tiistai 19. kesäkuuta 2018

Hierontatapoja on yhtä monta kuin hierojiakin

Tämä kesälomani suuntautuu Viroon ja Tarttoon ja kävin hotellissa hieronnassa niin kuin minulla on yleensä matkoilla tapana. Olen nautiskelija ja tykkään kovasti hieronnasta ja erilaisista hoidoista. Samalla ne antaa aina jotain uutta omaankin työhöni.

Hieronta vaatii voimaa

Olen vuosien varrella kokenut ulkomailla, jos jonkin näköistä hierontaa jotka kaikki ei ole ollenkaan vastanneet tarkoitusta. Tämän tyyppinen hieronta mihin me suomalaiset olemme tottuneet kulkee yleensä nimellä ruotsalainen hieronta. Ilmeisesti sen takia, koska ruotsalaisia pidetään esimerkiksi Amerikassa ja muualla Euroopassa erittäin hyvinä hierojina ja fysioterapeuttina. Varmaan niihin aikoihin, kun termi keksittiin ei maailmalla vielä ollut paljoa suomalaisia. Joka tapauksessa tämä meillä tyypillinen hieronta vaatii voimaa ja oikeat hierontaotteet. Tekniikalla pystyy jonkin verran säästämään voimiaan, mutta kyllä hieronta on hyvin raskas laji. Toisaalta en tiedä mitään niin raivostuttavaa kuin kevyt hipeltävä hieronta. Sillähän ei ole mitään merkitystä ja asiakas tulee vaan kiukkuiseksi ja maksaa turhasta. Tämä pätee myös kosmetologin tekemään kasvohierontaan. Yleensä se tehdään ihan liian kevyesti lääppien ja sellaisesta ei ole mitään hoidollista merkitystä. Hieronnassa pitää olla selkeä suunta tehdään se sitten vartalolle, tai kasvoille. Hieronnan tarkoitus on vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa ja rentouttaa lihaksia. Kasvohieronta poistaa hyvin tehtynä loistavasti turvotusta ja tätä ei tapahdu ellei voima ja hierontasuunnat ole oikeita.

Hierontaotteita on monia

Hieronnassa on useita perusotteita joita käytetään hierontakaavan mukaan määrätyssä järjestyksessä. Hierontaote voi olla esimerkiksi sivelevä, muokkaava, nipistelevä, vatkaava, pyörittelevä tai taputteleva. Tarttossa hieroja käytti pelkästää pyörittelyä ja muokkausta ja se teki hieronnasta hyvin nopeatempoisen eikä niin rentouttavan. Jälkeenpäin kyllä koin, että lihakset olivat rentoutuneet. Hierojan pitää ehdottomasti tuntea ihmisen anatomia, tai muuten hieronta menee hukkaan ja voidaan jopa satuttaa asiakasta. Tämä Tartton hieroja selvästi tiesi mitä teki ja osasi ottaa oikean suuntaisesti lihakset ja nivelet. Hän käsitteli erittäin tehokkaasti pääkallon pohjaan kiinnittyvät lihakset niskasta ja niiden krampit aiheuttaakin monenlaisia kipuja ja ongelmia. Itse pyrin aina kasvohoitoa tehdessäni käsittelemään nuo niskan pikkulihakset, koska niiden rentouttaminen auttaa paljon kokonaisvaltaiseen rentoutumiseen ja hyvään oloon. Itselleni hieronnassa käynti on tapa pitää itseäni kunnossa, koska ammatissani on tyypillistä kärsiä niska-ja käsivaivoista. Haluan tehdä kaikkeni, että ennalta ehkäisisin nämä työperäiset rasitukset. Ellei teillä jo ole omaa hierojaa niin voin suositella Anna Rillaa. Hän ottaa vastaan Hämeenlinnassa Tavastilan talossa Terveyshuoltamossa. Terveyshuoltamossa on useita muitakin hierojia ja fysioterapeutteja ja siellä on tosi kiva käydä mukavan ilmapiirin vuoksi.

2 kommenttia:

  1. Jos saa mainostaa, niin Terveyshuoltamossa on myös aivan ihana kalevalainen jäsenkorjaaja Sanna Timlin (keskiviikkoisin vain). Jos on selkä-, polvi-, tenniskyynärpäävaivoja, niin kannattaa kokeilla jäsenkorjausta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä. Olen kuullut asiakkailta todella paljon hyvää tästä kalevalaisesta jäsenkorjauksesta. Itse en ole sitä koskaan kokeillut, mutta ilman muuta menen senkin kokeilemaan. Ostin Marille joululahjaksi lahjakortin siihen ja hänkin tykkäsi kovasti. En muista, että olisin mistään muusta hoitomenetelmästä kuullut niin paljon hyvää kuin näistä Terveyshuoltamon jäsenkorjaajista. Ilmeisesti heitä on useampia. Muutama asiakas on kertonut, että selkävaivat paranee jo yhdellä hoitokerralla.


    Inkeri

    VastaaPoista