tiistai 3. huhtikuuta 2018

Ohjeet kasvojen aamupesuun

Yksi tyypillisimpiä kysymyksiä mitä asiakkaat tekevät on juuri tämä, että tarvitseeko iho puhdistaa aamuisin. Yleensä toiveena on päästä mahdollisimman helpolla ja yritänkin aina löytää jokaiselle nopeimman ja helpoimman toimintatavan. Valitettavasti harvoin voin suoraan sanoa ettei ihoa tarvitse puhdistaa aamulla.

Iho erittää talia yöllä

Yöllä ihon pintalämpötila nousee ja iho tuottaa talia jatkuvasti. Rasvoittuvalla ja sekaiholla talin tuotanto on suurinta juuri öisin ja samalla kosteuden haihtuvuus lisääntyy. Varsinkin talvisin makuuhuoneen kuiva ilma haihduttaa kosteutta ja iho kuivuu eniten öisin. Samalla ihon kohonnut lämpötila tuottaa talia joka jää jumiin kuivuneisiin huokosiin ja hilseilevän kuivan ihokerroksen alle. Tässä tilanteessa suurin virhe on, jos aamuhoito laiminlyödään. Ilman kunnollista puhdistusta syntyy finnejä, talitukkeumia ja iho kiiltää koko päivän. Parasta olisi puhdistaa iho Precleansella (68€) joka sulattaa ihotalin kuivattamatta. Sen jälkeen voi käyttää Special Cleansing Geliä (500 ml 74€ 250 ml 51€) ja joka toinen, tai kolmasaamu Daily Microfoliant (80€) mikrokuorintaa. Ihon talinerityksen tasapainoittumisen kannalta tämä kunnollinen aamupesu on erittäin tärkeä. Tähän voi liittää vielä ultraäänikäsittelyn Bt-Sonicilla (126€) niin hoito on täydellinen. 

Ikääntyvä nainen hikoilee öisin

Erittäin kuiva vanheneva iho ei välttämättä tarvitse aamuisin kuin huuhtelun ihon lämpöisellä vedellä. Vanhenmiten kuiva iho ei eritä enää talia ja aamuisin ihon pinnalla ei ole mitään pois pestävää. Eri asia on sitten hikoilu minkä kokee lähes kaikki naiset vaihdevuosi-iässä. Yöllä hikoilu on pahinta ja iho on moneen kertaan yön aikana aivan märkä. Tämä hikoilu ja ihon lämmön nousu nostaa kaikki kuona-aineet ja vähäisenkin talin ihon pintaan. Kuivalla ja vanhenevalla iholla hilseilyn määrä lisääntyy ja tähän hilseilyyn, kun sekoittuu hiki ja tali ihon pinta on hyvin likainen aamulla. Suosittelen vähintään Ultra Calming Cleanseria (500 ml 76€, 250 ml 55€) aamupesuksi. Kuorinta Daily Superfoliantilla (96€) on myös hyväksi, tai ihoa tasoittaa hienosti Daily Resurfacer (122€) hoitotassu. Vanhenevalla iholla Bt-Sonic ultraäänilaitteen käyttö on erittäin suositeltavaa, koska se elvyttää ihon kollageenin tuotantoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti