sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Kosmetiikka ei suojaa ihoa jäätymiseltä

Kirjoitan jo näin hyvissä ajoin ennen pakkasaikaa ettei vanhoihin uskomuksiin pidä luottaa. Joskus on jopa neuvottu hieromaan lumella kasvoja, kun tuntee palelua ihossaan. Sitä ei missään tapauksessa pidä tehdä ja ihmettelen miten sellainen uskomus on edes syntynyt.

Talvisää aiheuttaa couperosaa

Kylmä vuodenaika rasittaa ihoa erityisen paljon ja on syynä couperosan syntymiselle. Sisällä lämpötilan ollessa noin kaksikymmentäastetta ihon pintaverisuonet ovat täynnä verta ja toimivat normaalisti. Sitten, kun mennään ulos pariinkymmeneen pakkasasteeseen hiusverisuonten pitää supistua vaudikkaasti hidastaakseen lämmön hukkaa. Tätä, kun tapahtuu moneen kertaan päivässä jää aina joku hiusverisuoni supistumatta ja se jää pysyvästi veren täyttämäksi. Nämä laajentuneet verisuonet näkyvät ihon pinnalla sinipunaisena suoniverkostona. Silloin, kun iho on ohentunut ja kuivunut laajentuneet verisuonet näkyvät hyvin ja niitä syntyy helposti lisää. Ensisijainen hoito tähän on ihon vahvistaminen ja kosteuttaminen. Tämä näkyvästi laajentuneet pintaverisuonet eivät tarkoita ihon jäätymistä vaan nopeat vaihdokset lämpimästä kylmään ja päinvastoin ovat niihin syynä. Hyvin hoidettu iho ilman kuivuutta ja ohentumista kestää parhaiten lämmönvaihteluja ja suojautuu myös hiukan jäätymistä vastaan.



Pakkasvoidetta ei ole olemassa

Monessa maassa armeija testaa asioita jotka voisivat edesauttaa ihmistä selviytymään ääriolosuhteissa. On todistettu ettei mikään voide estä ihon jäätymistä oli tuote sitten vedetön tai ei. Tällainen harhaan johtava mainonta on parempi sivuuttaa ja unohtaa myös lapsuuden aikaiset mielikuvat mainoksista.  Ihmisen hikoillessa kosteus ei pääsekään haihtumaan näiden voiteiden  läpi ja sen alle jää hikivesikerros ja sehän jäätyy todella äkkiä.  Parasta olisi suojata kasvot ohuella kankaalla ja nythän urheiluliikkeissä on kommandopipoja ihanista materiaaleista. Ne ovat parhaita suojia iholle pakkaskautena. Kannattaa myös muistaa, viima lisää pakkaslukemia joten pelkkään lämpömittarin lukemiin ei kannata luottaa. Hyvin hoidettu vahva iho kestää parhaiten ääriolosuhteita ilman ongelmia. Nyt viimeistä päivää Tähtitarjouksena oleva Dermalogican PHYTO REPLENISH OIL NYT 59€ (78€) hoitoseerumi sopii kaikille ihotyypeille ja se vahvistaa ihon omia suojamekanismeja. Kaikki jotka harrastavat ulkoilua talvellakin voisivat aloittaa Phyto Replenish Oilin käytön nyt niin iho ehtii korjaantua ja vahvistua ennen kuin kovat pakkaset iskevät. Myös Dermalogican BARRIER REPAIR (42€) suojaa ihoa couperosavaaralta ja samoin iS Clinicalin täyteläinen hoitovoide SHEALD REPARATIVE BALM (88€). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti