keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Älä kokeile näitä ihonhoitokikkoja

Työssäni pysyn ajantasalla siitäkin mitä kummallisuuksia ihonhoitoon leviää nettikeskusteluissa. Itse viitsin todella harvoin lukea netistä mitään juttuja ihonhoidosta, koska yleensä ne vilisee virheitä ja tulen niistä vaan kiukkuiseksi. Onneksi asiakkaani kertovat minulle hurjimmat hoito-ohjeet, koska itse en niitä olisi ikinä keksinyt.

Ruoka-aineita ei kannata käyttää iholle

Ihmisillä on suuri halu käyttää ihonhoidossa kaikkea sitä mitä keittiön kaapeista löytyy. Harvoin niistä on mitään hyötyä, mutta haittaa voi olla. Nyt wasabi on nostettu ihonhoitoaineeksi ja se kuulemma poistaa finnit. Kalpean ihon elvytykseen joku oli keksinyt sekoittaa wasabia oliiviöljyyn ja    liemi sai vaikuttaa iholla vartin. Uskon kyllä, että iho ei takuulla ole sen jälkeen kalpea. Oletettavasti iho punoittaa useamman päivän tuollaisen kauhukokemuksen jäljiltä. Wasabi ei myöskään auta finneihin millään tavalla, koska siinä ei ole mitään desinfioivaa ja parantavaa vaikutusta. Wasabi ja muut voimakkaat mausteaineet saattaa aiheuttaa hyvinkin pahan herkistymisen, tai finni-iholla tulehdukset voi alkaa leviämään. Erilaisiin ruokaöljyihin on iät ja ajat sotkettu mukaan, vaikka mitä yritetty kehittää siitä halpa, kotitekoinen ihonhoitokonsti. Joku oli naisporukan pikkujoulusaunassa saanut kokeiltavakseen kookosöljyä johon oli sekoitettu piparkakkumausteita runsaasti. Tätä sitten pidettiin saunan löylyssä kasvoilla ja iho oli kuulemma kiristävä ja punakirjava sen jälkeen vähintään viikon. Olisin voinut tuonkin kertoa etukäteen, mutta nämä niksit ovat niin villejä ettei niitä keksi edes etukäteen kieltää. 

Rajuilla hoidoilla aiheutetaan allergisia reaktioita

Yksi meikkivinkki joka on jo parikymmentävuotta vanha on taas nostettu esiin ja siitä kerrotaan netissä. Joku on keksinyt suihkuttaa deodoranttia kasvoille meikin päälle ajatuksena, että se kiinnittää meikin paremmin ja kasvot eivät hikoilisi. Kyllä siinäkin niksissä on järjenkäyttö kaukana ja kenen ihmeen mielikuvitus edes keksii tuollaista. Siinäkin on todella suuri herkistymisreaktion vaara eikä sellaista pidä kokeilla edes yhtä kertaa. Rajua herkistymisreaktiota voi joutua hoitamaan useita viikkoja ennen kuin iho tervehtyy kunnolla. Itselleen ei missään tapauksessa pidä aiheuttaa sellaista harmia. Finneihin on neuvottu laittamaan vaikka mitä tököttiä ja ehkä niiden luullaan tehoavankin, kun finni yleensäkin paranee parissa päivässä. Hammastahna ja suuvedet ovat yleisimpiä finnilääkkeitä jotka takuulla ainakin kuivatavat ihoa. Ne voivat kuivattaa niin paljon, että tulehtunut tali koteloituu ja se jää punoittelemaan moneksi viikoksi. Kaikista paras sääntö on ettei iholle saa laittaa muuta kuin sellaista kosmetiikkaa joka on kasvojen iholle tarkoitettu. Kaikki hedelmät, mausteet ja mehut voivat aiheuttaa iholle reaktion, vaikka ne eivät syötynä ärsyttäisikään. 

4 kommenttia:

 1. Allekirjoitan kanssasi täysin kakkoskohdan dedoranttikikan ja samoin tuon wasabin ja vahvat mausteet. Sen sijaan, mielestäni monistakin ruokakaapin antimista on kyllä oikeasti hyötyä ihon hoidossa. Omassa käytössäni esim. hunaja, suola ja sokeri ovat hyviksi todettuja :)

  VastaaPoista
 2. Olet oikeassa, että joitakin ruokakaapin tuotteita voi käyttää ihonhoitoonkin. Tämä ryhmä on kuitenkin hyvin rajallinen, koska moni ruoka-aine voi aiheuttaa iholle ärsytystä, vaikka sen pystyy hyvin syömään. Hätäapuna voi käyttää esimerkiksi kaurahiutaleita sekoitettuna veteen ja tämä puuro levitetään kasvoille ja annetaan vaikuttaa 5-10 min.ja sitten huuhdellaan lämpimällä vedellä pois. Se kuorii ja pehmentää ihon pintaa. Kuitenkin pitää muistaa, että jatkuvassa käytössä nämä kotiaineet eivät riitä ihon kunnossa pitoon.
  Netin kautta leviää mitä överimpiä konsteja ja aina joku menee niitä kokeilemaan. Tuntuu, että maalaisjärki on välillä täysin hukassa.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Olen myös lukenut pariin kasvonaamioon kikat:

  1) hiilikasvonaamio: Erikeepperiin (=puuliimaan) sekoitetaan suolaa ja murskataan hiiltä jauhoksi. Musta seos levitetaan ns. t-alueelle ja annetaan kuivua. Kuivuttaan tuo mössö revitään irti ja mustapäät lähtee naamion mukana.

  2) Aspiriinia murskataan mansikoiden ja/tai ananasmurskan sekaan, joissain ohjeissa lisätään ruokasoodaa. Seos hierotaan kasvoille ja annetaan vaikuttaa haluttu aika. Kuulemma kirkastaa ihoa ja tuo terveen värin.

  Kuulemma iholle on kaikki hyödyksi, jota ihminen voi muutoinkin syödä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kiitos näistä vinkeistä:)
  Älkää nyt käytännössä näitä kokeilko, vaikka näyttääkin tehokkailta seoksilta. Ainakin ihon väri niillä muuttuu, mutta en usko, että parempaan suuntaan. Muistan miten lapsena oli jännää levittää Erikeeperiä käden selkään, kun se kuivuttuaan irtosi levynä. Kasvoilta se ei takuulla irroita mustapäitä ja melko varmasti iho ärsyyntyy moneksi päiväksi.

  Inkeri

  VastaaPoista