perjantai 22. marraskuuta 2019

Miten paljon voidetta on riittävästi?

Tuon otsikon kysymyksen kuulen hyvinkin usein varsinkin uusilta asiakkailta. Samoin kysytään mitä iholle tapahtuu, jos käyttää liikaa hoitotuotteita. Moni pelkää myös käyttäneensä vahingossa pilaantunutta tuotetta. Yritän nyt vastata näihin kysymyksiin.


Käytä voidetta mieluummin liikaa kuin liian vähän 

Kotihoitotuotteiden liikakäyttöä ei kannata pelätä, koska en muista koskaan hoitaneeni ihoa sen takia, että sitä olisi hoidettu liikaa. Teoriassa iho rasvoittuu ja alkaa syntymään finnejä, jos käyttää liikaa kotihoitoaineita. Käytännössä en tosiaankaan ole tätä nähnyt, mutta liian vähäiseen voiteiden käyttöön olen törmännyt usein. iho tarvitsee hyvin eri määriä kotihoitotuotteita riippuen siitä millaisissa olosuhteissa ihminen elää. Näen asiakkaissani todella selvästi miten meillä Suomen talvessa hoitotuotteiden käyttöä pitää lisätä. Meillä käy muutama vakioasiakas jotka asuvat lämpimissä maissa esimerkiksi Italiassa ja Espanjassa ja he käyvät meillä kasvohoidoissa 6-8 kertaa aina Suomen reissuillaan. Heillä yksi tuotepakkaus riittää ainakin tuplasti sen ajan mitä Suomessa asuvalla talviaikaan kestää. Esimerkiksi Dermalogican INTENSIVE MOISTURE BALANCE (100ml  75€) riittää Suomessa asuvalle kuivaihoiselle 8-12 kk, jos voidetta käytetään aamulla ja illalla. Italiassa asuvalla se riittää ainakin 12-16 kk. Riippuu myös paljon siitä mitä muita tuotteita asiakas käyttää. Esimerkiksi, jos asiakkaalla on käytössä seerumi kuluu voidetta paljon vähemmän. Yleensä yli kolmekymppinen iho talvella imee aivan kaiken mitä siihen keksii laittaa joten liikakäytöstä ei ole pelkoa.
Dermalogican sadan millilitran voidetuubit riittää noin kolmisen kuukautta,
jos voidetta käyttää aamulla ja illalla.

Pilaantuneen voiteen tuntee hajusta

Asiakkaat kiinnittävät hyvin paljon huomiota hoitotuotteiden päiväyksiin ja helposti epäilevät tuotteiden pilaantuneen. Me kosmetologit pidämme sitä hyvin harvinaisena asiana ja se ei ole mitenkään aktiivisesti mielessä. Ilmeisesti ihmiset suhtautuvat kosmetiikan päiväyksiin samalla tavoin kuin ruoka-aineidenkin, vaikka kyse on täysin eri asioista. Kosmeettiset tuotteet ovat käyttökelpoisia ellei ne haise pahalle tai koostumus on selvästi muuttunut. Mitään vaaraa iholle ei ole pilaantuneesta voiteesta, mutta harvoin niitä enää pystyy kasvoille laittamaan, koska haju on niin kuvottava. Itse olen eniten huolissani hoitotuotteiden liian vähäisestä käytöstä. Esimerkiksi seerumeja jotkut säästelee ja käyttää ostamaansa pulloa vaan pari kertaa viikossa. Se on todella huono tapa ja seerumi menee melkeinpä kokonaan hukkaan. Seerumi on kuin antibioottikuuri ja sitä pitää käyttää joka päivä ja mielellään aamulla ja illalla. Hoitovaikutus katkeaa aina, kun yksikin päivä jää käyttämättä eli seerumeja ei kannata säästellä. 

2 kommenttia:

  1. Anonyymi05:59

    Vau...riittääkö ”terveellä ” kuivaihoisella voiteet noin kauan...itsellä taitaa 100 ml mennä parissa kolmessa kuukaudessa. Atoopikko tietää miten paljon voidetta ja rahaa kuluu. Tällä hetkellä iho on kyllä huippu kunnossa. Uskon, että se johtuu precleance ja redness reliev essencen käytöstä. Jälkimmäisessä on muuten tosi inha tuoksu minun nenään( ei hajuste tiedän, raaka-aineiden tuoksu), mutta on niin huippu tuote, että kestän sen.

    Mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä olet ihan oikeassa. Atoopikot joutuvat ostamaan melkein tuplamäärän kosmetiikkaa verrattuna rasvaiseen ihoon. Esimerkiksi vartalolle moni atoopikko käyttää tuon uuden Dermalogican kuivaöljyn kuukaudessa, kun itselläni se riittää 2-3 kuukautta. Tosin ne atoopikot jotka ovat sitä jo käyttäneet kertovat, että paljon pienempi määrä tätä kuivaöljyä riittää kuin esimerkiksi tavallista perusvoidetta ja se poistaa kutinaa ja kirvelyä nopeammin.
      En olekaan huomannut tuota Redness Relief Essencen tuoksua, vaikka käytän sitä kasvohoidoissa. Täytyypä haistella, onneksi nuo raaka-aineiden tuoksut haihtuu nopeasti. Tosin tuoksuihin myös tottuu. Itse pidin Overnight Repair Serumin tuoksua epämiellyttävänä, mutta nyt se tuntuu suorastaan hyvältä.

      Inkeri

      Poista