perjantai 20. huhtikuuta 2018

Hoitotuotteilla on lukuisia käyttötapoja

Kosmetiikan niin kuin lääkeaineidenkin valinta on siksi haastavaa, kun me jokainen ihminen olemme omanlaisemme kokonaisuus ja reagoimme eri tavoin. On muistettava, että se mikä sopii yhdelle ei välttämättä toimi samoin toisella. Siksi monella Dermalogicankin tuotteilla on useampia käyttötapoja ihmisestä riippuen.

Hoitotuotteet pitää soveltaa Suomen ilmastoon

Olen jo kahdeksankymmentäluvulla ymmärtänyt, että meidän ilmastossa hoitotuotteiden käyttö pitää olla ihan erilaista kuin Keski-Euroopan kosteassa ja lämpimässä ilman alassa. Siksi yleensä siivutankin kosmetiikan käyttöohjeet aika helposti ja kehitän tuotteelle käyttötavan mikä paremmin sopii meille. Tämä on jo vuosikymmeniä toiminut työtapani ja sillä tavoin olen saanut erinomaisia tuloksia asiakkaiden ihoille. Olen muutenkin enimmäkseen sooloilija enkä viitsi perehtyä mihinkään käyttöohjeisiin kovin perusteellisesti. Tiedän, että on myös vastakkainen ihmistyyppi joka haluaa selkeät yksiselitteiset ohjeet ja niitä nuodatetaan pilkun tarkasti. Itse pyrin antamaan ihonhoito-ohjeita kummallekin ihmistyypille heidän helpoiten ymmärtämällä tavalla. 

Käyttövirheitä tulee harvoin

Aika harvalla Dermalogican tuotteella on yksi ainoa käyttötapa ja kaikkea voi soveltaa. Harvemmin tulee suuria virheitä, jos kehittelee omia käyttötapoja. Pahimpia virheitä olisi ehkä tehoöljyn eli Overnight Repair Serumin (107€) käyttä silmienympärillä. Öljy valuu ihon lämmössä silmiin ja turvottaa ja aiheuttaa kirvelyä. Erääseen  virheeseen törmäsin asiakkaan sähköpostissa jossa hän kysyi neuvoa kuorinta-aineiden käyttöön. Hän ei ollut meidän asiakas ja hän oli ostanut Daily Microfoliant (80€) mikrokuorintajauheen ja Multivitamin Thermofoliant (84€)kuorinta-voiteen jostain verkkokaupasta. Käyttöohjeissa oli mainittu, että tuotteet tukevat toistensa vaikutuksia. Hän oli ymmärtänyt sen niin, että tuotteet sekoitetaan keskenään ja käytetään sillä tavoin. Mitään vahinkoa tästä ei tapahtunut, mutta tahna oli aika vaikeaa levittää ja hankala pestä pois. Luulen myös, että kumpikaan kuorinta ei vaikuttanut kunnolla näin käytettynä. Tämä oli selvin esimerkki mitä voi sattua ellei myyjältä saa kunnollisia ohjeita. 

Soveltaminen tuo vaihtelua

Yleensä neuvon laittamaan tehotipat alle ja voiteet päälle, mutta ne voidaan myös sekoittaa keskenään ja käyttää sillä tavoin. Esimerkiksi Intensive Moisture Balance (100 ml 96€, 50 ml 69€) voiteeseen voi sekoittaa 4-6 tippaa Overnight Repair Serumia (107€)  ja näin tuotteet imeytyy yhdellä levityksellä. Oikein ongelmalliseen vuodenaikaan voi levittää kahdetkin tehotipat voiteen joukkoon. Esimerkiksi Skin Hydrating Boosteria (103€) pari tippaa ja Barrier Defence Boosteria (107€) pari tippaa Super Rich Repairin joukkoon ja saat oikein superseoksen pahimpaan pakkasaikaan. Overnight Repair Serum on nimensä mukaisesti tarkoittu tehotipaksi yökäyttöön. Sen aineosat vaikuttavat parhaiten hiukan kohonneessa ihon lämpötilassa mikä tapahtuu nukkuessa. Kuivalle iholle talvella niitä voi käyttää myös aamuisin ellei muuta tehotippaa ole päiväkäyttöön. Päiväksi levitettynä tuo lämpövaikutteinen teho ei toimi, mutta tuotteesta saa kuitenkin rasva-aineita, kosteutusta ja rauhoitusta ihoon. Kannattaa joskus kokeilla vaihtelun vuoksi esimerkiksi tehotippojen sekoittamista voiteen joukkoon. 

Voiteiden joukkoon voi sekoittaa tehotippoja ja levittään näin ne yhtäaikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti