lauantai 10. marraskuuta 2018

Ruusufinni ei tartu

Luin kesällä ilmestynyttä naistenlehteä missä oli juttu naisesta jolla oli ruusufinni. Jutun otsikko oli juuri tuo sama mitä laitoin tähänkin juttuun eli ruusufinni ei tartu. Muutenkin juttu oli ihan epäasiallinen ja hoito-ohjeet olivat todella kummallisia. Ei ihme, että ihmisillä on epätietoisuutta ihottumista, jos lehdistä saa lukea tuon tasoisia juttuja.

Ruusufinni yleistyy

Ruusufinni yleistyy jatkuvasti ja voisi sanoa, että siihenkin vaikuttaa nämä ilmastonmuutokset. Auringon valo on voimistunut moninkertaiseksi ja ilmansaasteet lisääntyvät ja kumpikin vaikuttaa ruusufinnin syntyyn. Tuo otsikko, että ruusufinni ei tartu on minusta suorastaan provosoiva. Ei kai kukaan nykypäivänä enää luule, että ruusufinni tarttuisi? Minusta koko tuo juttu antoi ymmärtää, että ruusufinni on joku kauhea tauti joka tuhoaa ulkonäön täysin. Suurin osa ruusufinnipotilaista saavat pidettyä ihottuman kurissa hyvillä lääkkeillä, tai kosmetiikalla. Monella iho myös rauhoittuu itsestäänkin alkuröyhähdyksen jälkeen. Myös meikillä saadaan ihottuman jäljet peitettyä niin, että kasvot näyttävät ihan siistiltä työelämässäkin. Lehtijutun nainen kuvaili vuotavia ja märkiviä läiskiä joita piti laastaroida, että vuoto pysyi kurissa. Hän myös haaveili ihonhionnasta poistamaan jälkiä ja arpia. Juttu oli ihan ennen kuulumaton ja en ole koskaan nähnyt ruusufinniin liittyvän mitään vuotavia läiskiä. Ne kuulostivat enemmän herpekseltä, koska yleensä ruusufinni tekee pientä valkopäistä finniryhelmää ja iho punoittaa ja kuumottaa. 


Hedelmähapot eivät sovi ruusufinniin

Lehtijutun mukaan nainen kävi säännöllisesti kosmetologilla happohoidoissa ja se vasta kummalliselta kuulosti. Mitään happoja ei pitäisi ruusufinni-iholle käyttää, koska ne pahentavat tilannetta. En voi uskoa, että joku kosmetologi tekisi noin vaikeaa ruusufinni potevalle asiakkaalle happohoidon jotka ovat todella voimakkaita ihan terveellekin iholle. Taatusti ruusufinni pahenee sellaisesta ja hoitohan kirveleekin hirveästi tulehtuneella iholla. En ole myöskään koskaan kuullut, tai nähnyt ruusufinnin jättävän niin syviä arpia, että niihin tarvittaisiin ihonhiontaa. Yleensä ruusufinnin tulehdus on sen verran pinnallista ettei siitä jää arpia. Minua harmittaa kovasti, että lukijoita pelotellaan sairauksilla tällä tavoin. Ihottumat reagoi aina stressiin ja mielentilaan ja jos ruusufinnistä kärsivä alkaa vielä pelkäämään arpia ja vuotavia läiskiä niin ei se ainakaan hyvää tee. Samoin lukijat voi innostua haluamaan happohoitoja, tai ostavat kotiin hedelmähappoja sisältäviä tuotteita ja ihottuma vaan pahenee. Tässä lehtijuttua sanoisin valeuutiseksi joka johtaa lukijoita ihan harhaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti