lauantai 1. helmikuuta 2020

Ympäristösaasteiden vaikutukset ihoon

Ammattilehdissämme ja koulutuksissa on jo muutaman vuoden noussut esiin ympäristösaasteiden ja huonon ilman laadun vaikutukset ihoon ja ihosairauksiin. Nyt saimme hyvän yhteenvedon tilanteesta iS Clinicalin kouluttajalta Minttu Sharmanilta.

Uv-säteily lisää ympäristösaasteiden vaikutusta

Olen ennenkin sanonut, että iS Clinicalin Minttu Sharman on paras kouluttaja mitä tiedän. Se tuli taas kerran todistettua, kun Minttu kävi pitämässä minulle ja Marille tietoiskun ympäristösaasteiden ja sinivalon vaikutuksista ihoon. Opin häneltä niin paljon uutta, että kirjoitan niistä ainakin neljä blogijuttua. Minuun iski taas suuri opinhalu ja pitää alkaa katselemaan löytyisikö joku mielenkiintoinen kurssi johon voisin osallistua. 
Ympäristösaasteiden vaikutukset ihoon on tiedostettu jo kymmenisen vuotta sitten ja nyt iS Clinical on ollut mukana amerikkalaisessa tutkimuksessa jossa selvitellään näitä ihovaikutuksia. Tuskin missään päin maailmaa ihminen säästyy ilmansaasteilta ja se on meidän suomalaistenkin ongelma. Uv-säteily lisää ympäristösaasteiden negatiivista vaikutusta ihoon ja uv-suojallinen päivävoide suojaa ihoa näiltä saasteilta. Tämä tarkoittaa sitä, että nyt olisi entistä suurempi syy käyttää uv-suojallista voidetta läpi vuoden. Nykyisin onkin yleistymässä nimitys citysuoja puhuttaessa aurinkosuojallisista hoitovoiteista.  
Tyypillisin ilmansaaste on dieselhöyryt ja pakokaasut, mutta ne eivät yksinään vaikuta ihoon vaan niiden sisältämät toksiinit ovat tarpeeksi pieniä imeytyäkseen huokosiin. Kaupunkien ilmasta löytyy yli kaksisataa eri toksiinia. Se on niin merkittävä määrä, että taatusti niillä on vaikutusta ihon kuntoon.
Genexc seerumin NYT 95€ (126€) antioksidanttipitoisuus on huippuluokkaa!

Meikki suojaa ihoa toksiineilta

Vielä ei kosmetiikkavalmistajilla ole mitään yhtenäistä merkintää miten tuotteet suojaa ilmansaasteilta. Aasiassa saattaa olla esimerkiksi merkintä 2,5 joka tarkoittaa, että tuote suojaa yli 2,5 mikrometrin kokoisilta partikkeleilta. Uskon, että muutaman vuoden kuluttua nämä merkinnät tulevat yleistymään. Tuskin ainakaan ilmansaasteiden määrä on vähenemään päin.
Tutkimusten mukaan eurooppalaisten elinikä lyhenee noin vuodella ilmansaasteiden takia. Merkittävin vaikutus saasteilla on tulehdusten lisääminen ihossa. Jo 2000- luvun alussa todettiin amerikkalaisissa tutkimuksissa, että ruusufinnin yksi syy on pakokaasujen toksiinit joita on suuria määriä suurkaupunkien ilmassa. 
Suomalaiset ovat ehdottomasti riskiryhmässä saada iho-ongelmia ilmansaasteista. Meidän vaalea auringolle altis iho on herkkä reagoimaan ja Suomessa on myös atoopikkoja paljon. Omassa työssäni näen selvästi, että ruusufinni on lisääntynyt merkittävästi viimeisessä parissa kymmenessä vuodessa. Mielestäni ruusufinnin määrä on jopa tuplaantunut 2000-luvulla. Kannattaa siis huomioida näiden ilmansaasteiden vaikutukset hoitotuotteita valitessa ja aurinkosuojan lisäksi antioksidantit parantavat ihon suojautumiskykyä. 
Erinomainen antioksidanttipitoisuus on nyt Tähtitarjouksessa olevassa Genexc seerumissa NYT 95€ (126€). Genexcin antioksidanttimäärä on poikkeuksellisen korkea ja siksi se myös hidastaa ihon vanhenemisprosessia ja ehkäisee ihon ohentumista. Toinen tärkeä aine on Copper Firming Booster (39€) hoitosuihke  joka on edullinen ja helppo tapa saada iholle kosteutta, kiinteyttä ja suojautumista. Tulen kirjoittamaan vielä moneen kertaan näiden ympäristösaasteiden ihovaikutuksista, koska se kiinnostaa minua ja koskettaa meitä kaikkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti