lauantai 23. marraskuuta 2019

Flunssa ja kasvohoito

Taas on se aika vuodesta, kun ihmiset niiskuttaa ja yskii. Hoitolassa tietää hyvin milloin Hämeenlinnassa on menossa flunssaepidemia, kun ajanvaihtoja tulee tavallista enemmän. Yleensä pahin viikko on näin loka-marraskuussa ja toisen kerran joulun jälkeen tammikuussa.

Yskäisenä on vaikea olla selällään

Minä en ole mitenkään arka flunssalle enkä pelkää tartuntoja. Onneksi olen hyvin harvoin flunssassa ja en ole neljäänkymmeneen vuoteen ollut flunssan takia poissa työstä niin kuin ei Marikaan. Jotenkin yrittäjät ja tunnolliset työntekijät sairastavat viikonloppuna ja lomillaan. Jos olemme itse nuhaisia käytämme suusuojuksia ja lisäämme käsihygieniaa, koska emme halua olla tartuntalähde toisille. Joten meidän takia ei tarvitse hoitoaikaa peruutttaa, jos vain itse jaksaa tulla hoitoon. Tietenkään oikein kipeänä ja kuumeisena ei missään tapauksessa voi kasvohoitoa tehdä ettei vilkastunut aineenvaihdunta levitä tautiviiruksia koko elimistöön. Yskä on yleensä hankalin asia, koska makuulla ollessaan ja vielä selällään yskittään paljon helpommin. Välillä asiakas jolla ei edes ole yskää alkaa kasvohoidossa yskimään. Meillä on sitä varten monenlaista yskänpastillia ja voimme nostaa hiukan hoitotuolin pääpuolta ylemmäksi. Tuomme myös vettä, jos juominen parhaiten rauhoittaa yskän ärsytystä. Kannattaa ottaa kasvohoitoon tullessaan kunnolla vaatetta päälleen, koska perusteellisesti rentoutunut ihminen saattaa pois lähtiessä palella.
Jösse ja Valtsu ymmärtävät lämmön, levon ja läheisyyden vaikutukset 
elolliseen olentoon. Nyt, kun Herttaa ei ole Valtsu kömpii veljensä viereen lämmittelemään. 


Kasvohieronta tyhjentää poskionteloita

Kasvohoidolla on yleensä tosi hyvä vaikutus, kun sen tekee flunssan ollessa lopuillaan. Kasvohieronta saa yleensä liman liikkeelle poskionteloista ja se helpottaa oloa. Muistan hyvin, kun 80-luvulla tehtiin astmaatikoille ihan omanlaistaan kasvohierontaa hengitystä helpottamaan. Silloin ei ollut vielä niin hyviä lääkkeitä kuin nykyisin. Tästä syystä tiedän hyvin miten kasvohieronta vaikuttaa tukkoiseen olotilaan. Flunssan jälkeen iho tarvitsee erityisesti hoitoa, koska kuumeilu ja tuskahiki haihduttaa ihosta kosteuden. Yleensä iho menee kuivaksi korpuksi, kun makaa muutaman päivän reporankana ilman pesua ja kosteutusta. Kotona hyvä apu löytyy Dermalogican DAILY RESURFACER (75€) hoitotassu kuurista tai MULTIVITAMIN POWER RECOVERY MASQUESTA (58€). Myös iS Clinicalin YOUTH SERUM (185€) tai HYDRA COOL SERUM (69€) saavat nopeasti ihon kosteustasapainon kuntoon. Parasta tietysti olisi, jos 1-2 viikon päästä flunssasta pääsisi Nanolift kasvohoitoon (124€). 

3 kommenttia:

  1. Tintti22:54

    Itseäni hävetti viime keväänä, kun olin teillä hoidossa ja yskin jatkuvasti. En edes ollut muuten yskässä, mutta kurkkua kutitti älyttömästi hoidon alussa. Helpotti tosi paljolti kun annoit mynthonia imeskeltäväksi ja nostit jotenkin päätä ylöspäin. Tuntui ihan ihmeeltä kun sait yskän loppumaan parilla tempulla ja selitit mistä se yskiminen johtui. Loppujen lopuksi rentouduin puoliuneen mitä ei takuulla olis tapahtunut yskimisen kanssa. Kiitos hyvistä hoidoista Inkerille ja Marille! Tintti

    VastaaPoista
  2. En ollut kuullutkaan kasvohieronnasta ja sen vaikutuksesta poskionteloihin. Meillä on nyt myös sairasteltu, kävimme juuri apteekissa shoppailemassa lääkkeitä flunssan hoitoon. Tuntuu, että ainakin täällä Nokialla sitä on nyt liikkeellä. Me itse välttelemme julkisia paikkoja silloin, kun flunssaa on liikkellä, mutta jostain se kuitenkin nyt tuli meidän talouteemme.

    VastaaPoista
  3. Hyvä vinkki tuo kasvohieronta. Täytyykin kokeilla. Meillä on flunssa jyllännyt jonkin aikaa. Olenkin suunnitellut, että tulisi hankkia tarpeelliset apteekkituotteet. Tähän saakka olemme menneet kotikonsteilla, mutta uskon, että on nyt niin "tiukassa", että tarvitaan hieman järeämpiä hoitokeinoja. Kiitos näistä vinkeistä.

    VastaaPoista