perjantai 2. marraskuuta 2018

Saunominen on suuri ilo

Yleensä aina, kun olen kuuntelemassa ulkomaalaista kouluttajaa he kauhistelevat saunan vaikutuksia iholle. Useimmat julistaa saunomisen täysin pannaan ja heidän mielestään kaikki iho-ongelmat saavat alkunsa juuri saunomisesta.

Yhdistä saunomiseen ihonhoito

Pidän niitä puheita ihan turhanpäiväisinä ja tietämättömyytenä. Toki saunomisella on negatiivisia vaikutuksiakin, mutta ne voidaan estää hyvällä ihon hoidolla. Sauna kuuluu suomalaisten elämään ja se tuottaa suurta iloa ja mielihyvää. Saunan yhteydessä voi myös tehdä ihonhoitoa ja hyödyntää lämpimän ja puhtaan ihon hoitovaikutusta lisäävä tilanne. Jalat on hyvä laittaa lämpimään kylpyveteen löylyttelyn ajaksi ja pehmenneet kovettumat irtoaa helpommin hiekkapaperiraspilla. Kylpyvaahtona ja vartalon pesuaineena voi käyttää Castelbel sarjan suihkugeeliä (29€) ja niitähän on useampia tuoksuvaihtoehtoja. Usein kysytään voiko ihoa jotenkin suojata löylyä ottaessa ja varsinkin herkälle ja atooppiselle iholle se on tärkeää. Nyt tuo iS Clinicalin Shield Reparative Balm (79€) on osoittautunut hyväksi siihen tarkoitukseen. Hankaluus tässä suojaamisessa on se, että kaikki aineet valuvat hien mukana pois. Itse en tykkää ollenkaan, kun kasvoille levitetty voide valuu suuhun ja silmiin. Shiel Recovery Balm on sen verran tukeva voide, että ohuena kerroksena se pysyy hyvin paikallaan. Saunomisen loppupuolella on hyvä tehdä kuorinta ja lämpimällä iholla kuorinta-aineen vaikutus tehostuu. Nopeasti vaikuttavat kuorinta-aineet ovat helppo yhdistää muutenkin aina suihkussa käynnin yhteyteen. Multivitamin Thermofoliant (92€) on tehokas ja nopea kuorinta. Daily Microfoliant (80€), Daily Superfoliant (94€) ja iS Clinicalin Warming Honey Cleanser (49€) ovat kuorinta-aineita joilla vaan pestään kasvot ja niiden ei tarvitse jäädä vaikuttamaan. iS Clinicalin Tri-Active Exfoliant (70€) on meillä vielä kokeilussa ja perehdymme siihenkin perusteellisesti ennen kuin tarjoamme sitä asiakkaille. Tosin verkkokaupasta sitä tilataan todella paljon, koska parikin suomalaista bloggaria ovat julistaneet sen parhaaksi kuorinta-aineeksi.

Saunan jälkeen hoitoaineet imeytyy hyvin

Saunan jälkeen kannattaa käyttää naamiota, tai muuta tehoainetta, koska ne vaikuttavat todella hyvin lämpimällä iholla jonka huokoset ovat auki ja vastaanottavaiset. Herkkä ja kuiva iho usein ärsyyntyy suihkussa käymisestä ja yleensä se johtuu hiustenpesuaineesta. Shampoon vaahto leviää kasvoillekin ja huuhteluvaiheessa kasvotkin tulee huuhdeltua ihan liian kanssa. Sitten kasvot ovat punoittavat ja läiskäiset koko loppuillan. Tämän ikävän tilanteen hoitaa pois tehokas naamio. Dermalogican Multivitamin Power Recovery Masque (78€) onkin monen vakioasiakkaamme suosikkituote saunareissun päätteeksi. Tämän multivitamiininaamion voi jättää vaikuttamaan yöksi ja iho on tasainen ja kaunis aamulla herätessä. Uusin suosikki on iS Clinicalin Intensive Hydra-Cooling Masque (95€) joka viilentää ja raikastaa ihon tehokkaasti. Se on hyytelömäinen ja erittäin kosteuttava ja rauhoittava ja senkin saa jättää yöksi vaikuttamaan. Näitä naamioita voi käyttää, vaikka vuoronperään ihan fiiliksen mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti