tiistai 10. huhtikuuta 2018

Keskustelua mikroneulauksesta

Muutamaviikko sitten esitin tässä blogissa kysymyksen mitä hyötyä on mikroneulauksesta. Mitään suurta keskustelua ei asiasta tullut tässä blogissa, mutta muuten olen käynyt hyviä keskusteluja aiheesta kollegoiden ja asiakkaiden kanssa.

Kielletäänkö mikroneulaus?

En ole itse seurannut kovinkaan tarkasti mikroneulauskeskustelua ulkomailla, koska se ei yksinkertaisesti ole kiinnostanut minua. Olen täysin vakuuttunut, että tällaisena, kun sitä nyt käytetään ei siitä ole niin suurta hyötyä, että riskit kannattaa ottaa. Siksi en ole ollut erityisen kiinnostunut koko aiheesta ja alallamme tapahtuu niin paljon muuta mielenkiintoisempaa. Nyt eräs kokenut kosmetologituttuni joka on pitkään tehnyt työtä maahantuonnissa kertoi, että osa Euroopan maista on kieltämässä mikroneulausta syvemmälle kuin 0,05 cm. Suomessa ei tällainen keskustelu ole osunut silmääni, mutta meillä valvotaankin valitettavan huonosti kosmetologialaa. Sen tiedän, että eduskunnassa käytiin keskustelua parivuotta sitten ripsipidennysten kieltämisestä, mutta sekin varmaan kaatui valvonnan mahdottomuuteen. Pitäisin erittäin tervetulleena kieltoa ettei Suomen markkinoilla enää myytäisi neulauslaitteita jotka menevät syvemmälle kuin 0,05 cm.

Hygieenisyys epäilyttää

Terveydenhoitoalalla olevat asiakkaani nostavat aina ensimmäisenä keskusteluun miten mikroneulauksen hygieenisyys taataan. Sitä minäkin ihmettelen ja siitä olen keskustellut myös toisten kosmetologien kanssa. Minä olen ikäpolvea joka olen kokenut työelämässäni kaksi vakavaa maailmalaajuista uutta sairautta jotka voivat levitä kosmetologin työssä. Ensin oli Aids 80-luvun lopulla mikä aiheutti monenlaista huolta ja kauneushoitolatkin kävi läpi kaiken mahdollisen mikä olisi voinut levittää Aidsia. Istuin silloin monilla luennoilla missä selvitettiin virusten ja bakteerien tarttumista ja ohjeistettiin kosmetologeja uuteen aseptiikkamalliin. Toisen suuren muutoksen aiheutti hullunlehmäntauti 90-luvun alussa, kun taas käytiin kaikki mahdollinen läpi ettei tauti leviäisi. Silloin kosmetiikan raaka-aineita poistettiin paljon ja taas istuimme luennoilla. Näitä kokemuksia vasten on käsittämätöntä, että alamme tahallisesti rikkomaan ihoa ja altistamaan sen mille tahansa. Meidän hoitolassa hygienia on kunnia-asia, mutta missään tapauksessa meillä ei ole leikkaussalin steriilitasoa.  Toivon todella, että tämä neulausbuumi loppuu ennen kuin tapahtuu mitään todella suurta ongelmaa.

2 kommenttia:

 1. Tehdäänkö neulausta tosiaan puolen sentin neuloilla?? Kamalaa...
  Youtubesta katsoin videoita, joissa kosmetologit rullaavat kasvoja niin että veri lentää.

  VastaaPoista
 2. Voi anteeksi. Nyt jäi yksi nolla pois eli oikea syvyys on 0,05 siis puolimilliä. Muutin sen tuohon tekstiinkin.
  Ohuimmissa ihokohdissa neulaus osuu hiusverisuoniin puolenmillinkin syvyydessä ja se aiheuttaa verenvuotoa. En voi, kun ihmetellä miten kukaan kosmetologi, tai kuluttaja haluaa tällaista hoitoa.

  Inkeri

  VastaaPoista