sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Mielialat vaikuttaa ulkonäköön


Aloin kirjoittamaan tästä aiheesta siksi, että koen nyt mielipahaa ja se vie halun hymyillä. Nämä uhkaukset ja vaatimukset jotka kohdistuu 3.11 kirjoitettuun blogijuttuun herättävät minussa hämmennystä, kun en yhtään ymmärrä mistä tässä on kysymys. 


Ikävät ajatukset tekevät vakavan ilmeen

En voi väittää olevani masentunut, mutta tämä viikonloppu on kyllä mennyt vain yhden asian pohtimiseen. Kirjoitan maanantai aamuksi vastineen näihin uhkailuihin ja toivon, että tilanne rauhoittuisi. Pääsisin ehkä helpommalla, jos poistaisin tuon kyseisen jutun, mutta en halua myöntyä mielivaltaiseen käyttäytymiseen. Tämä blogi on minulle erittäin tärkeä ja olen rakentanut tätä kohta kymmenen vuotta. En ole ammattikirjoittaja ja siksi tämä on ollut erittäin vaativa tehtävä minulle johon olen käyttänyt paljon aikaa ja omia voimavarojani. Blogin tarkoitus on antaa kosmetologin neuvoja ihon hoitoon ja ohjata ja auttaa lukijoita iho-ongelmissa. Lukijoiden kivat kommentit ja asiakkaiden antama hyvä palaute on ollut suuri motivaation lähde. Nyt tämä tilanne uhkauskirjeineen kertoo siitä ettei ammattitaitoani arvosteta. Huomaan myös, että isojen ja varakkaiden firmojen tekemiin kirjoituksiin ei puututa, mutta minulle uskalletaan ärhennellä. Se loukkaa syvästi yrittäjäminääni ja on myös täysin vastoin moraaliani, että luopuisin oikeudestani sananvapauteen. Luultavasti koko viikonlopun ilmeeni on ollut vakava ja ajatukseni vatvoo vain yhtä asiaa. Onneksi puolisoni yrittää piristää minua ja hän lupasi tulla minua vankilaan katsomaan, kun minut on tuomittu törkeästä teostani:) 

Stressi ja masennus vaikuttaa ihoonkin

Olen usein kirjoittanut stressin vaikutuksista ihoon  ja kokemukseni mukaan se vaikuttaa paljon enemmän ihon tilanteeseen kuin yleensä luullaan. Stressi, mielipaha ja hermostuminen saattavat saada aikaan jopa nokkosrokkoihottuman. Itselleni on tullut joskus paineita kohdatessani punaisia ja kutisevia läiskiä kaulaan ja kasvoille. Kutinaan ja nokkosrokkoon tehoaa parhaiten allergialääkkeet esimerkiksi Zyrtec tai Kestine. Kutina pitää saada talttumaan, koska viimeistään unissaan ihminen alkaa itseään raapimaan ja tulos on aina vaan pahempi. Pitkäaikainen mielipaha ja paine aiheuttaa yleensä ihonhoidon laiminlyömisen. Ihminen ei jaksa muuta kuin piehtaroida omissa ajatuksissaan ja voimat ei riitä muuhun. Kierre vaan pahenee, kun katsoo peiliin ja näkee oman ränsistyneen ilmeen. Näissä tilanteissa ystävät joskus ostavat lahjakortin kasvohoitoon piristääkseen masentunutta. Silloin, kun ihminen ei enää jaksa edes pesytyä on tilanne hyvin vakava ja tarvitaan ehdottomasti lääkärin apua. Lyhytaikaista mielipahaa ja masennusta kokeva ihminen voi kohentaa ulkonäköään esimerkiksi naamioilla. Dermalogican MULTIVITAMIN POWER RECOVERY MASQUE (58€) rauhoittaa kutinaa ja ihon kuivuutta. Jos ihonhoito on laiminlyöty tilanteen voi korjata naamiokuurilla ja silloin naamio jätetään vaikuttamaan kolme yötä peräkkäin. Helposti punakalle ja kuumottavan kutisevalle iholle auttaa iS Clinicalin HYDRA COOL INTENSIVE MASQUE (95€) joka rauhoittaa ja viilentää ihoa. Meikki myös virkistää ilmettä ja on mukavampi katsoa peiliin, kun kasvot näyttää huolitelluilta. 

4 kommenttia:

  1. Anonyymi07:53

    Inkeri, sinä kirjoitat hyvin ja asiallisesti aina kaikesta. Älä anna periksi. Ovat vaan kateellisia kun ovat tajunneet, mikä valta Purkkiarmeijan komentajalla on. Blogia luetaan paljon juuri sen erinomaisen sisällön takia. Ja se mitä on kirjoitettu on faktaa ei fiktiota. Tsemppiä Inkeri.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi22:17

    Eikö tuo sua kiusaava firma tajua, että somen maailma on nyt näin. Jokainen saa sanoa mielipiteensä eikä niitä tarvitse perustella. Ainoastaan vihapuhe on lainvastainen teko. Mä olen lukenut tätä blogia jo vuosia enkä ole koskaan huomannut mitään epäkorrektia teksteissäsi. Älä suostu ison firman kyykytettäväksi!

    VastaaPoista
  3. Ulrika00:22

    Kuulostaa siltä, että olet joutunut ihan kummallisen ajojahdin uhriksi. Olen lukenut tätä blogia ihan alusta saakka ja näillä neuvoilla ihoni on erittäin hyvässä kunnossa nykyisin. Kyllä kaikki kosmetiikkafirmat saisivat olla kiitollisia Inkerille hänen tekemästään työstä. En tiedä mitään blogia johon tulee joka päivä uusi postaus ja aina jotain uutta asiaa. Inkeri on nostanut esiin myös monia historian vaiheita joista en olisi muuten tiennyt mitään. Kiitos kirjoituksistasi ja tsemppiä!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kannustavista viesteistänne. Vastasin näihin uhkauskirjeisiin eilen ja nyt pitää odotella heidän reagtiotaan. Eräs tuttavani joka viestintäalan ammattilainen kertoi, että tällaiset kirjeet ovat aika yleistä. Niillä yritetään säikäyttää kirjoittaja poistamaan someviestinsä ja sillä tavoin yritetään poistaa kaikki kyseiseen tuotteiseen kohdistuva negatiivinen kommentointi. Kuulostaa loputtomalta työmaalta, jos yrittää kontroloida somessa tapahtuvaa viestintää.

    Inkeri

    VastaaPoista