lauantai 3. marraskuuta 2018

Kokemuksia atooppisen ihon hoidosta

Jostain syystä minulle tuli jo 80-luvulla useita asiakkaita joilla on atooppinen iho ja sen takia usein ihottumia ja rohtumia. Moni näistä asiakkaista käy vieläkin minulla hoidossa ja olen voinut seurata atooppisen ihon toimintaa koko ihmisen elinkaaren ajan.

Atooppinen iho vaatii huolellista hoitoa

Atooppisella iholla on oikeastaan kaksi eri tapaa käyttäytyä naisen elämänvaiheiden mukana. Monella atooppiset ihottumat, taiveihottuma ja herkistymiset alkaa jo vauvana. Yleensä heillä atooppisuus hellittää teini-ikäisenä ja vasta estrogeenin vähentymisen myötä yli nelikymppisenä kuivuus alkaa vaivata uudestaan. Toinen vaihtoehto on atooppisen ihottuman puhkeaminen teini-iässä ja silloin herkkyydet ja ihottumat vaivaavat noin kolmekymppiseksi ja yleensä vaihdevuosien tienoilla ihottumat lakkaa vaivaamasta. Tähän aikaan vuodesta, kun talvi tekee tuloaan atooppinen iho alkaa oireilla. Kaikki atopia-asiakkaani aloittavat tehohoitamisen tässä vaiheessa. Yleensä Nanolift (124€) hoitoa tehdään kerran kuukaudessa, kun kesällä väli on ollut parikuukautta. Kotihoitoa tehostetaan erilaisilla tehotipoilla ja seerumeilla. iS Clinicalin Hydra Cool Serum (65€) sisältää puhdasta kosteutta ja se käy kaikille ihoille. Myös multivitamiininaamio eli Multivitamin Power Recovery Masque (78€) on atooppisen vakiohoito ja sitä laitetaan yöksi myös käsille ja monenlaiset ihottumat rauhoittuu. 

Silmänympärykset ovat hankalimmat

Lähes kaikilla yläluomet oireilee ensimmäisenä ennen kuin iho rikkoutuu muualta. Myös erilaiset herkistymiset näkyvät heti silmänympäryksillä ja se alue vaatiikin erityistä hoitoa. Onneksi nyt parin vuoden aikana meille on tullut useampia erikoistuotteita silmänympäryksen hoitoon. Nyt Tähtitarjouksena oleva Stress Positive Eye Lift NYT 65€ (89€) on ollut suuri pelastus monelle atoopikolle. Tämä naamio rauhoittaa kutinaa ja kirvelyä ja kosteuttaa niin hyvin, että kuivuusihottuma pääsee paranemaan. Atooppiset asiakkaat yleensä käyttävät tämä naamiota 3-4 päivän välein ja jättävät sen vaikuttamaan yöksi. Toinen tehoapu on iS Clinicalin C Eye Serum Advance (69€) joka poistaa tummuutta, turvotusta ja rauhoittaa kutisevaa ihottumaa. Se sopii yksinkin käytettynä silmänympärysvoiteeksi, mutta tähän vuoden aikaan suosittelen atoopikoille vielä Youth Eye Complex (115€) silmänympärysvoiteen. Youth Eye Complexista on myös tarjouspakkaus. Pakkaus sisältää normaalikokoisen silmänympärysvoiteen, pikkukoon acleansing Complex puhdistusgeeliä joka riittää noin kuukauden käyttöön ja matkakoon Active Serum tehotipasta joka riittää 1-2 viikkoa. Pakkauksen hinta on 110€ ja alennukseksi tulee viitisenkymppiä. Tarjoukset kannattaa hyödyntää pikaisesti, koska Stress Positive Eye Lift on tarjouksessa 4.11 asti ja Youth Eye Complex pakkauksia on vain jäljellä pieni erä ja sen enempää niitä ei saada.


2 kommenttia:

  1. Oon vissiin poikkeus joka vahvistaa säännöt...sain 5 vuotiaana atooppisen taiveihottuman. Teininä olin täysin oireeton ja atopia palas rajusti takaisin 20+...30 vuotiaana se hellitti taas ja pysyi kurissa ruokavalion ja hyvien ihonhoitotapojen ansiosta. Tänä syksynä iho räjähti jo syyskuussa ja olenkin joutunut käydä ihotautilääkärillä, joka laittoi reseptit uusiksi ja ehdotti muutoksia ruokavalioon... alkaa pikkuhiljaa helpottaa. Kaksoispesu ja hoitavat mistit ja seerumit on auttanut paljon ja etenkin tykkään iS CLINICALIn sheald recovery balmista ja myös dermalocigan silmän ympärysnaamiosta. Naamiona on ambulanssinaamio...mutta luulen, että nyt ihoni tykkäis siitä geelinaamiosta iS CLINICALilta🤔

    VastaaPoista
  2. Atooppinen ihottuma on siitäkin hankala, että siinä on usein näitä epätyypillisiä ”käytöstapoja” jota ihminen itse vuosien myötä oppii kuulostelemaan. Kuuntelen aina erittäin tarkasti uuden atooppisen asiakkaan kohdalla mitä kokemuksia hänellä on ihottuman pahenemisesta ja paranemisista.
    Harmillisen vähän atoopikot luottavat kosmetologin ja kosmetiikan apuun vaan mieluummin käytetään kortisoni-ja perusvoiteita joilla on haittavaikutuksensa. Joka anoan asiakkaani kanssa kasvohoidot ovat helpottaneet heitä huomattavasti.
    Tämä kesä aiheutti monelle atoopikolle yllätyksen, kun yleensä aurinko ja kesä parantaa atooppisen ihottuman. Monelle alkoi tulla loppukesästä elokuussa ihottumaa samalla tavoin, kun yleensä marraskuussa. Selitys sille oli ilmeisesti jatkuva hikoilu, kun kasvot oli koko ajan kosteat ja voiteetkin valuivat helposti pois. Nyt nämä ihottumat ovat rauhoittuneet ja moni sai avun tuosta iS Clinicalin kosteuttavasta geelinaamiosta.

    Inkeri

    VastaaPoista