sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Nanolift auttoi ruusufinniin

Olen useamman kerran kirjoittanut ruusufinnin yleistymisestä ja kertonut eri hoitomuodoista. Mitenkään en ole kasvohoitoja tarjonnut hoidoksi ruusufinniin, koska en halua luoda asiakkaille suuria odotuksia. Nyt sain niin hyvää palautetta eräältä asiakkaalta, että haluan kertoa tämän kokemuksen.

Kevätsää puhkaisee ruusufinnin

Juuri tämä vuodenaika, kun uv-säteily voimistuu, katupöly lentää ja iho on talven jälkeen kuivemmillaan puhkaisee helposti ruusufinnin. Eräs asiakkaani tuli viime syyskuussa Nanolift hoitoon ja kertoi iho-ongelmia olleen keväästä lähtien. Tämä asiakas kävi hoidoissa yleensä pari kertaa vuodessa, mutta tunnen hänet jo vuosien takaa. Hänellä on aika tyypillinen viisikymppisen iho eli pinnalta kuiva, mutta nuorempana finniä oli paljonkin. Syyskuussa hänellä oli selvä ruusufinnireaktio kasvojen keskiosalla. Hän oli tosi harmissaan, kun koko kesän iho oli punoittanut ja ollut pikkufinneistä kirjavana. Mitään hoitoa hän ei ollut siihen keksinyt käyttänyt vaan ohutta perusvoidetta. Kerroin hänelle ruusufinnin hoidosta ja suosittelin käymään lääkärissä hakemassa antibioottikuurin.

Ruusufinni syntyy herkistyneelle iholle

Hän ei yhtään innostunut antibioottiajatuksesta ja halusi kokeilla miten kasvohoidot ja Dermalogican
tuotteet ihoon tepsisi. Ruusufinniä ei voi parantaa kosmetologin hoidoilla, mutta ihon kuntoa voidaan tasapainottaa ja rauhoittaa jolloin ihottuma vähenee. Tämä on hyvin yksilöllistä miten helposti iho paranee enkä suosittele tätä menetelmää ensisijaiseksi hoidoksi. Yleensä asiakas syö ensin tuon antibioottikuurin ja sitten kasvohoidolla pidetään iho hyvässä kunnossa ettei ruusufinni uusisi. Tämän asiakkaan kohdalla jo ensimmäinen Nanolift hoito rauhoitti punakkuutta ja hilseilyä silminnähden. Suosittelin hänelle kotikäyttöön Ultracalming Serum Concetraten (80€) tehotipan ja Active Moist (50 ml 63€, 100 ml 86€) kosteusvoiteen ja niiden päälle vielä Barrier Repairia (69€) suojavoiteeksi. Kolmen viikon päästä hän tuli toiseen hoitoon ja iho oli jonkin verran rauhoittunut. Pahin hilseily ja märkäpäät oli poissa ja asiakas oli tyytyväinen, kun ihon pystyi meikillä peittämään paremmin. Sovittiin, että tehdään kolmashoitokerta vielä kuukauden kuluttua.

Ruusufinniin tarvitaan säännöllinen kotihoito

Kolmas hoitokerta tehtiin marraskuun lopussa ja sen jälkeen en ollut asiakasta nähnyt. Nyt muutama viikko sitten hän tuli hoitoon ja katsoin heti, että ruusufinni oli poissa. Ajattelin, että hän oli sittenkin syönyt tuon antibiootin, kun iho oli täysin normaali. Aloin kyselemään mitä iholle oli talven aikana tapahtunut ja hän sanoi, että ihottuma oli hiljalleen vähentynyt ja joulun tienoilla se oli täysin poissa. Hän oli todella tyytyväinen Nanolift hoitoon ja hoitotuotteisiin. Helmikuulla hän oli käynyt ostoksilla ja Mari oli myynyt hänelle aikaisempien tuotteiden sijalta uudet Ultra Calming linjan tehotipan ja voiteen. Asiakas oli kovasti tykästynyt uuteen Calm Water Geliin (70€) joka kuulemma tuntui viileän rauhoittavalta. Minäkin olin oikein tyytyväinen, kun hoitovastine oli näin erinomainen, mutta olin myös hämmästynyt. En olisi ikinä uskaltanut luvata kenellekään, että ruusufinni parantuu täysin muutamalla hoitokerralla. Asiakas piti itse säännöllistä kotihoitoaan oikeilla tuotteilla parantumisen perustana. Hän ei ollut koskaan aikaisemmin hoitanut ihoaan säännöllisesti ja viime kesänä ruusufinnin puhjettua hän yritti hoitaa sitä ottamalla aurinkoa ja jätti kosteusvoiteetkin pois, että finnit kuivuisivat. Tämä omatekoinen hoito oli niin rajua, että se piti yllä tulehdusta ja kun tämä ärsytyskuuri loppui iho alkoi paranemaan jo senkin takia. Halusin kertoa tästä onnistuneesta hoidosta, koska sitä voisi muutkin kokeilla. Ruusufinni on niin yksilöllinen ja suorastaan oikukas ongelma, että kaikkea kannattaa kokeilla ja eihän kokonaisterveyden tilan kannalta nuo pitkät antibioottikuurit ole kenellekään hyväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti