torstai 19. huhtikuuta 2018

Maailma muutuu ja kosmetiikka kehittyy

Otan taas esiin nämä ihmisten ennakkoluulot jotka estää monta hyvää asiaa tapahtumasta. Yli viisikymppisenä, niin kuin itsekin olen jotkut nuoruuden kokemukset jää elämään eikä huomaa maailman muuttuvan. Uskallan nostaa tämän aiheen esiin, koska olen itse aivan samanlainen.

Kosmetiikka kehittyy kovalla vauhdilla

Kosmetiikka ja kosmetologien hoidot kehittyvät yhtä kovalla vauhdilla kuin tietotekniikka joka on yleensä kaikista nopeiten kehittyvä ala. Tämän hetken kosmetiikalla ei ole enää mitään tekemistä aineiden kanssa joita 70-luvulla käytettiin. Silti kuulen lähes päivittäin, kun asiakas kertoo jostain tuotteesta mitä osti nuoruudessaan noin kolmekymmentävuotta sitten eikä tykännyt siitä ja sillä perusteella ei halua edes tutustua tämän päivän vastaavaan tuotteeseen. Toisaalta ymmärrän sen hyvin, koska itsekin koen ettei se nuoruus ja 70-80-luku niin kaukana ole. Se on kuitenkin niin kaukana, että kosmetiikka on muuttunut kymmeniä kertoja sinä aikana. Yleisin ennakkoluulo on aurinkosuojallisia tuotteita kohtaan. Ihmiset muistelevat ensimmäisiä etelän matkojaan 80-luvulla ja kertovat miten aurinkovoide aiheutti finnejä, haisi pahalle eikä imeytynyt kunnolla. Sillä perusteella he eivät osta koskaan voiteita missä on aurinkosuoja. Nuoremmat lukijat pitävät varmaan tätä ihan ääliömäisenä, mutta ottakaa tästä opiksi älkääkä itse ikääntyessänne tehkö samaa virhettä. 

Meikinpohjustusaineita ei ollut kymmenen vuotta sitten

Aika usein käyn uusien asiakkaiden kanssa pitkän keskustelun mitä meikinpohjustusaineet eli Dermalogican SkinPerfect Primer sk 30 ja Hydrablur Primer ovat. Niitä on vaikea selittää, koska mitään sellaista ei ollut vielä 2000-luvun alussa. Kysymys on aivan uudesta kosmeettisesta tuotteesta eikä pelkästää uudistuneesta aineesta. Joskus törmään siihen, että itseni ikäinen asiakas ei usko jonkun vaikutuksen olevan mahdollista. Esimerkiksi juuri meikinpohjustusaineiden siloittava ja heleyttävä vaikutus. En minäkään olisi 80-luvulla ikinä uskonut, että tällaisiakin tuotteita voi olla, mutta kyllä niitä on. Kosmetiikkateollisuus ja lääketeollisuus käyttävät suunnattomia summia tuotekehittelyyn joka vuosi ja ympäri maailmaa ja sitä ei takuulla tehtäisi ellei siitä olisi tulosta. Kannattaa unohtaa ennakkoluulot ja muistaa, että maailma muuttuu ja kosmetiikkakin ja ihonhoito kehittyy.

Kosmetiikka on turvallisempaa kuin ennen

Joskus tulee keskustelua onko tämä tehokas nykyhetken kosmetiikka turvallista käyttää. Voin vakuuttaa, että kosmetiikan turvallisuus on moninkertaistunut minun työvuosien aikana. Vielä 80-luvulla ei tiedetty mitään eri allergeeneista ja käytettiin paljon raaka-aineita jotka nykyään ovat kiellettyjä koko EU:n alueella. Vielä 60-luvulla ihovoiteissa käytettiin hormooneja jotka varmaan olivatkin tehokkaita iholle, mutta nehän imeytyi elimistöön ja se ei ollut hyvä asia. Hormoonit kiellettiin kosmetiikassa 70-luvun alussa. Myös monet säilöntäaineet olivat suorastaan myrkkyjä ja niistä alkoi tulla ihoreaktioita. Vielä 80-luvulla käytettiin hydrokinonia raaka-aineena voiteissa jotka poistivat pigmenttiläiskiä. Tuo hydrokinoni todella poisti maksaläiskät, mutta aiheutti monia muita ongelmia. Nykyisin sekin on kielletty koko EU:n alueella. Näistä menneisyyden raaka-aineista on voinut jäädä meille vanhemmille käsitys, että kosmetiikka ei ole turvallista. Sekin käsitys kannattaa unohtaa ja luottaa siihen, etten koskaan myisi tuotetta mikä ei olisi turvallinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti