sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Köhinää kasvohoidossa

Tähän aikaan talvesta ihmisiä vaivaa monenlaiset kulkutaudit ihan koronaviruksesta lähtien. Toivottavasti se ei leviä nykyistä enempää, kun tavallisissakin flunssissa on tarpeeksi. Olemme työmme kautta monella tapaa tekemisissä näiden flunssatautien kanssa.

Kurkkukaramellia kuluu

Syy miksi aloin tästä kirjoittamaan löytyi viime öisestä unestani. Käytän välillä nukkuessani silikonisia korvatulppia, koska mieheni lähtee työhön hyvin aikaisin enkä halua herätä siihen. Pojat innostuu hänen nousemisestaan ja varsinkin Valtsu alkaa sähläämään. Korvatulpat ovat hyvä apu ettei uni keskeydy. Viime yönä näin unta, että kasvohoidossa makaava asiakas yski ja minä hain hänelle kaapista Mythonia. Heräsin siihen, että korvatulppa oli suussani ja purin sitä. En ymmärrä miten olin ottanut korvatulpan korvastani ja työntänyt sen suuhuni. Herätessäni tunsin, että suussani oli jotain pahan makuista ja niljakasta.  Onneksi en sitä nielaissut ja saanut jotain suolitukosta. Olisi ollut noloa selittää lääkärille, että nielaisin korvatulpan unissani.
Uniini nämä kurkkukarkit tuli varmaan ihan sen takia, että tähän vuoden aikaan annan niitä asiakkaille monta kertaa päivässä. Selällään oleva asento ja kasvohieronta saa liman liikkeelle ja se valuu kurkkuun ja aiheuttaa yskän ärsytystä. Yleensä nostan hoitotuolin pääpuolta hiukan ylöspäin ja annan vettä tai karkkia imeskeltäväksi niin yskiminen loppuu.

Sain ihanat kissasukat asiakkaalta lahjaksi. Pitämällä jalat 
lämpimänä säästyy yskältä ja nuhalta.


Kasvohieronta irroittaa limaa poskionteloista

Moni uusi asiakas säikähtää, että mikä hänelle tuli, kun alkaa yskittämään. Yleensä luullaan, että joku hoitoaineen hajuste ärsyttää. Sellainen ei ole mahdollista, koska meillä on käytetty täysin hajustamatonta kosmetiikkaa yli kaksikymmentävuotta. Joskus on vaikeaa saada asiakas uskomaan, että yskä johtuu ihan normaalista fyysisestä toiminnosta. Talvisin ihmisillä on limakalvot ärtyneet ja kuivuneet ja liman muodostusta tulee helpommin. Selällään ollessa lima alkaa valumaan kurkkuun ja kutittaa siellä. Sitten, kun päästään kasvohierontaan asti koko kasvojen alueen aineenvaihdunta ja verenkierto elpyy ja myös limaa valuu kurkkuun entistä enemmän. Tällainen yskänärsytys yleensä rauhoittuu kurkkukarkkia imeskelemällä. Yskiminen tietysti häiritsee asiakkaan rentoutumista ja silloin, kun on oikea flunssa ja yskä voi harkita hoitoajan siirtämistä. Minä en pelkää mitään flunssaviiruksia joten sen takia ei kasvohoitoa tarvitse siirtää, mutta yskässä ja nuhassa ei ole mukava olla selällään.
Kahdeksankymmentäluvulla astmaatikot hyödynsivät tätä kasvojen ja ylävartalon hierontaa hengityksen helpottamiseksi. Silloin ei ollut vielä kovinkaan hyviä astmalääkkeitä ja minullakin kävi pari vakioasiakasta joille tein tehokkaan kasvohieronnan liman irroittamiseksi.
Ei siis pidä ihmetellä ja pelästyä, jos yskänärsytys iskee kasvohoidossa vaan se on aivan luonnollinen reaktio. Se kertoo myös siitä, että kasvohieronta tehdään hyvin ja tarpeeksi tehokkaasti, kun poskionteloihinkin tulee liikettä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti