lauantai 9. kesäkuuta 2018

Kortisonivoiteiden vaikutukset ihoon

Tänä keväänä on kortisonivoiteita tarvittu enemmän kuin moneen vuoteen. Siitepölyjä on ollut niin paljon, että jo nekin jotka ei yleensä ole allergisia ovat reagoineet. Useinmiten reaktio on silmissä ja hengitysteissä, mutta ihoreaktioitakin on harvinaisen paljon.

Kortisoni helpottaa allergioita

Kortisoni on todella hyvä lääke, koska se yleensä auttaa lähes kaikkiin iho-ongelmiin. Tosin kortisonia suunkautta otettuna käytetään paljon muuhunkin kuin ihottumiin. Mikään huoleton lääke kortisoni ei ole, koska siinä on paljon sivuvaikutuksia. Yleisin sivuvaikutus on ihon ohentuminen mikä altistaa ihoa entistä enemmän ulkopäin tuleville ärsytyksille. Suunkautta otettuna se turvottaa ja herkistää ihoa auringolle. Paljon kortisonia käyttäneet rypistyy ja vanhenee nopeampaan tahtiin, koska ohentunut iho rypistyy herkemmin. Iho palaa myös herkästi ja se moninkertaistaa auringon haittavaikutukset. Mietoa kortisonivoidetta saa apteekista ilman reseptiä, mutta sitä ei pitäisi käyttää pitkiä aikoja ilman lääkärin suositusta. Jotkut ihottumat pahenee kortisonista ja sellaisia on suomalaisille hyvin tyypilliset ruusufinni ja perioraalidermatiitti. Näille ihottumille ei kortisonivoidetta kannata kokeilla, koska niihin tehoaa vaan antibioottivoide. 

Hyvä ihonhoito korjaa kortisonin haittavaikutuksia

Silloin, kun on taipumusta ihottumiin ja allergioihin pitää ihonhoitotuotteisiin ja meikkeihin panostaa todella paljon. Hyvällä ihonhoidolla pystyy vähentämään myös kortisoninkin haittavaikutuksia. Omissa vakioasiakkaisani on muutama jotka ovat käyttäneet suunkautta otettavaa kortisonia kymmeniä vuosia. Heidän ihoissaan näen miten säännölliset kasvohoidot ja hyvä kotihoito pitää ihon lähes samassa tilanteessa kuin eikortisonin käyttäjillä on. Hyvä kotihoito tarkoittaa hellävaraista ihotyypin mukaista puhdistusainetta, tehokkaasti vahvistavia ja rauhoittavia tehotippoja ja voiteita sekä kunnollista suojautumista auringon säteilyltä. Dermalogicalla iho vahvistava tehotippa on Barrier Defence Booster (107€) ja hyvä rauhoittava kosteusvoide näin kesällä on ohut ja lähes vesimäinen Calm Water Gel (70€). iSClinicalilta löytyy myös erittäin rauhoittava Pro-Heal Serum (99€) joka vähentää punoituksia, kuivuutta ja ihoärsytyksiä. Tämä Pro-Heal Serum on ainoa Suomessa myytävä medikaalitason tehotippa joka auttaa myös ruusufinniin, perioraalidermatiittiin ja couperosaan. Tämä seerumi on yleispätevä parantaja hyvin moneen ihottumaan ja ihoärsytykseen.



Auringolta suojautuminen on todella tärkeää ja siihen sopii iSClinicalin Eclipse sk50 (49€) jota saa värittömänä ja värillisenä. Huomio, että voi käyttää Dermalogican iSClinicalin tuotteita yhtäaikaa. Esimerkiksi tehotipaksi Pro-Heal Serum ja sen päälle Calm Water Gel. 

