torstai 12. huhtikuuta 2018

Saunan vaikutukset ihoon

Talven aikana olen saanut pari kyselyä siitä miksi kasvot kirvelee saunassa ja pysähdyin tätä pohtimaan enemmänkin. Kansainväliset kouluttajat meidän luennoilla julistavat saunan ehdottomasti pannaan ja siitä ei löydy kuin huonoja puolia. Itse olen täysin toistamieltä. Sauna kuuluu suomalaiseen elämäntapaan ja on meille hyväksi.

Kuiva iho kirvelee

Tähän kysymykseen saunassa kirvelevästä ihosta vastaan ettei syy ole saunassa vaan iho ei ole kunnossa. Terve, hyvinvoiva iho ei kirvele kohtuullisen kuumassa saunassa. Nyt kuulostaa siltä, että iho on niin kuiva ja ohentunut rikki ettei se kestä hikoilua ja kastumista. Tämä on hyvin yleinen tilanne varsinkin talvella. Liian kuiva iho alkaa ensimmäiseksi oirelemaan juuri saunassa, koska rikkinäiseen ihoon voimakas hiki tuntuu pahalta. Saunan jälkeen kuiva iho on myös läiskikkään punainen ja hilselevä. Jotkut herkät ja ohuet ihot ovat aina voimakkaan punaisia saunan jälkeen, mutta jos tällainen punakkuus alkaa yhtä äkkiä se yleensä kertoo ihon huonosta kunnosta. Yleensä näin voimakkaasti kuivunutta ihoa ei saa kuntoon enää kotikonstein, vaan tarvitaan kunnon kasvohoito ja ehkä useampiakin.

Sauna on hyvä paikka ihonhoidolle

Saunan lämmössä on hyvä hoitaa ihoa tavallista perusteellisemmin ja itse teen saunan yhteydessä aina kuorinnan. Nykyisin käytän Bt-Sonic ultraäänilaitetta Daily Superfoliantin (96€) kanssa saunan lauteilla. Siellä viitsii käyttää laitetta pidempään kuin tuon pariminuuttia ja Bt-Sonic kestää hyvin kosteutta. Olen omaa laitettani uittanut vedessä ja tehnyt kaikkea mahdollista kokeillakseni sen kestävyyttä, mutta rikki en ole sitä saanut. Multivitamin Power Recovery Masqueta (78€) voi myös hyvin käyttää käyttää saunassa ja sen kanssa tätä Bt-Sonicia. Saunan kuivattavaa vaikutusta kompensoi parhaiten tämä multivitamiininaamio jonka voi jättää myös yöksi vaikuttamaan. Vartalon kuorinta on myös hyvä tehdä saunassa ja nyt, kun Dermalogican vartalonkuorinta on lopetettu etsin sen tilalle uutta yhtä hyvää. Sauna on monella tapaa ihmiselle hyväksi eikä kaikesta mukavasta kannata aina etsiä huonoja puolia. Sauna kuuluu suomalaiseen elämään talvipakkasella ja kesäkuumalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti