torstai 29. marraskuuta 2018

Black Fridaynkin jälkeen on elämää

Tuo Amerikasta lähtöisin oleva Black Friday on tullut niin vauhdilla Suomeen, että me kaupanalan yrittäjät olemme ihan ällistyneitä. Olen keskustellut nyt muiden Hämeenlinnan yrittäjien kanssa ja kaikki ihmettelevät miten parissa vuodessa Black Friday on kaikkien kuluttajien tiedossa.

Single Day

Luin juuri Yrittäjäuutisista, että kiinalaisten ostospäivä Single Day ohittaa vielä reippaasti Black Fridayn myyntimäärät. Single Day on 11.11 ja sillä juhlitaan sinkkuutta eli tuo päivämäärän neljä ykköstä on sinkkujen oma päivä. Alunperin kiinalaiset nuoret ovat keksineet sen 1990-luvulla vastaiskuksi amerikkalaiselle ystävänpäivälle. Parissakymmenessävuodessa Single Day on levinnyt muuallekin Aasiaan. Esimerkiksi Japanissa se on miesten protesti avioliittoa vastaan. Japanilaiset miehet protestoivat sitä, että siellä vieläkin naiset jää työelämästä pois avioiduttuaan ja elättäminen kaatuu miesten harteille. Single Dayna ja ystävänpäivänä on kuulemma monessa Aasian maassa pieniä mielenosoituksia sinkkuuden puolesta. Saa nähdä milloin Single Day on meilläkin, tai yleensä Euroopassa. Voi olla, että se herättäisi pahennusta monessa maassa, koska tuo 11.11 on ensimmäisen maailmansodan loppumispäivä. Brittiläisessä yhteisössä se on yleinen juhlapäivä Remembrance Day, joka vastaa meidän veteraanipäivää, tai pyhäinmiestenpäivää. Itse en ainakaan halua järjestää mitään kauppatapahtumaa sellaisena päivänä. Minulle 11.11 merkitsee todella paljon ja silloin pitäisi kunnioittaa sodan uhreja. Muutenkin koen kammoa tällaisia hulinatapahtumia kohtaan, mutta minun mielipidettä ei kysellä vaan yrittäjän on pakko pysyä mukana trendeissä. Joten ensi vuonnakin meillä on Avoimet Ovet Black Fridayna marraskuun lopussa.

Pimeän Kaupan ilta 22.2.2019

Hämeenlinnan Kaupunkikeskusta ry ilmoitti jo, että perinteinen Pimeän Kaupan Ilta on helmikuussa pe 22.2. Silloin siis on seuraava tapahtuma meidän hoitolassa. Tuo Black Fridayn Avoimet Ovet oli nyt meillä ensimmäistä kertaa ja oli hiukan vaikeaa ennakoida asiakkaiden ostokäyttäytymistä, kun ei voinut ottaa oppia edellisestä. Yritin suunnitella tuotevalikoimaamme Pimeän Kaupan illoista saadulla kokemuksella. Kuitenkin tämä joulun läheisyys muuttaa asiakkaiden tarpeita. Meillä on vuosittain lisääntymässä määrin myyty erilaisia pakkauksia joululahjoiksi. Moni ostaa niitä myös itselleen kokeillakseen useampaa tuotetta yhtäaikaa ja yleensähän niissä on hyvä hintaetu. Yleensä näitä pakkauksia maahantuojat ostavat määrätyn kiintiön ja sen jälkeen niitä ei enää saa. Meiltähän loppui lähes viikko sitten iS Clinicalin Exquisite Essentials 110€ pakkaus jossa on Cleansing Complex 60 ml, Youth Eye Complex ja Active Serumin matkakoko. Sitä ennen loppui toinen iS Clinicalin pakkaus Vibrant Glow 199€ missä on normaalikokoiset Cleansing Complex, Reparative Moisture Emulsion, Active Serum ja matkakoinen Neck Perfect Complex. Kummassakin pakkauksessa on noin viidenkympin alennus. Tässä kävikin niin, että Vibrant Glowta saimme heti lisää ja se ehti meille Black Fridayksi, mutta tuo toinen pakkaus Exquisite Essentials oli loppunut jo maahantuojaltakin. Pakkauksessa oleva silmänympärysvoide Youth Eye Complex on saanut ihan supersuosion, kun kauneusbloggaajat kilvan sitä kehuvat. Keskustelin eilen iS Clinicalin maahantuojan kanssa ja he kertoivat, että Exquisite Essentials pakkausta oli heille tilattu tuplasti sen verran mitä viime vuoden vastaavaa tuotepakkausta. Maahantuojat tietää, että pakkauksia tehdään vain määrätty erä ja niitä on mahdollisuus jokaisen maan tilata vain kerran. Onneksi Suomen maahantuoja lähti kuitenkin kyselemään iS Clinicalin tehtaalta Kaliforniasta olisiko jonkun muun maan kiintiöstä jäänyt jotain jäljelle. Kerrankin siis näin päin, että pieni Suomi myy enemmän kuin moni muu maa. Nyt saammekin Exquisite Essentials pakkausta lisää 10.12  ja se ehtii vielä joululahjaksikin. Tuotepakkaus on tyylikäs ja tarpeellinen lahja aivan kaikille, koska joka ihotyyppi voi käyttää näitä tuotteita. Kerron heti, kun tuote on taas meillä. Verkkokaupasta voi tehdä tilauksen jo nyt niin lähetämme tuotteen heti, kun sitä saamme. Jos haluatte meidän toimittavan pakkauksen joululahjaksi johonkin muuhun osoitteeseen ne ehtivät vielä hyvin perille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti