perjantai 30. marraskuuta 2018

Kauneushoitolan hygienia

Moni asiakas ei ole tullut ajatelleeksi, että terveystarkastajien tekemät tarkastukset kuuluu myös kauneushoitolaan ja kauneushoitolaa ei saa avata ilman terveystarkastajan lupaa. Lakisääteisesti kauneushoitolat pitää tarkastaa kolmen vuoden välein, mutta käytännössä ainakin meidän kohdalla kului seitsemän vuotta.

Asiakasta pitää suojata tartunnoilta

Aloin kirjoittamaan tätä juttua, kun muutama asiakkaani ihmetteli miksi kosmetologilla on kertakäyttöhanskat käsissä. He olivat etsineet netissä juttuja Dermatude-hoidosta ja kiinnittivät huomiota, että tekijällä oli suojahanskat. Siitä he vetivät johtopäätöksen, että hoidossa veri roiskuu ja myrkyt lainehtii. Olin tästä hiukan ihmeissäni, koska suojahanskat on normaali juttu monessa työssä. Niillä suojataan oma ja asiakkaan iho tartunnoilta, tai kosmetologi suojaa kätensä kestoväreiltä ja hedelmähapoilta. Tuossa Dermatude-hoidossa ei ole mitään erityistä suojaamisen tarvetta vaan amerikkalaiset ja monen muun maalaiset kosmetologit käyttävät kertakäyttöhanskoja läpi hoidon. Minut on koulutettu aikakautena jolloin ei tunnettu kirurginhanskoja ja en oppinut niitä käyttämään. Silloin käsiä desinfioitiin jatkuvasti ja se kuivatti kädet korpuiksi. Hoitolani alkuaikoina vielä itse laimentelin desinfiointiainetiivisteitä oikeiksi pitoisuuksiksi eri tarkoituksiin. Nyt sellaista ei varmaan kukaan osaa edes tehdä ja laskea ainemääriä.



Kirurginhanskat suojaa voimakkailta aineilta

Mari on nuorempaa sukupolvea kuin minä ja käyttää kirurginhanskoja jo enemmän kuin minä. Minulla ne ovat käytössä mekaanisessa ihonpuhdistuksessa jossa saattaa tulla verta, vaikka sellaisiahan teen todella harvoin. Nykyisin käytän myös erilaisissa happokuorinnoissa käsineitä suojatakseni oman ihoni kuorintavaikutukselta. Sehän ei vielä mitään tee käsille, jos tekisin happokuorinnan kerran päivässä, mutta kosmetologi saattaa käsitellä happoja kymmenenkin kertaa työpäivänä ja sitä ei kenenkään kädet kestä. Yksi esimerkki on iS Clinicalin Fire&Ice hoito, joka aloitetaan happokuorinnalla. Kuorinta pitää poistaa iholta hyvin ja siksi kosmetologin kädet ovat pitkään alttiina hapoille. Jos teen vain yhden hoidon muiden kasvohoitojen välissä en ehkä käytä suojahanskoja, monta hoitoa tehdessä hanskat on pakko olla, jos aikoo pitää kätensä terveinä. Tämä on herättänyt asiakkaissa ihmetystä ja minä taas en ole hoksannut mitä ihmettelemistä asiassa on. Asiakkaalle on outoa, että suojaan käteni aineelta jota laitan hänen kasvoille ja asiakas ei huomaa sitä, että teen hoitoja monta kertaa peräkkäin. Itse olen ollut vähän hölmö, kun en ole osannut selittää tätä asiakkaalle ettei se kertakuorinta tee pahaa, mutta jo kolmas kerta samana päivänä on liikaa kenen tahansa käsille. Hanskojen käyttöä ei tarvitse pelätä vaan ne ovat asiakkaankin etu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti