältä kotihoitotuotteet. Siinä menee hukkaan vähintäänkin puolet kasvohoidosta ja kotihoito on täysin vailla suunnitelmaa eli niistäkään hoitotuotteista se saa kaikkea tehoa irti. En tiedä miten ihmeessä perustelisin asiakkaalle ettei niin kannata tehdä. Onneksi näitä asiakkaita on meillä enää hyvin vähän, koska varmaankin 95% asiakkaistamme käyvät säännöllisesti ja ymmärtävät kotihoidon merkityksen. Suurin osa näistä vakioasiakkaista on ollut asiakkaana vuosikausia ja useat vuosikymmeniä. Teen kaikkeni, että he saavat parhaat mahdolliset ihonhoito-ohjeet ja myös rentouttavan ja sressiä poistavan hoitohetken.

Suomalainen nainen on itsenäinen

Vertailin tuossa kirjoituksen alussa suomalaisen naisen itsensä hoitotottumuksia muun maalaisiin naisiin. Tätä vertailua Suomessa tehdään kaikkialla kauneuden ja muodin parissa. Aina meitä pidetään jotenkin vähemmän naisellisina ja vähemmän hoidettuna kuin ranskattaret jotka ovat aina suuren kauneuden esimerkkejä. Tässä on kuitenkin huomioitava se, että meidän ja monen keskieurooppalaisen naisen erot itsenäisyydessä on suuret. Nämä ranskattaret ja muut ovat pikkutytöstä asti opetettu miellyttämään miehiä ja miestään, koska he ovat elättäjiä. Vielä nykyäänkin  monet ranskalaisnaiset joutuvat sietämään rakastajatarkulttuuria, koska taloudellisista syistä ei voi erota. Näissä tapauksissa itsensä hoitaminen on aivan eri asia kuin meillä suomalaisilla, tai pohjoismaalaisilla naisilla. Meillä on omat rahat ja meidän ei ole pakko miellyttää ulkonäöllämme ketään. Tietysti on kivaa näyttää puolisonsa silmissä kauniilta ja viehättävältä, mutta elämä ei ole siitä kiinni. Siksi arvostan hyvin paljon suomalaisen naisen tapaa hoitaa itseään. Se tehdään itsensä takia ei minkään pakon edestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti