maanantai 30. huhtikuuta 2018

Keväiset iho-ongelmat

Joka vuodenajalla omat tapansa joista aina joku rassaa ihoa enemmän kuin pitäisi. Keväällä auringon valo vielä paljastaa ihosta kaiken mahdollisen mitä ei ehkä talven pimeimpään aikaan edes huomannut.

Pölyt on pahasta

Katupöly on epämiellyttävää kaikille, vaikka ei erityisen herkkä olisikaan. Muutama asiakas joka kävelee työmatkansa sanoivat, että hiekka ratisee hampaissa työpaikalle päästyä. Kuvitelkaapas mitä ohuelle silmänympärysiholle, tai poskipäille tapahtuu siinä samassa pölytuulessa. Ainakin pöly kuivattaa ihoa, koska se imee itseensä ihon kosteuden. Se myös hioo ihoa ihan kuin kuorinta-aine joka joka jää koko päiväksi kasvoille. Ei siis ole ihme, jos iho parin päivän päästä punoittaa ja kiristelee. Paras suoja katupölyä vastaan on meikki joka ei päästä pölyä kosketuksiin ihon kanssa. Ellei meikkiä halua käyttää seuraavaksi paras vaihtoehto on Barrier Repair (69€) joka vahvistaa ihon omaa suojabarriääriä. Ihoa kannattaa iltaisin hoitaa erityisen hyvin, että se toipuu päivän rasituksista. Uusin tehotippa Barrier Defence Booster (107€) rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa ja se sopii kaikille ihotyypeille.

Allergiat rasittaa

Moni on allerginen näille kevään siitepölyille ja joutuu käyttämään lääkitystä pitkin kesää. Vuosien aikana olen tullut huomaamaan, että allergiat vaikuttaa ihoonkin, vaikka lääkityskin olisi kunnossa. Tutuilla asiakkailla jotka ovat käyneet kasvohoidossa kymmeniä vuosia näen joka kevät vähän erilaisia asioita ihossa. Joskus ei iho reagoi mitenkään, mutta välillä voi olla sellainen kevät, että iho ärsyyntyy pienemmästäkin ja näyttää punakalta ja näppyläiseltä. Mielestäni se on monen asian summa ja sen syytä on aika vaikea löytää. Oikein kutisevaan ihottumaan kannattaa laittaa viikon verran hydrokortisonivoidetta mitä saa apteekista ilman reseptiä. Aika usein kasvohoito ja kosteutus on rauhoittanut punakkuutta ja epätasaisuutta. Sekin pitää muistaa, että allergialääkkeet jotka sisältävät kortisonia ohentavat ja kuivattavat ihoa ja taas hoitoon pitää kiinnittää enemmän huomiota. Dermalogican Daily Superfoliant (96€) on tehty auttamaan ihoa selviytymään ilman saasteista. Se sisältää lääkehiiltä joka imee itseensä ihoon kuulumattomat aineet ja sulattaa pois kuivan ja hilseilevän solukon. Sitä voi käyttää näin keväällä, vaikka joka toinen päivä hiukan ihotyypistä riippuen. Mikrokuorinnan avulla iho saa myös kaiken hyödyn muista hoitoaineista, kun ne pääsevät kunnolla imeytymään ihon läpi. 

Daily Superfoliant (96€) mikrokuorinta-aine ja Phyto Replenish Oil (102€)
auttavat ihoa selviytymään kevään katupölyistä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti