torstai 21. marraskuuta 2019

Meikki yllä pitää ihon terveyttä

Vielä nykyisinkin kuulen, että meikkiä paheksutaan ja sen sanotaan pilaavan ihon. Tässä ei ole mitään perää eikä sellaisia juttuja pitäisi enää nykyään suustaan päästää. Päinvastoin meikki auttaa ihoa pysymään terveenä ja kauniina.

Meikki suojaa ihoa

Meikin ihoa suojaava vaikutus on todella merkittävä ja se on myös ihon terveyttä lisäävä asia. Nykyisin ilmaston rasite iholle on niin suuri ja jopa sairastuttava, että kaikkien pitäisi suojata ihoaan. Auringon aiheuttama uv-säteily on suurin syy ihosyövälle ja aurinkokeratoosille, tai basalioomalle. Myös ilman saasteet ja pienhiukkaset rasittavat ihoa ja siitä on tulossa koko ajan lisätietoa. Ainoa ihosyöpälaji mikä on koko ajan lisääntymässä on huulisyöpä, mutta se lisääntyy vain miehillä. Syy siihen ettei naisille tule niin helposti huulisyöpää on huulipunan käyttö joka on erinomainen suoja uv-säteilyä vastaan. Meikkivoiteessa tai huulipunassa ei tarvitse olla uv-suojakertoimia vaan pelkkä väripigmentti on jo lievästi suojaava. Tämän takia juuri meikkivoide suojaa, mutta tavallinen kosteusvoide taas ei ole suojaava ilman suojakertoimia. Tämä suojavaikutus vähentää myös couperosan ja kuivien läiskien syntymistä. Tuuli, pakkanen ja kuiva sisäilma kuivattaa ja ohentaa ihoa ja näin iho altistuu kaikille ongelmille. Samoin huulipuna on tosi hyvä kosteuttaja joka vähentää huulten rohtumista.
Xtremen luomivärikynät (35€) ovat saaneet suuren suosion. 


Meikkiä käyttävän iho on paremmassa kunnossa kuin meikkaamattoman

Yleensä meikkiä käyttävien iho on paljon paremmin hoidettu kuin niiden ihmisten jotka eivät käytä meikkiä päivittäin. Meikki levittyy huonosti liian kuivalle iholle ja se alkaa hilseilemään päivän mittaan  ja siksi iho yleensä kosteutetaan hyvin ettei näin kävisi. Samoin yleensä meikki pestään pois iltaisin ja laitetaan kosteusvoiteet ja tämä säännöllinen kotihoito on tärkeää ihon kunnon ylläpitoa. Ellei meikkiä ole jotkut pesevät kasvot vain suihkun yhteydessä ja silloinkin yleensä kuivattavalla suihkuvaahdolla. Tosin kaikki eimeikkaajat eivät toimi näin ja itselläni on lukuisia asiakkaita jotka eivät käytä meikkiä, mutta hoitavat ihonsa esimerkillisesti. Yleensä meikkiä käyttävät ovat innostuneet itsensä ja ihonsa hoidosta ainakin jonkin verran. Siksi he tietävät ja tuntevat ihonhoitotuotteita paremmin kuin nämä eimeikkaajat, mutta sekään ei koske kaikkia. Nykyisin meikkituotteet ovat niin hyvälaatuisia ja jotkut jopa hoitavia ettei niiden käytöstä ainakaan mitään haittaa koidu. Annetaan jo vaipua historiaan nämä uhkailut meikin vaaroista:)

5 kommenttia:

  1. Anonyymi22:22

    En oikein ymmärrä miten kirjoitat jonain päivänä yhtä ja toisena ihan toista. Olet moneen kertaan haukkunut ripsipidennykset ripsiä ja ihoa vahingoittavaksi ja nyt sitten kirjoitat ettei meikki ole vahingollista. Luulisi, että kosmetologi pohjaa väitteensä todelliseen tietoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit luottaa siihen, että kirjoittamani asiat perustuu tietoon ja käytännön kokemuksiin. Ripsien pidennykset ja iholle käytetyt meikkituotteet ovat täysin eri asioita. Suurin osa meikkituotteita on tehty hoitamaan ja suojaamaan ihoa. Näissä ripsien pidennyksissä käytetään erittäin vahvoja liimoja joilla liimataan ripsikuitu omaan ripseen kiinni. Tuo liima on liuotin joka käytettäessä höyrystyy ja aiheuttaa käyttäjilleen astmaa ja allergiaa. Harvoin ripsien pidennysten käyttäjät allergisoituvat tälle liimalle vaan heille tulee muita ärsytyksiä. Ripsien tekijöistä moni on jo allergisoitunut niin pahoin, että ovat joutuneet lopettamaan jopa koko kosmetologin työn.


      Inkeri

      Poista
    2. Anonyymi19:10

      Ihmetellä täytyy näin ristiriitaisia kirjoituksia. Vielä viime vuonna haukuttiin ripsipidennykset ja nyt ruvettiin itse niitä tekemään. Onneksi asia ei minua koske, kun en käytä ripsiväriä tai irtoripsiä. Haluaisin vain, että asiakkaille ollaan rehellisiä.
      Tämä on ensimmäinen kerta, kun edes kuulen tai luen meikin olevan iholle hyväksi. Kyllä joka paikassa on sanottu, että meikki vaan tukkii huokoset. Tämäkin on vaan kosmetologien myyntikikka.

      Poista
    3. Mietin pitkään julkaisenko tämän kommentin, kun se tuo vaan sekaannusta. Pidän kuitenkin periaatteenani, että julkaisen kaikki asialliset kommentit.
      Lukijat varmaan tietävät, että meillä ei tehdä ripsien pidennyksiä. Me teemme ripsien kestotaivutuksia joka on täysin eri asia.
      Nykyiset hyvä laatuiset meikit eivät tuki ihoa vaan päinvastoin suojaavat ulkoilman rasituksilta.

      Inkeri

      Poista
  2. Anonyymi08:14

    Ripsien pidenykset ja kasvoille tehtävä meikki (meikkivoide, puuteri, poskipuna jne jne) taitavat olla kaksi ihan eri asiaa..

    VastaaPoista