maanantai 25. marraskuuta 2019

Näin kosmetologi meikkaa

Teemme tuskin ollenkaan enää pelkkiä meikkejä hoitolassa, koska ne kuuluvat nykyisin maskeeraajille tai ns.meikkitaiteilijoille. Kasvohoidon jälkeen teemme kevyen päivämeikin, jos asiakas niin tahtoo ja on vielä menossa esimerkiksi työhön.

 Ikääntyessä meikin merkitys korostuu

Minun iässäni pitää heittää roskakoppaan ne meikkaus tavat jotka opittiin 1970-80-luvuilla. Silloin meikkien laatu oli täysin toinen ja oma iho oli vielä enemmän toisenlainen. Kuitenkin olen sitä mieltä, että nyt jos koskaan tarvitsen meikkiä. Meikin tarkoitus on aina korostaa ihmisen hyviä puolia ja häivyttää vähemmän hyvät asiat. Yli viisikymppiselle naiselle on huomattavasti entistä tärkeämpää näyttää huolitellulta meikkiä ja vaatteita myöden ettemme jää työelämässä nuorempien alle. Viestitämme ulkonäöllämme sitä, että seuraamme aikaa ja ymmärrämme muodin muuttumisen. Meikki ja hyvinhoidettu iho viestii siitä, että jaksamme huolehtia itsestämme emmekä ole niin loppuun väsyneitä ettei ulkonäkö enää edes kiinnosta. Olemme sen velkaa myös omalle puolisolle, että vielä joskus viehätämme silmää, vaikka kotioloissa onkin ihan ränsistynyt. Hyvä laatuisilla meikeillä on huomattavasti suurempi merkitys nyt kuin nuorempana. Samoin iho pitää olla hyvässä kunnossa, että meikki näyttää hyvältä. Tässä kohtaa voi siteerata vanhaa viisautta, että  hyvin hoidettu ryppy on kauniimpi kuin hoitamaton. Jossain vaiheessa itsekin meinasin livetä meikin tekemisestä ja ajankohta oli silloin synkkä marraskuu. Tuntui etten millään viitsi ja ehdi aamuisin tekemään mitään meikkiä, mutta sitten tyyräsin itseäni ettei noin veltoksi saa ruveta. Oma meikkini on aina ollut tosi nopea eli täydelliseen meikkiin menee noin kymmenen minuuttia. Oman äitini (78v.) kohdalla näen selvästi meikin merkityksen. Hän käytti aina työelämässään meikkiä ja vielä pitkään eläkkeelläkin. Nyt hän on ollut meikkaamatta viitisen vuotta ja tekee meikin vaan juhliin. Tuo meikki vie hetkessä pois iästä 10-15-vuotta ja muutenkin näyttää virkeämmältä. Joten älkää unohtako meikata ainakaan ennen eläkeikää.

Näin minä meikkaan

Kokeilen hyvin usein omassa meikissäni uusia tuotteita. Varsinkin huulipunia, luomivärejä ja ripsivärejä, koska etsimme jatkuvasti huipputuotteita mitkä soveltuisivat myös asiakkaille. Meikkivoiteeksi en ole vuosikausiin löytänyt mitään edes kokeilemisen arvoista eli edelleen parhaat meikkivoiteet tulevat Youngbloodilta. Heti herätessäni puhdistan ihon ja laitan hoitotuotteet ja sitten siirryn alakertaan kissoja ruokkimaan ja muuten palvelemaan. Kuuntelen viimeiset aamu-uutiset Yle Areenasta ja teen sillä aikaa meikin joten siinä menee saman verran aikaa kuin uutisissakin eli 8-12 minuuttia. Pohjustan ensin ihon Hydrablur Primerillä (51€) ja sen päälle laitan SkinPerfect Primerin (49€)  ja lopuksi Youngbloodin Mineral Naturel Foundation (65€) jauhemeikin ja siitä sävy Warm Beige. Sen jälkeen siirryn silmämeikkiin ja nyt olen tosi tyytyväinen ja innostunut Xtremen luomivärikynistä. Ellen olisi niitä itse kokeillut niiden loistavat ominaisuudet olisi jäänyt unohduksiin. Nämä Xtremen luomivärikynät (35€) ja rajauskynät (35€)  ovat parhaita mitä olen eläessäni käyttänyt. Pohjustan ensin luomen sävyllä Rose joka on beigen vaalea pohjustusväri. Xtremellä on myös erillinen kynä ihan luomivärin pohjustukseen (35€) mikäli jonkun ongelma on huonosti pysyvä silmämeikki. Tuon Rosen päälle laitan leveämmin tummemman kynäsävyn ja useimmiten  se on Mahongy, Plum tai Choclate. Ne jotka haluavat pärjätä yhdellä luomivärillä suosittelen sävyä Sienna, Mauve tai Bronze. Luomivärin jälkeen laitan Xtremen rajauskynän ja nyt olen mieltynyt kullan vihreään Golden Olive sävyyn ja pronssin ruskeaan Cognac sävyyn. Tämän jälkeen laitan hyvin kapean mustan rajauksen ripsien juureen Xtremen tussirajauksella (42€) jota on nykyisin myynnissä myös ruskeana. Ripsivärinä käytän vuorotellen Xtremen ja Youngbloodin mustaa ripsiväriä. Kulmakarvoille en tee yleensä mitään, koska Mari värjää ja muotoilee ne kasvohoidon yhteydessä. Eikä tuota muotoilua enää näe itse tehdäkkään kuin suurentavalla peilillä. Silmämeikin jälkeen käytän poskipunaa ja Joan Collins sarjan Coral tai Dusty Rose (35€) on minun talven suosikkeja. Poskipuna on iän myötä todella tärkeä ja sitä ei pidä koskaan unohtaa. Unohtakaa mieluummin ripsiväri, kuin poskipuna. Huulille käytän myös Joan Collins huulipunia ja nykyisin Smart Suzy (33€) sävyä ja huultenrajauksen teen Youngbloodin kynillä. 

2 kommenttia:

  1. Anonyymi15:12

    Kumpi meikinpohjuste on parempi rypistyneelle ja punoittavalle iholle? Peittääkö tuo puuterimainen meikki yhtään punakkuutta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo SkinPerfect Primer sk 30 on hiukan peittävä ja se neutralisoi punoitusta. Rypistyneelle iholle se on ehdottomasti parempi, koska sen helmipigmentti tekee ihosta sileämmän ja heleämmän näköisen.
      Youngbloodin jauhemaista meikkiä voi itse säädellä kuinka peittävän siitä haluaa. Mitä useamman kerroksen sitä laittaa sen peittävämpi siitä tulee, mutta kuitenkin luonnollinen. Sävy Cool Beige on tehty helposti punoittavalle iholle ja sillä saa parilla sipaisulla ihosta hyvän näköisen.

      Inkeri

      Poista