4 kommenttia:

  1. Saimme vielä viestin, että puhelimella ei kommentointi onnistu tässä blogissa. Kiitos, kun saimme sen tiedoksi.
    ”Nettipäällikkömne” Annukka selvitti sitäkin asiaa ja hän ei löytänyt mitään muutosta tämän blogin asetuksissa eli kaiken pitäisi toimia niin kuin ennenkin. Joku ongelma blogiin on tullut, koska asetuksia ei ole muutettu, mutta kommentit eivät toimi niin kuin ennen. Annukka otti yhteyttä Bloggerin ylläpitoon, että tämä pitää korjata. Minä olen sitä mieltä, että kun Blogger oli vuorokauden verran pois käytöstä toukokuun alussa jonkun järjestelmäongelman takia, niin nämä nykyiset ongelmat johtuu siitä. Teemme parhaamme, että kommentointi alkaa sujumaan kunnolla.
    Huomioittehan, että Annukka on saanut ylennyksen?😜 Aikaisemmin nimitin häntä nettiapulaiseksi, mutta nyt keksin, että nettipäälikköhän hän on. 😺😺😻 Emme pysty mitään tekemään itse näille nettiasioille ja Annukka on ollut kullan arvoinen. Olen ostanut hänen palveluja kohta parivuotta ja hän on hienosti sujahtanut kosmetiikan maailmaan ja tietää jo meidän tuotteemme. Tätä ihmettelin aina aikaisemmin, kun hänellä on ollut kolme edeltäjää kymmenessä vuodessa miten nämä naiset olivat ihan pihalla kosmetiikasta. Luulisi, että meidän töitä tehdessä aika äkkiä oppisi mikä on meikkituote mikä hoitotuote yms.kun suurin osa naisista tietää kaiken mahdollisen jo muutenkin. Ainoa johtopäätöksemme Marin kanssa oli, että työtä tehtiin vaan pakon edestä eikä siitä jäänyt mitään muistijälkiä sen jälkeen, kun homma oli tehty. Nyt olemme tosi tyytyväisiä Annukan palveluihin. Hän opettaa tietotekniikkaa Vanajaveden Opistossa joten jotkut varmaan tuntevat hänet.

    Inkeri

    VastaaPoista
  2. Katsoessani blogin asetuksista niin siellä on muutama kommentoiti joita en saa jostain syystä julkaistua.
    Yksi kysymys oli jääkö Nanolift kasvohoito meiltä pois? Ei jää missään tapauksessa vaan se on meidän hoitolan eniten tehty hoito. Nanolift on niin monipuolinen, että yhdessä hoidossa on kolmen kasvohoidon vaikutus. Tuota iSClinicalin Fire&Ice hoitoa suosittelen tehtäväksi Nanolift hoitojen välissä, tai silloin, kun tarve nopeaan pikahoitoon ja juhliin valmistautuminen. Mehän emme ole jättämässä Dermalogicaa pois ellei sen ammattituotteet jää pois, tai osoittaudu huonolaatuisimmiksi. Tulemme Marin kanssa kehittämään myös iSClinicalin ammattituotteilla meidän asiakkaille ja Suomen ilmastoon sopivia hoitoja.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Sitten löysin vielä kommentin jossa kysyttiin väitänkö minä, että C-vitamiini tuoksuu greipille. En väitä ja tuskin olen sellaista kirjoittanutkaan. Olen ehkä ilmaissut itseni epäselvästi. Dermalogicassa niin kuin nyt iSClinicalissakin käytetään usein tehoaineena antioxidantteja, koska ne korjaavat uv-säteilyn haittoja. Yksi tehokkaimmista antioxidanteista on c-vitamiini ja Dermalogicalla joissakin tuotteissa käytetään greipinsiemenestä saatua c-vitamiinia ja näissä tuotteissa on kevyt greipin, tai sitruksen tuoksu. Kerron siis, että greipistä saatu c-vitamiini tuksuukin greipiltä.

    Inkeri

    VastaaPoista
  4. Nyt Annukka ilmoitti, että puhelimella kommentointi pitäisi onnistua.

    Inkeri

    VastaaPoista