tiistai 6. marraskuuta 2018

Meikin kaksi pahinta virhettä

Viime aikoina, kun olen lukenut ammattilehtiä, tai kauneusbloggarien juttuja esiin nostetaan meikin poistaminen. Olen luullut tämän olevan jo menneisyyden ongelma, mutta ilmeisen usein vielä nykyäänkin mennään nukkumaan meikkien kanssa.



Älä nuku meikkien kanssa

Pahin ongelma meikin teossa on, että se pitää myös aina poistaa huolella. Toinen virhe on tehdä meikki puhdistamattomalle ja hoitamattomalle iholle. Kenenkään iho ei pysy kauniina, jos meikit sekoittuu hikeen ja taliin yö toisensa jälkeen. Väripigmentit tukkivat ihohuokoset ja finnejä syntyy varmasti. Mineraalipigmenttejä iho ehkä sietää hiukan paremmin, mutta kyllä nekin kuivattaa ja ärsyttää ihoa ellei niitä kunnolla puhdisteta pois. Kaksoispuhdistus on tällä hetkellä kaikkien kosmetologien ja ihonhoitosarjojen suositus. Dermalogican Precleanse (68€) alkupuhdistusöljy ja Precleanse Balm (58€) voidemainen alkupuhdistusaine poistavat helposti paksuimmankin meikin. Niiden jälkeen voi käyttää ihotyypin mukaista puhdistusainetta joka voi yhtä hyvin olla iS Clinicalilta. Myös iS Clinicalin Cleanser Creme (49€) sopii alkupuhdistukseen ja se irroittaa vesiliukoisen silmämeikin. Sen jälkeen toisena puhdistuksena voi käyttää Cleansing Complexia (49€), tai Warming Honey Cleanseria (49€) joka on myös hiukan kuoriva.

Päivävoide levitetään aina meikin alle

Vielä suurempi osa ihmisistä jättää aamupesun ja kosteutuksen väliin ja tekee meikin suoraan yön jälkeen. Silloin meikki ei takuulla levity kunnolla ja iho alkaa kinnaamaan jo puoleltapäivin. Vähänkin rasvaisella iholla meikki ei pysy kunnolla ja iho alkaa tukkiintumaan. Yöllä ihon lämpötilan noustessa talin ja hien eritys on voimakasta ja ellei sitä puhdista aamulla pois meikki ei sen päällä pysy kunnolla. Olen parin vuoden aikana kokenut konkreettisesti miltä iho tuntuu, kun aamuhoito jää väliin. Muutamia kertoja olen joutunut hyppäämään suoraan sängystä viemään vanhempiani ensiapuun. Siinä ei paljon pesuja ajatella vaan kiskotaan vaatteet päälle miten kuten. Yleensä olen mennyt ensiavusta suoraan työhön ja käynyt jossain välissä meikkaamassa sairaalan vessassa. Näistä kerroista jää aina mieleeni miten kurjan tuntuinen ja kiristävä ihoni on koko päivän. En tekisi tätä virhettä kuin pakon edessä, koska koen tunteen niin epämiellyttäväksi. Ilmeisesti hiukan rasvaisemmalla iholla kiristys ei tunnu, mutta muut seuraukset tulee nopeammin kuten näpyt ja finnit. Aika usein asiakkaat kysyy tarvitseeko ihoa puhdistaa aamuisin. Heidän mielestä se on tarpeetonta, kun ei iho missään likaannukkaan. Heti ei tule mieleen, että se pahin ”lika” on tuo ihon oma eritys mikä on yleensä öisin voimallisempaa kuin päivällä. Ellei aamuhoitoa tee kunnolla jää kotihoidosta puolet tekemättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti