tiistai 26. marraskuuta 2019

Kauniisti vanhentunut kuningatar

Olen alkanut tuntemaan kiinnostusta Euroopan kuningasperheisiin lukiessani näiden ihmisten vaikutuksista historiaan. Tämän myötä olen alkanut ihailemaan Englannin kuningatar Elisabet II:sta ja mielestäni hän on upea esimerkki kauniisti vanhentuneesta naisesta.


Yli yhdeksänkymppinen kuningatar ihastuttaa

Ihailen ensinnäkin sitä millainen kurinalaisuus Elisabetilla on, kun hän vielä lähes satavuotiaana hoitaa työtehtäviään. Toisaalta voi ajatella hänen olevan varsinainen jäärä, kun ei anna tilaa pojalleen tai pojanpojalleen. Siihen en puutu tämän enempää, mutta hänen ulkonäkönsä ja pukeutuminen ihastuttaa aina. Nyt olen erityisesti tänä vuonna seurannut lehtijuttuja Elisabetista, koska olen muutenkin perehtynyt brittimonarkiaan. Katsoin äskettäin uutispätkän keväältä 2019, kun Trumpin pariskunta vieraili Normandian maihinnousun 75-vuotispäivän juhlallisuuksissa. Päivätilaisuudessa Elisabet oli arvokkaan tyylikkäästi pukeutunut ja Melania jäi hänen varjoonsa tyystin. Ihmettelin, että Elisabet jaksoi osallistua vielä juhlaillallisellekin samana päivänä muille tuntemilleni vanhuksille kaksi tapahtumaa samana päivänä olisi aivan ylivoimaista. Illallisella Elisabetilla oli täysin valkoinen iltapuku ja tietysti upeat jalokivet. Valkoinen on hyvin vaikea väri, koska  se tekee helposti kasvoista kalpeat ja muutenkin meikki voi tulla liikaa esiin. Elisabet oli meikattu kevyesti niin kuin aina, mutta parhaita puolia korostaen.Illallisella Elisabet piti seisten juhlapuheen ilman mitään huteruutta tai takeltelua ja sekin herätti minussa suurta ihailua. Kontrasti näiden kahden naisen Melanian ja Elisabetin välillä oli järkyttävän suuri ja ehdottomasti Elisabetin hyväksi. Melania näytti persoonattomalta vaatepuulta ilmeettömin kasvoineen eikä ollut millään tavalla viehättävä. Tosin tästä Melaniastakin voisi kirjoittaa oman blogijutun niin surullinen esimerkki hän on naisen asemasta ja ulkonäkökeskeisestå maailmasta.


Hyvin hoidettu iho on kaunis vanhanakin

Lähikuvissa katson aina Elisabetin ihoa ja se on ihailtavan hyvin hoidettu. Ihon väri on tasainen ja kevyellä meikkivoiteella se on saatu täydellisen tasaiseksi. Yleensä ikääntyvillä ihmisillä iho on hyvin kirjava ja läiskikäs auringon aiheuttamien muutosten vuoksi. Tosin briteillekin aurinkokeratoosi on hyvin tyypillinen syöpälaji, koska heidän ohut kalpea iho ei kestä sen enempää säteilyä kuin suomalaisetkaan. Elisabetin meikkivoide on valittu siten, että se peittää hyvin näyttämättä pakkelilta. Uskoisin meikinpohjustusainetta käytetyn useampia kerroksia, että ihosta on saatu niin heleän vaalea. Ihossa ei ole mitään hiusjuonnetta eikä hilseilyä mikä kertoo, että iho on kosteutettu esimerkillisesti. Tietysti iho on veltostunut ja rypyt ovat syviä, mutta sekään ei tuo lösähtänyttä ilmettä. Oikean värinen poskipuna tuo ryhtiä ja kirkas huulipuna kohdistaa katseen suuhun. Tuo huulipunan käyttö on erittäin tärkeää nuorekkaan ilmeen luomisessa. Läheltä katsottuna Elisabetin huulet on rajattu hiukan pienemmäksi kuin huulten omat rajat mahdollistaisi. Se on myös minulle ihan uusi juttu, että voimakas huultenrajaus tehdään hiukan suuta pienentäen. Yleensähän iän myötä huulet kapenevat liikaakin. Ilmeisesti huulipuna ja rajaus pysyy paikallaan paremmin, kun huulten ympärysihoon ja ryppyihin jää millin verran tilaa. Huulipuna on aina Elisabetilla selkeä ja raikas ja jopa aika kirkaskin. Missään tapauksessa se ei ole vaatimaton huulikiille ja tästä voisi ottaa oppia kaikki yli viisikymppiset. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti